Κορυφή ο Πουρτουλίδης

Ο Νίκος Πουρτουλίδης βρίσκεται στην κορυφή των συμμετοχών ανάμεσα σε όλους τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν αυτή τη σεζόν στην Football League. Ο Νίκος Πουρτουλίδης βρίσκεται στην κορυφή των συμμετοχών ανάμεσα σε όλους τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν αυτή τη σεζόν στην Football League.

Με 271 ματς στην Β' Εθνική ο Νίκος Πουρτουλίδης είναι στην κορυφή των εν ενεργεία ποδοσφαιριστών της Football League.   

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

350 οι επαγγελματικοί αγώνες για έναν από τους πλέον έμπειρους της κατηγορίας, τον Νίκο Πουρτουλίδη του Ηρακλή. Στα 31 του χρόνια, ο μέσος από την Νέα Καρβάλη Καβάλας έχει βρει την ποδοσφαιρική του «στέγη» στο Καυταντζόγλειο τα τελευταία δύο χρόνια αν και γενικά δεν είναι παίκτης που αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα.

Πρώτη του συμμετοχή την περίοδο 2002-03 ο αγώνας Κυπέλλου Χαλκηδώνα-ΑΕΚ 0-3 (6/11/2002), όταν αγωνίστηκε στα τελευταία 13 λεπτά φορώντας τα «κιτρινόμαυρα». Στην «Ένωση» αγωνίστηκε μόλις σε άλλα 3 παιχνίδια Κυπέλλου, ενώ στην Α’ Εθνική έχει μόνο 2 συμμετοχές με τον Αστέρα Τρίπολης το πρώτο μισό της περιόδου 2007-08. Επίσης αγωνίστηκε για 3 χρόνια στον Θρασύβουλο, έξι μήνες στον Ηλυσιακό, από δύο χρόνια σε Καλαμάτα και Πιερικό και μια χρονιά πρόπερυσι στην Νίκη Βόλου πριν καταλήξει στην Θεσσαλονίκη για τον «Γηραιό».

Ο Πουρτουλίδης κατέχει την πρώτη θέση σε συμμετοχές των εν ενεργεία παικτών στην Β’ Εθνική με 271 μετρώντας επίσης 48 στην Γ’ και 29 για το Κύπελλο πετυχαίνοντας συνολικά 36 τέρματα.

150 συμμετοχές στην Β’ Εθνική μετρά ο Κώστας Ιασωνίδης της Ερμιονίδας.

Πρώτο φετινό τέρμα για τον Μάρσιο Πίκκολο της Καλλιθέας, που παρά το …όνομά του (μικρός), αυτά που σημειώνει φέρνουν την νίκη στην αθηναϊκή ομάδα. Τελευταίο ήταν στο εντός έδρας 2-0 επί του Πανηλειακού (21/10/13), «κλείνοντας» το αποτέλεσμα ενώ είχε δώσει την νίκη και πρόπερυσι στο 1-0 επί της Καλλονής πάλι στο «Ελ Πάσο» (20/1/2013). Ένα τέρμα κάθε περίοδο, δηλαδή…

Παρθενικό γενικά τέρμα στην κατηγορία πέτυχαν οι Παναγιώτης Κηνυγόπουλος (Αιγινιακός), Ελιομάρ Σίλβα Κορρέια «Λέο» (Πιερικός) και Μαριάνο Μπεριέξ (Τράχωνες).

Πρώτη συμμετοχή στην Β’ για τους Τάσο Μαναρίτσα (Ηρακλής Ψ.), Γεράσιμο Πρίφτη (Φωκικός), Φίλιππο Σκοπελίτη (Ολυμπιακός Β.), Κώστα Κρεββατά (Εθνικός Σερρών), Φιόριν Ντούρμισαϊ (Καλλιθέα) και Βασίλη Μηλιώτη (Ερμιονίδα).

Με το τέρμα κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών ο Γιώργος Ιορδανίδης του Αχαρναϊκού γιόρτασε τις 150 επαγγελματικές του συμμετοχές. 30 τα επαγγελματικά τέρματα για τον Θανάση Πινδώνη της ΑΕΛ με το προχθεσινό κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

«Επιτέλους σκόραρα» μπορεί να βροντοφωνάζει ο Νίκος Καρανίκας της ΑΕΛ, που άνοιξε το σκορ στο θεσσαλικό ντέρμπυ. Εικοσιεπτά ολόκληρους μήνες είχε να το πετύχει ξανά ο 22χρονος επιθετικός με τελευταίο του «θύμα» μια άλλη θεσσαλική ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου όντας ο εκτελεστής ενός εκ των τριών τερμάτων των «βυσσινί» στο AEL ARENA στις 11/10/2012 (3-0).

50 συνεχόμενους αγώνες στην Β’ Εθνική συμπλήρωσε ο τερματοφύλακας της Λάρισας, Μανώλης Αποστολίδης μετά και τους 40 περυσινούς με την φανέλλα της Νίκης Βόλου, καθώς ήταν και ο μοναδικός που αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος!

Πρώτη νίκη εντός έδρας όχι μόνο για τους Τράχωνες, αλλά γενικότερα για τις ομάδες των… νοτίων προαστίων, αφού το «Μ.Κρητικόπουλος» της Καισαριανής χρησιμοποιούσε ως έδρα πέρυσι η Γλυφάδα. Η τελευταία είχε πετύχει μόλις μια νίκη, στις 11/11/2013 επί του εξίσου αδύναμου Βύζαντα με 3-1. Αν προσθέσει μάλιστα κάποιος και τα αποτελέσματα του «οικοδεσπότη» Εθνικού Αστέρα την τραγική περίοδο 2011-12 με τους πολλούς μηδενισμούς, τότε η νίκη των Τραχώνων είναι μόλις η 4η(!) γηπεδούχου σε 34 αγώνες…

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep