Νίκη Βόλου... 47 χρόνια μετά

Οι αριθμοί της 2ης αγωνιστικής των play off της Football League. Οι αριθμοί της 2ης αγωνιστικής των play off της Football League.

Η παράδοση που έσπασε ο Τζιώρας, οι 200 συμμετοχές του Δημήτρη Σουάνη, οι 100 του Πότσι και η "συνέπεια" του Στέλιου Κρητικού είναι ανάμεσα στις στατιστικές επιδόσεις της 2ης αγωνιστικής των play off της Football League. 

  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

 

Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων της Football League συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ, να κάνουν προσωπικές επιδόσεις και φυσικά να γράφουν το όνομα τους στην ιστορία της κατηγορίας. Ο Δημήτρης Σουάνης συνδύασε τα 20 γκολ στην Β' Εθνική με 200 επαγγελματικές συμμετοχές, ενώ ο Στέλιος Κρητικός έφτασε τα 210 ματς στις δύο μικρότερες κατηγορίες. Ο Λιονέλ Πότσι έπιασε τα 100 ματς στην αναμέτρηση της Κέρκυρας με τα Χανιά, ενώ ο Ηρακλής Ψαχνών έκανε την πρώτη του νίκη απέναντι στον Γηραιό στην τρίτη τους συνάντηση.

47

χρόνια χωρίς εκτός έδρας νίκη σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν η Νίκη Βόλου. Αντί για το άγαλμα της Νίκης, οι ιθύνοντες της ομάδας της Νέας Ιωνίας θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά αν θα πρέπει να το αντικαταστήσουν με την φιγούρα του… Χρήστου Τζιώρα, αφού ο 26χρονος επιθετικός έγινε ο παίκτης που χάρισε την πρώτη εκτός έδρας επικράτηση των «κυανολεύκων» επί του συντοπίτη τους, ύστερα από 47 χρόνια! Ήταν η 3η συνεχόμενη αναμέτρηση όπου η Νίκη δεν φεύγει ηττημένη ως φιλοξενούμενη, με τον Ολυμπιακό να την καταβάλει για τελευταία φορά ως γηπεδούχος (και γενικώς) στις 16/1/2008 με 2-1. Μάλιστα στις τελευταίες 11 αναμετρήσεις ανεξαρτήτως έδρας, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν μόλις 2 επικρατήσεις επί της «άσπονδης» γειτόνισσάς τους.

 

20

τέρματα έφθασε στην Β’ Εθνική ο Δημήτρης Σουάνης και παράλληλα 200 επαγγελματικές συμμετοχές με 31 γκολ συνολικά. Ο 29χρονος επιθετικός από την Γαλάτιστα Χαλκιδικής έχει ήδη 8 με την φανέλλα της Κέρκυρας, ισοφαρίζοντας έτσι την επίδοση του 2007-08 με τον Πανθρακικό, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην Σούπερ Ληγκ. Το πρώτο του τέρμα στην κατηγορία πέτυχε στις 12/11/2006 στην εντός έδρας νίκη της ομάδας της Κομοτηνής επί της Νίκης Βόλου με 3-0. Επίσης αγωνίστηκε και στην Κύπρο πέρυσι με 2 τέρματα σε 27 συμμετοχές.

3

αναμετρήσεις έχουν ο Ηρακλής Ψαχνών με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και αυτή της Κυριακής ήταν η πρώτη που έφυγε με τη νίκη έναντι του… συνονόματού του. Οι δύο «ροπαλοφόροι» είχαν συναντηθεί και πέρυσι στην Εύβοια με τον Θεσσαλονικέα Ηρακλή να «καθαρίζει» τον αντίπαλό του στο τέλος με 3-0 (84’Στεφανίδης, 89’Κίροβσκι, 90’+ 3 Τάι). Η τελευταία φορά που η ομάδα της Εύβοιας κέρδιζε έναν …άλλον Ηρακλή, ήταν το 2009-10, όταν έπαιρνε 2 νίκες (2-0 εντός και 3-0 εκτός) επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, την χρονιά που βεβαίως προβιβαζόταν στην Γ’ Εθνική για πρώτη φορά.

 

Την ίδια στιγμή, το παρθενικό του τέρμα σημείωσε ο συμπαίκτης του Σουάνη στους «Φαίακες», Χερόν Μπεριάν. Ο Λιβεριανός επιθετικός μέτρησε επίσης και 10 συμμετοχές με την φανέλλα του Πλατανιά στο πρώτο μισό της περιόδου.

210

παρουσίες στις επαγγελματικές κατηγορίες έφθασε ο Στέλιος Κρητικός συνδυάζοντάς τες με την επίτευξη τέρματος κόντρα στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Αρκετά σεβαστός ο αριθμός αυτός, αν αναλογιστεί ότι ο κυνηγός του Ηρακλή Ψαχνών είναι μόλις 28 ετών. Ο Κρητικός, που είναι… Αθηναίος, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, χωρίς όμως να παίξει στην Α’ Εθνική. Η πρώτη του συμμετοχή καταγράφεται στις 17/9/2006 και συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας του, του Εθνικού Αστέρα στην Καισαριανή επί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 ενώ το πρώτο του τέρμα σημειώθηκε μια εβδομάδα μετά, στο Πανθρακικός - Εθνικός Αστέρας 2-1. Επίσης έχει αγωνιστεί και στους Κορωπί, Εθνικό Πειραιώς, Ιωνικό, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλαμάτα, Βύζαντα και Λάρισα.

 

260

συμμετοχές σε Α’-Β’-Γ’ Εθνική «έπιασε» ο αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου, Χρήστος Μελίσσης. Οι 106 είναι στην Α’ με τις φανέλλες των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Λάρισας με 4 τέρματα , οι 124 στην Β’ με Πανσερραϊκό, Ολυμπιακό Β. και 5 τέρματα ενώ δεν είχε σκοράρει στις 30 συμμετοχές του με την Νάουσα στην Γ’. Πρώτη εμφάνιση στις 5/11/2000 στο Αχαρναϊκός-Νάουσα 0-0.

 

100

ματς συμπλήρωσε ο Λιονέλ Φαμπρίσιο Πότσι σε δεύτερη και τρίτη κατηγορία με την παρουσία του στο Κέρκυρα - Χανιά. Ο 28χρονος Αργεντινός μέσος, που κοντεύει να γίνει μόνιμος κάτοικος Κρήτης, έχει αγωνιστεί ήδη σε τρεις Κρητικές ομάδες, τον Νέο Αστέρα Ρεθύμνου, τον Πλατανιά και τον ΑΟΧ από φέτος μ’ ένα «διάλειμμα» 1,5 έτους στην ΑΕΛ. Συνολικά έχει αγωνιστεί 41 φορές στην Β’ και 59 στην Γ’ με την πρώτη του συμμετοχή να «απαντά» στο Ρόδος - ΝΑΡ 2-1 στις 8/10/2008.

 

Last modified onΤρίτη, 15 Απρίλιος 2014 12:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep