77 ματς σε δύο σεζόν για Ανιέτε

Ο Μανώλης Αποστολίδης αγωνίστηκε στα περισσότερα ματς την φετινή σεζόν, αφού δεν έχασε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στα 40 ματς σε πρωτάθλημα και play off. Ο Μανώλης Αποστολίδης αγωνίστηκε στα περισσότερα ματς την φετινή σεζόν, αφού δεν έχασε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στα 40 ματς σε πρωτάθλημα και play off.

Ο 28χρονος Ισπανός μέσος έχει σπάσει τα κοντέρ συμμετοχών στις δύο τελευταίες σεζόν, με τις γεμάτες χρονιές και τις υπερβολικές αγωνιστικές των δύο τελευταίων χρόνων στην Football League.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

Το 4-1 της Νίκης Βόλου απέναντι στον Ηρακλή είναι το μεγαλύτερο σκορ στις 11 αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Ξέσπασε η Νίκη Βόλου απέναντι στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη των νικών (αριθμητικά και ουσιαστικά) στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων. Συνολικά είναι 11, με… αρμονικό τρόπο παιγμένες, αφού οι πρώτες 5 ήταν στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής (1961-66), οι επόμενες 2 στο πλαίσιο του Κυπέλλου (1980, 2004) και οι 4 τελευταίες για την Β’ Εθνική (στην κανονική περίοδο και στα πλέυ-οφφ). Η Νίκη μετρά 5 νίκες, ο Ηρακλής άλλες τόσες (με την μεγαλύτερη να επιτυγχάνεται με 5-0 στο Κύπελλο τον Φεβρουάριο του ’80) ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο, που μάλιστα ήταν και το πρώτο σε βολιώτικο έδαφος (2-2 στις 17/12/1961). Τα τέρματα είναι 17-16.

Τρεις νίκες σε τέσσερα ματς φέτος για τον Αιγινιακό κόντρα στην Κέρκυρα, με την ομάδα της Πιερίας να είναι η πρώτη που της έσπασε το αήττητο.

Με την νίκη του κόντρα στην ΠΑΕ Κέρκυρα ο Αιγινιακός ενίσχυσε την μικρή θετική παράδοση που έχει με τους «Φαίακες», αφού σε 4 αγώνες - όλους για την φετινή περίοδο - πέτυχε ήδη 3 νίκες ενώ υπέστη μία ήττα στην 7η αγωνιστική (τέρματα 5-3). Η ομάδα της Πιερίας ήταν μάλιστα η πρώτη που «έσπασε» το αήττητο της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα.

Απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε Χανιά και Ολυμπιακό Βόλου. Στην παράδοση που «άνοιξε» μόλις φέτος μεταξύ τους, υπήρξε απ’ ό,τι φαίνεται και σχετική… συνεννόηση (με την χιουμοριστική έννοια) στα αποτελέσματα, αφού στην κανονική περίοδο οι γηπεδούχοι επικράτησαν ο ένας του άλλου με 2-1 ενώ στους αγώνες κατάταξης οι ανάλογοι αγώνες έληξαν 0-0.

Περίπου τα ίδια και για τους Φωστήρα, Ηρακλή Ψαχνών που μοιράζονται από μία νίκη και δύο ισοπαλίες στις φετινές τους αναμετρήσεις.

230 ματς συμπλήρωσε ο Δήμος Μανουσάκης που έχει αγωνιστεί σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και μάλιστα χωρίς να κάνει ποτέ λιγότερες από 10 συμμετοχές στη σεζόν.

Πρώτη εμφάνιση σε αγώνα Β’ Εθνικής για τον Δημήτρη Γκίνη, τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό. Το ίδιο ίσχυσε και για τον τερματοφύλακα των Μακεδόνων, Πέτρο Μπαϊμάκη.

230 πλέον οι συμμετοχές στην κατηγορία για τον Δήμο Μανουσάκη. Ο 33χρονος επιθετικός, «καλός γνώστης» όλων των επαγγελματικών κατηγοριών, από τότε που συμμετείχε με την φανέλλα του Ναυπακτιακού στην Γ’ Εθνική το δεύτερο μισό της περιόδου 1998-99, είχε «γεμάτες» χρονιές σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε. Τώρα επιστρέφει στην Α’ Εθνική ύστερα από 7,5 χρόνια, αφού οι τελευταίες του εμφανίσεις ήταν με το Αιγάλεω τον Δεκέμβριο του 2006. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε καμμία περίοδο δεν συμμετείχε σε λιγότερο από 10 παιχνίδια… Πρώτη του ομάδα η ΑΕ Λήμνου και ύστερα οι Ξάνθη, Ναυπακτιακός, Αιγάλεω, Χαλκηδώνα, Αιγάλεω (δις), Χαϊδάρι, Ιωνικός, Εθνικός Άχνας, Τρίκαλα, Καλλονή και τώρα Νίκη Βόλου με την οποία έπαιξε φέτος σε 35 (!) αγώνες, εν πλήρει ωριμότητι…

Με 40 ματς και 3.570 λεπτά, ο τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου Μανώλης Αποστολίδης είναι ο αρχιπιστός της φετινής σεζόν, αφού δεν έχασε αγώνα. Τον ακολούθησαν οι Αθανασόπουλος, Τόλιος και Γκούρμα με 39 ματς.

Εύφημος μνεία στον τερματοφύλακα της Νίκης, Μανώλη Αποστολίδη, καθώς είναι ο μοναδικός που αγωνίστηκε και στα 40 παιχνίδια της περιόδου! Τα 3.570 λεπτά συμμετοχής χρίζουν τον Καβαλιώτη «άσσο» ως τον «αρχιπιστό» παίκτη της χρονιάς, όπως χαρακτηριστικά ονόμαζαν τους πολυσυμμετέχοντες οι παλαιοί στατιστικολόγοι… Ακολουθούν οι Αθανασόπουλος, Τόλιος, Γκούρμα με 39 και οι Τζανής, Παλαιολόγος, Ανιέτε με 38.

Με 77 ματς μέσα σε δύο σεζόν ο Ανιέτε έχει προσθέσει στο βιογραφικό του σχεδόν τα ματς που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έκανε σε τρια χρόνια.

Όσον αφορά τον Ισπανό εκτελεστή της Νίκης, σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως «σιδερένιος». Ο λόγος είναι πέρυσι και φέτος αγωνίστηκε σε 77(!) παιχνίδια, αν προσθέσει δηλαδή κανείς και τα περυσινά (39)…

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει και στον Κώστα Χατζή του Αιγινιακού, που συμπλήρωσε 10 συναπτά έτη στην Β’ Εθνική (2005-2014) αριθμώντας 227 παιχνίδια και 10 τέρματα, μη έχοντας αγωνιστεί άλλωστε σε άλλο πρωτάθλημα. 

Last modified onΤετάρτη, 04 Ιούνιος 2014 13:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep