Με…250 τρέχει ο Κοντέων

Οι αριθμοί της πρεμιέρας της Football League και τα ρεκόρ που δημιουργήθηκαν. Οι αριθμοί της πρεμιέρας της Football League και τα ρεκόρ που δημιουργήθηκαν.

Συμπλήρωσε 250 ματς στις εθνικές κατηγορίες, ενώ ο Κώστας Νεμπεγλέρας μετρά πλέον 22 επαγγελματικές σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Σαντόλης 

Πρώτη νίκη για την Ζάκυνθο σε θεσσαλικό έδαφος και μόλις η δεύτερη σε 14 αγώνες (συνολικά οι Ιόνιοι μετρούν 2 νίκες και 12 ήττες στην σύντομη ιστορία τους στην Β’ Εθνική). Η προηγούμενη ήταν στις 23/11/2013 όταν η Ζάκυνθος νικούσε με 1-0 την Δόξα στην Δράμα.

Ούτε στην τρίτη του συνάντηση στην Β’ Εθνική με τον Ηρακλή ο Πιερικός κατάφερε να σκοράρει ως γηπεδούχος (0-1). Το ίδιο αποτέλεσμα είχε φέρει και πέρυσι την 1η αγωνιστική η ομάδα της Κατερίνης με αντίπαλο άλλη μια ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Την 22η(!) χρονιά του στις εθνικές κατηγορίες μετρά ο ακούραστος Κώστας Νεμπεγλέρας της ΑΕΛ, ενώ την 20ή του χρονιά διανύει ένας άλλος Θεσσαλός, Ο Σωκράτης Μπουντούρης του ΑΣΑ. Δέκατη ένατη χρονιά για τον Θανάση Τόλιο του Αιγινιακού, δεκαοκτώ περιόδους μετρά ο Παναγιώτης Κατσιαρός του Απόλλωνα 1926. Τέλος, 17 συναπτά έτη αγωνιζόμενοι ακολουθούν οι Ηλίας Αναστασάκος της ΑΕΛ και ο Δήμος Μανουσάκης του Αχαρναϊκού.

250 οι επαγγελματικές συμμετοχές για τον Πέτρο Κοντέοντα των Χανίων (το επώνυμο που επιτέλους… κλίνεται) που έχει προλάβει ήδη να παίξει σε 9 ομάδες, με πρώτη τον ΠΑΟΚ (προέρχεται από την ακαδημία του «δικεφάλου»). Πρώτη συμμετοχή καταγράφεται την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2002-03 (ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 3-2). 100 συμμετοχές στην κατηγορία για τον Λευτέρη Ιντζόγλου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, την ίδια ώρα όπου ένας συμπαίκτης του, ο Ουάντερσον, συμπλήρωνε τις 60.

«Πενηντάρηδες» από προχθές στην Β’ Εθνική οι Βαγγέλης Στουρνάρας του Αχαρναϊκού και ο Μιχάλης Μπακάκης της ΑΕΚ. Ο Εμάνουελ Περρόνε του Ηρακλή Θεσσαλονίκης σκόραρε για την 6η ομάδα του στην Ελλάδα μετά τους Ιωνικό, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και Καλλονή (ενώ έχει και ένα τέρμα με την Ανόρθωση Αμμοχώστου).

83 συνολικά οι παίκτες που πήραν το «βάπτισμα του πυρός» στην Β’ Εθνική με την ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους (7) να είναι η Ερμιονίδα. Αντιθέτως, ο Παναιγιάλειος εμπιστεύθηκε μόνο ένα πρωτοεμφανιζόμενο. Το πρώτο τους τέρμα πέτυχαν οι Στέλιος Νάκας (Ηρακλής Ψαχνών), Σπύρος Αποστόλου και Γιάννης Τσόπελας (Ζάκυνθος), Φώτης Δουμάνης (Επισκοπή) και Περρίκο Σίλβα (Λάρισα).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep