Μοναδικό ρεκόρ ο Καλογέρης

Ο αρχηγός του Απόλλωνα Πόντου πέτυχε μία ανεπανάληπτη επίδοση με τους Κοκκινόμαυρους τα 3 τελευταία χρόνια.

Ο Απόλλων Πόντου υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική, αλλά ο αρχηγός του, Αλέξανδρος Καλογέρης λίγο πριν κλείσει τα 38 του χρόνια σημείωσε ένα μοναδικό ρεκόρ. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα «soccerbase.info», από τότε που οι Κοκκινόμαυροι γύρισαν στις επαγγελματικές κατηγορίες ο βιονικός μέσος δεν έχασε όχι απλά παιχνίδι, αλλά ούτε λεπτό! Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Σε ηλικία 38 ετών ο Αλέξανδρος Καλογέρης πέτυχε ένα απίστευτο ρεκόρ, αδιανόητο στο σημερινό ποδόσφαιρο! Για τρία χρόνια δεν έχασε λεπτό αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου! Ο Απόλλων Πόντου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη σεζόν, καθώς τερμάτισε τελευταίος στον α’ όμιλο της Σούπερ Λιγκ 2 και υποβιβάζεται χωρίς να έχει δικαίωμα να συνεχίσει στα πλέι άουτ. Έτσι ολοκληρώθηκε και η σεζόν για τον Αλέξανδρο Καλογέρη, που συμπλήρωσε ένα απίστευτο ρεκόρ!

Από το καλοκαίρι του 2021, που ο Απόλλων επέστρεψε στην κατηγορία, αγωνίστηκε σε ΟΛΑ τα επίσημα παιχνίδια της ομάδας του, χωρίς να χάσει λεπτό! Ούτε κάρτες, ούτε τραυματισμοί, ούτε ροτέισον τον άγγιξαν για 81 αγώνες Σούπερ Λιγκ 2 και άλλους επτά για το Κύπελλο Ελλάδας! Έπαιξε σε 85 αγώνες 90 λεπτά και τρία Κυπέλλου 120 λεπτά, χωρίς διακοπή. Συνολικά και στα 88 επίσημα παιχνίδια του Απόλλωνα Πόντου στις τρεις σεζόν, αδιάλειπτα!
Συνολικά 8010 λεπτά ασταμάτητα, υπολογίζοντας τη διάρκεια των αγώνων 90 λεπτά. Για 133 ώρες και 30 λεπτά!

Μάλιστα όταν το 2022-23 συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, εξέτισε την ποινή του σε παιχνίδι που δεν… υπήρχε, αυτό με τον Απόλλωνα Λάρισας, ομάδα που είχε αποχωρήσει. Ο Καλογέρης έπαιξε λοιπόν 32 παιχνίδια Σούπερ Λιγκ 2 το 2021-22, 27 το 2022-23 και άλλα 22 φέτος 2023-24. Κατάφερε σε τρεις διαδοχικές σεζόν στην κατηγορία να μην χάσει λεπτό, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, τουλάχιστον από τότε που καθιερώθηκαν οι αλλαγές. Ίσως και ποτέ στο παρελθόν.

Ο περίφημος αμυντικός Νίκος Χαραλάμπους του Εδεσσαϊκού έκανε φοβερά πράγματα τη δεκαετία του 80! Μάλιστα έπαιξε και αυτός σε τρείς διαδοχικές σεζόν Β’ Εθνικής σε όλα τα παιχνίδια. Μάλιστα τότε είχε 38 αγώνες η κάθε μια, ωστόσο ο Νίκος είχε αλλαγές, δεν έπαιξε δηλαδή σε όλες ενενηντάλεπτα.

Επαγγελματίας για 16 χρόνια ο Αλέξανδρος, με θητεία σε αρκετές ομάδες, αυτό που άφησε σε συμπαίκτες και αντιπάλους, ήταν η παθολογική αγάπη του για το ποδόσφαιρο και ο επαγγελματισμός του».

Last modified onΤρίτη, 12 Μάρτιος 2024 16:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep