Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

ΑΕΛ – Λαμία από το 1964

Η πρώτη κόντρα ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Λαμία έγινε το 1964, ενώ το ΠΡΟ-ΠΟ ανέφερε τους γηπεδούχους ως... Ηρακλή Λάρισας. Η πρώτη κόντρα ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Λαμία έγινε το 1964, ενώ το ΠΡΟ-ΠΟ ανέφερε τους γηπεδούχους ως... Ηρακλή Λάρισας.

Η πρώτη κόντρα ανάμεσα στην ομάδα της Λάρισας και την Λαμία έγινε τον Νοέμβριο του 1964, χρονιά που ιδρύθηκε η ΑΕΛ.  

Η ομάδα της Λάρισας επικράτησε στο πρώτο μεταξύ τους ματς, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 1964 με γκολ που σημείωσε ο Δελφός στο 8ο λεπτό. Στην πρώτη συμμετοχή της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής μετά την συγχώνευση των ομάδων του νομού και μόλις στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος αντιμετώπισε την Λαμία που είχε ξεκινήσει με τρεις διαδοχικές νίκες.

Η ΑΕΛ μέχρι τότε είχε δύο νίκες και μια ισοπαλία και το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν από την αρχή της ιστορίας... ντέρμπι πρωτοπόρων. Η αναμέτρηση σημαδεύτηκε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής από την κακή διαιτησία του Βελέντζα που έδωσε ένα πέναλτι στην Λαμία στο 40ο λεπτό που κατέληξε άουτ σε σουτ του Καρανικόλα και μετά το τέλος του αγώνα χρειάστηκε την συνοδεία αστυνομίας για να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Η ΑΕΛ έχασε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αφού προσπάθησε να εξασφαλίσει μεγαλύτερο προβάδισμα μετά το γκολ που σημείωσε ο Δελφός στο 8ο λεπτό. Η Λαμία μετά το χαμένο πέναλτι αύξησε την πίεση της, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και σύμφωνα με τις περιγραφές του αγώνα οι δύο ομάδες έχασαν και άλλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως το πόσο πρόσφατη ήταν η δημιουργία της ΑΕΛ, αφού στο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ εκείνης της Κυριακής ο αγώνας αναφέρθηκε ως Ηρακλής Λάρισας – Λαμία. Αυτή ήταν και η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία τους και ακολούθησαν ακόμη επτά με την ΑΕΛ να έχει την απόλυτη κυριαρχία με 7 νίκες και μόλις μια ήττα την σεζόν 1968-69 με 1-0.

Last modified onΚυριακή, 08 Φεβρουάριος 2015 00:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep