Ιστορικό γκολ Λουκίνα

Ο 25χρονος επιθετικός υπέγραψε την άνοδο του Ηρακλή στην Super League. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

Ιστορικό τέρμα Λουκίνα, άνοδος του Ηρακλή 34 χρόνια μετά! Να’τος πάλι ο Γιάννης Λούκυ Λουκ(ίνας). Ο ικανότατος επιθετικός του Ηρακλή Θεσσαλονίκης μετά και το χθεσινό του τέρμα μπήκε στην ιστορία του «Γηραιού», αφού χάρισε στην ομάδα του την (επ)άνοδο στην Α’ Εθνική ύστερα από 4 χρόνια.

Αυτό έχει ξανασυμβεί μόνο μια φορά στο παρελθόν, αφού ο Ηρακλής είχε προβιβαστεί μαθηματικά στην Α’ το 1981 (12/4) 6 αγωνιστικές πριν από το τέλος όταν διέλυε τον Οδυσσέα στο Κορδελιό με 6-0. Ας μην ξεχνάμε ότι οι υποβιβασμοί του Ηρακλή δεν ήταν ποτέ βαθμολογικοί, όπως άλλωστε και ο προβιβασμός στην Β’ το 2012…

Ταμπάκης-Γέσιτς, το δίδυμο που σκοτώνει…

Μέρες των περυσινών κατορθωμάτων των Τζιώρα-Ανιέτε και Κρητικού-Μπουμάλ μάς θυμίζει το επιθετικό δίδυμο του Αχαρναϊκού, Ταμπάκης-Γέσιτς. Οι δυο παίκτες που βρίσκονται «με κλειστά μάτια» στην αντίπαλη περιοχή όχι μόνο έχουν πετύχει από 13 τέρματα έκαστος, αλλά και σκοράρουν μαζί για 5ο παιχνίδι φέτος.

XANIA  - AXAΡΝΑΪΚΟΣ 2-2     
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ  - ΕΠΙΣΚΟΠΗ 4-2     
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ  - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 4-2     
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ   - ΕΠΙΣΚΟΠΗ  2-1     
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ   - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 2-1    

Ειδικά για τον Ταμπάκη, το τέρμα που σημείωσε συνοδεύτηκε με την συμπλήρωση 100 αγώνων στην Β’.

Ξέσπασε ο Αγροτικός

Ο Αγροτικός Αστέρας συνέτριψε την Αναγέννηση Καρδίτσας με 5-0 και ασφαλώς αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί νέα επίδοση στην ιστορία μεταξύ των δύο συλλόγων. Τόσα πολλά τέρματα πάντως είχαν να δουν αρκετά χρόνια (9 και κάτι) οι φίλαθλοι του Ευόσμου από τους «σταχυοφόρους» με τελευταίο ξέσπασμα το 6-2 επί της Αναγέννησης Άρτας για την Γ’ Εθνική (14/5/2006).

Σπάνιο το 3-3 για Απόλλωνα - ΑΕΚ

Το 3-3 της Ριζούπολης στο Απόλλων-ΑΕΚ ήταν το πρώτο στις 66 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Απόλλωνα. Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ που δέχθηκε 3 τέρματα από αντίπαλο ήταν το 0-3 «στο Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό (10/3/2013) ενώ το τελευταίο 3-3 χρονολογείται 5 περιόδους πριν με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (10/1/2010). Η αντίστοιχη ισοπαλία για τον Απόλλωνα δεν είναι πολύ μακρινή (27/3/2014) και σημειώθηκε στο ίδιο γήπεδο με έναν άλλον «δικέφαλο», τον ΠΑΟΚ.

Με κόκκινη «γιόρτασε» τους 300 αγώνες ο Πινδώνης

Γλυκόπικρη γεύση για τον Θανάση Πινδώνη το θεσσαλικό ντέρμπυ, αφού ναι μεν η ΑΕΛ επικράτησε εύκολα του αντιπάλου της, αλλά ο πρώην «ερυθρόλευκος» μέσος αποβλήθηκε άμα τη καταγραφή της 300ού του αγώνα στα γήπεδα. Ο 29χρονος Δραμινός έπαιξε 2 χρόνια στην Δόξα (2008-10), όμως ξεκίνησε από την Καβάλα για την οποία αγωνίστηκε 5 (2003-08, όλα στην Γ’). Μετά τους «Μαυραετούς» μετακόμισε στην Καλλιθέα για μια περίοδο πριν κατηφορίσει στην Κύπρο για την Αναγέννηση Δερύνειας. Το καλοκαίρι του 2013 πλαισιώνει τον Ολυμπιακό Βόλου και για 2 χρόνια πραγματοποίησε αξιόλογη επίδοση συμμετοχών (70), χάνοντας στο τέλος την άνοδο στην Α’ Εθνική στην οποία δεν έχει παίξει ακόμη. Φέτος διέβη τον θεσσαλικό… Ρουβίκωνα πηγαίνοντας στην ΑΕΛ έχοντας σημειώσει όλα αυτά τα χρόνια και 30 τέρματα.

Μίλησε η έδρα σε Ζάκυνθο, Λάρισα

Συνέχισε την καλή παράδοση που διατηρεί απέναντι στον Τύρναβο η Ζάκυνθος μετρώντας πλέον 4 νίκες σε 5 αγώνες τα τελευταία 5 χρόνια με συνολικά τέρματα 9-1. Ακόμα, το 3-0 της ΑΕΛ επί του Ολυμπιακού Βόλου ήταν η ισοφάριση της μεγαλύτερης εντός έδρας νίκης της σε ντέρμπυ με τον «άσπονδο» γείτονα μετά τις 11/10/12 (στο «AEL FC ARENA» με σκόρερς τους Δεινόπαπα, Καρανίκα και Ζεκίνηα).

Επιτέλους «διπλό» μέσα στον Μωριά

Μπορεί να θεωρείται πλέον αδύνατη η παραμονή του Ηρακλή Ψαχνών, αυτό όμως δεν εμποδίζει την ομάδα της Ευβοίας να πετυχαίνει σπουδαίες νίκες εκτός έδρας όπως αυτή μέσα στο Κρανίδι επί της Ερμιονίδας που είναι και η πρώτη μέσα στην Πελοπόννησο από τις 2/5/2010, όταν οι Ψαχνιώτες νικούσαν μέσα στην Αρκαδία τις Βρασιές με 2-1 για την Δ’ Εθνική.

Σκόρερ ύστερα από 3,5 χρόνια

Ξαναθυμήθηκε το σκοράρισμα ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος στην Β’ Εθνική (αλλά και γενικά) μετά την περίοδο 2011-12 (19/11/2011) όπου είχε σκοράρει για τελευταία φορά. Τότε με τα χρώματα του Πανθρακικού «έκλεινε» το αποτέλεσμα στο εντός έδρας 3-0 με την Καλλιθέα.

Πρωτιές

Πρώτη εμφάνιση στην κατηγορία για τους Στάθη Συριόπουλο (Καλλιθέα), Σέργιο Βλαβιανό (Επισκοπή) και πρώτο τέρμα για τους Σαντίκ Μπαλαράμπε (Ηρακλής Ψαχνών), Νίκο Αναστασόπουλο (Παναχαϊκή), Άνχελ Πις (Παναιγιάλειος) και Δημήτρη Σταμόπουλο (Καλλιθέα).  

Last modified onΠαρασκευή, 05 Ιούνιος 2015 12:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep