16η ομάδα και συνεχίζει

Ο Γιώργος Καρακώστας με τον Άλιμο έγραψε συμμετοχές με την 16η ομάδα της καριέρα του. Ο Γιώργος Καρακώστας με τον Άλιμο έγραψε συμμετοχές με την 16η ομάδα της καριέρα του.

Ο Γιώργος Καρακώστας έγραψε συμμετοχές με τον Άλιμο που είναι η 16η ομάδα στην καριέρα του. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Οι Τράχωνες είναι η 16η (!) ομάδα του Γιώργου Καρακώστα στην σταδιοδρομία του. Ο 31χρονος αμυντικός από την Μελβούρνη έχει αγωνιστεί από το τοπικό της Αιτωλοακαρνανίας ως την Β’ Εθνική, ποτέ όμως στην Α’. Οι προηγούμενοι σύλλογοί του είναι οι Ακαρνανικός Αρχοντοχωρίου, Παναιτωλικός, Πατραϊκός, Θέρμιος Απόλλων, Πρέβεζα, Αναγέννηση Άρτας, Ηλυσιακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Εθνικός Πειραιώς, Δόξα Δράμας, Καλλονή, Πανσερραϊκός, Λάρισα, Πεύκη και Απόλλων Σμύρνης.

Την πρώτη τους συμμετοχή στην Β’ Εθνική «κατέγραψαν» οι Μιχάλης Καρβουνιάρης (Παναχαϊκή), Τάσος Ζαρκάδας, Δημήτρης Χαντάκιας και Λεωνίδας Μεγάλος (Φωκικός), Μαλντίν Υμεράι (Φωστήρας), Ρικάρντο Ελίας Φικγερόα (Απόλλων 1926), Πίντο Ντα Σίλβα (Λάρισα), Ντίμιταρ Ίλιεβ (Αχαρναϊκός). Μάλιστα ο τελευταίος αποβλήθηκε με το «καλημέρα» αποτελώντας τον πρώτο παίκτη των «τριφυλλοφόρων» του Μενιδίου που αντικρύζει φέτος την κόκκινη κάρτα.

Από το 2012/13 είχε να σκοράρει ο πολύπειρος αμυντικός της Ερμιονίδας, Κώστας Ιασωνίδης. Με τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν το τελευταίο του τέρμα στο 2-0 επί της Δόξας στην Ριζούπολη (21/10/2012). Από την ίδια περίοδο είχε να σκοράρει και ο Μίλαν Μπόγιοβιτς (21/4/2013), δύο φορές μάλιστα, στο Θρασύβουλος-Παναιτωλικός 1-3.

Νέα επίδοση καρτών σ’ έναν αγώνα ήταν οι 15 που υποδείχθηκαν στο Απόλλων-ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους να έχουν «κιτρινισμένους» 9 (!) παίκτες στο μπλοκάκι του διαιτητή Φωτιάδη. Πάντως και στο τελευταίο 1-1 πριν από 16 χρόνια οι κάρτες ήταν ουκ ολίγες (7 κίτρινες και 3 κόκκινες)…

Διπλή επιτυχία για τους σκόρερς του Πιερικού, Στέλιο Λαμπάκη και Παρασκευά Παλιάτσιο αφού πέτυχαν το παρθενικό τους τέρμα στην Β’.

Αδυναμία στους… Παπαδόπουλους φαίνεται να έχουν στον Απόλλωνα 1926, αφού μετά τους Κώστα και Παναγιώτη που υπήρχαν στο έμψυχο υλικό προσέθεσαν και τον Θεόδωρο που αγωνιζόταν στον Ηρακλή Ψαχνών.

250 αγώνες πρωταθλήματος σε Α’-Β’ συμπλήρωσε στην Καρδίτσα με τον Αιγινιακό ο Βλάσσης Καζάκης. Επιστροφή στην Β’ Εθνική ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια για τον Γρηγόρη Κυζιρίδη του Ολυμπιακού Βόλου ύστερα από την τελευταία του συμμετοχή που ήταν με την Αναγέννηση Επανωμής (20/1/2013, 0-0 με τον Πιερικό).

Από άθλο σε άθλο προχωρά ο Ηρακλής, αφού εκτός από το ότι σημείωσε την 7η συνεχόμενη νίκη του εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, πέτυχε συνάμα και την πρώτη του νίκη στην ιστορία του στον Βόλο επί των «ερυθρολεύκων»!

Τόπος μαρτυρίου τείνει να εξελιχθεί (εκτός από τα… μποφόρ) το Ιόνιο για τις ομάδες της Θεσσαλίας μετά και το 2-0 της Ζακύνθου επί του Τυρνάβου. Η αρχή έγινε την 7η αγωνιστική με το 5-1 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας και οι υπόλοιπες νίκες έγινε σε διάστημα 1 εβδομάδας (1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου, 2-1 την Λάρισα και το προχθεσινό)!...

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η ήττα του Αχαρναϊκού στο Κρανίδι ήταν η πρώτη στην ιστορία του στην Αργολίδα σε επίπεδο Β’ Εθνικής! Είχαν προηγηθεί 4 ισοπαλίες και μία νίκη με αντιπάλους τους Πανναυπλιακό και Παναργειακό την δεκαετία του ’70…

Στην 101η εν Ελλάδι συμμετοχή του σκόραρε σε επίπεδο Β’ κατηγορίας ο Καμίλ Κρολ μετά τις 19/5/2013 όταν με 2 τέρματα έδινε την νίκη στον Βύζαντα επί της Καλλιθέας (2-1).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep