Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Στα χαρτιά από το 2004

Από το 2004 είχε να κριθεί αγώνας στα χαρτιά για το κύπελλο Ελλάδος, όταν Ποσειδών Νέων Πόρων και Ακράτητος δεν αγωνίστηκαν. Από το 2004 είχε να κριθεί αγώνας στα χαρτιά για το κύπελλο Ελλάδος, όταν Ποσειδών Νέων Πόρων και Ακράτητος δεν αγωνίστηκαν.

Ο Ποσειδών Νέων Πόρων και ο Ακράτητος ήταν οι τελευταίες ομάδες που δεν μπόρεσαν να κατέβουν και έχασαν αναμέτρηση για το κύπελλο Ελλάδος στα χαρτιά.

Ο Ποσειδών Νέων Πόρων που είχε πάρει την άνοδο για την Β’ Εθνική το καλοκαίρι του 2003, τον Σεπτέμβριο του 2004 βρέθηκε μπλεγμένος εξαιτίας του ανθρώπου που χρηματοδοτούσε την ομάδα. Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος κατηγορήθηκε τότε και στη συνέχεια φυλακίστηκε για υπόθεση εμπορίας κοκαΐνης.

Το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και τα προβλήματα που προκύπτουν από την κρίση και την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι αρκετά. Η Ζάκυνθος λόγω οικονομικών προβλημάτων έχασε την πρόκριση στα χαρτιά και ο Απόλλων 1926 πέρασε στην επόμενη φάση χωρίς να μπει στο γήπεδο. Η τελευταία φορά που υπάρχει πρόκριση άνευ αγώνα είναι στο 2004, όπου πάλι υπήρχαν στην αρχή του πρωταθλήματος προβλήματα με τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Ο Ποσειδών Νέων Πόρων που είχε πάρει την άνοδο για την Β’ Εθνική το καλοκαίρι του 2003, τον Σεπτέμβριο του 2004 βρέθηκε μπλεγμένος εξαιτίας του ανθρώπου που χρηματοδοτούσε την ομάδα. Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος κατηγορήθηκε τότε και στη συνέχεια φυλακίστηκε για υπόθεση εμπορίας κοκαΐνης και η ομάδα που προσπάθησε να σωθεί την τελευταία στιγμή με συγχώνευση με την Καβάλα δεν τα κατάφερε.

Αντίπαλος του Ποσειδώνα Νέων Πόρων στην πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 2004-05 ήταν ο Ηρόδοτος που δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί για να κερδίσει την πρόκριση του και πήρε τα δύο παιχνίδια με 2-0 άνευ αγώνα, όπως ήταν τότε σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο μηδενισμός.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έβαλε φρένο στην ένωση των δύο ομάδων με το αιτιολογικό ότι εκκρεμεί έρευνα του ΣΔΟΕ για τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, πρώην ισχυρό άνδρα του Ποσειδώνα, ο οποίος κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών. Με τα νέα δεδομένα λοιπόν η ομάδων των Πόρων παύει να υφίσταται και η χαριστική βολή ήρθε όταν κλήθηκε σε απολογία και για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στον οποίο δεν κατέβηκε να αγωνιστεί.

Αντίπαλος του Ποσειδώνα Νέων Πόρων στην πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 2004-05 ήταν ο Ηρόδοτος που δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί για να κερδίσει την πρόκριση του και πήρε τα δύο παιχνίδια με 2-0 άνευ αγώνα, όπως ήταν τότε σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο μηδενισμός. Νωρίτερα η ομάδα της Πιερίας είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και αγωνίστηκε μόνο στα δύο πρώτα ματς που στη συνέχεια τα έχασε με μηδενισμούς και η ποινή της ξεκίνησε από την 3η αγωνιστική και την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Τελικά έκλεισε την χρονιά με μείον 80 βαθμούς.

Η ομάδα των Άνω Λιοσίων τιμωρήθηκε για νόθευση στα μπουκάλια νερού που έδωσε στην ομάδα του Ηρακλή με μηδενισμό σε τρία ματς και έτσι δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στην δεύτερη αναμέτρηση του κυπέλλου Ελλάδος με τη Θύελλα Πατρών και χάνει το ματς στα χαρτιά με 2-0 και θα αποκλειστεί, αφού η αναμέτρηση στα Άνω Λιόσια είχε τελειώσει με λευκή ισοπαλία.

Στην ίδια φάση του κυπέλλου Ελλάδος υπήρξε και η τιμωρία του Ακράτητου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από την προηγούμενη σεζόν για νόθευση στα μπουκάλια νερού που έδωσε στην ομάδα του Ηρακλή για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής την προηγούμενη σεζόν. Οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν κάτι περίεργο στα νερά που προμηθεύτηκαν από τους ανθρώπους των γηπεδούχων και τα έδωσαν για έλεγχο και στις αρχές Ιουνίου 2004 ο πρόεδρος της ΕΦΕΤ, κ. Αποστολόπουλος, ανακοίνωσε την ύπαρξη της ουσίας «αλοπεριδόλη» στο δείγμα νερού που κατέθεσε ο Ηρακλής.

Ανάλογες καταγγελίες υπήρξαν τότε και από την Καλλιθέα και τον Ιωνικό. Η αλοπεριδόλη είναι μία βαρβιτουρική ουσία, η οποία συνιστάται σε άτομα τα οποία πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, σπάνιες μορφές αϋπνίας και ιδιαίτερα ευαίσθητο νευρικό σύστημα. Η μεγάλη δόση της συγκεκριμένης ουσίας σε ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να προκαλέσει κώμα, αίσθηση παράλυσης, πραγματική παράλυση και εγκεφαλικό.

Στα προβλήματα της σεζόν εκείνης για την δεύτερη κατηγορία πρέπει να προστεθεί και αυτό του Ατρομήτου, ο οποίος την ημέρα που τελείωναν οι προθεσμίες για τις μεταγραφές είχε μόλις έξι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και χρησιμοποίησε αρκετούς ερασιτέχνες με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία.

Η ομάδα των Άνω Λιοσίων τιμωρήθηκε με μηδενισμό σε τρία ματς και έτσι δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στην δεύτερη αναμέτρηση του κυπέλλου Ελλάδος με τη Θύελλα Πατρών και χάνει το ματς στα χαρτιά με 2-0 και θα αποκλειστεί, αφού η αναμέτρηση στα Άνω Λιόσια είχε τελειώσει με λευκή ισοπαλία. Βέβαια ο Ακράτητος στο τέλος της σεζόν πήρε την τρίτη θέση στην βαθμολογία και επέστρεψε στην Α’ Εθνική.

Στα προβλήματα της σεζόν εκείνης για την δεύτερη κατηγορία πρέπει να προστεθεί και αυτό του Ατρομήτου, ο οποίος την ημέρα που τελείωναν οι προθεσμίες για τις μεταγραφές είχε μόλις έξι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και χρησιμοποίησε αρκετούς ερασιτέχνες με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία.

Last modified onΔευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2013 19:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep