Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Η πρώτη άνοδος της Νίκης Βόλου

Μια από τις πρώτες φωτογραφίες της ομάδας της Νίκης Βόλου το 1928 σε αγώνες για το τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλίας. Μια από τις πρώτες φωτογραφίες της ομάδας της Νίκης Βόλου το 1928 σε αγώνες για το τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλίας.

Το 1961 η Νίκη Βόλου ανέβηκε για μια και μοναδική φορά στην ιστορίας της στην Α’ Εθνική και έμεινε εκεί πέντε σεζόν χωρίς να επιστρέψει μετά τον υποβιβασμό της το 1966.

Το καλοκαίρι του 1961 η Νίκη Βόλου για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε την άνοδο στην Α’ Εθνική. Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος ήταν τέτοιο που δεν αρκούσε απλά η κατάκτηση του πρωταθλήματος στον όμιλο που συμμετείχε, αλλά ακολούθησαν και αγώνες κατάταξης ανάμεσα στις ομάδες που είχαν πάρει τους τίτλους στους τέσσερις ομίλους.

Η Νίκη Βόλου πήρε το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο με απόσταση μόλις δύο βαθμών από τον Ολυμπιακό Κοζάνης, τον οποίο αντιμετώπισε την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος εκτός έδρας και πήρε ισοπαλία 1-1 που της έδωσε και την πρωτιά. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αγώνες κατάταξης ανάμεσα στους πρωταθλητές των ομίλων που ήταν το Αιγάλεω, ο Πανελευσινιακός, η Νίκη Βόλου και η Ασπίδα Ξάνθης. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών με αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας, η Νίκη Βόλου πήρε την πρώτη θέση στην βαθμολογία με νίκη επί του Αιγάλεω με 4-1.

Από τις τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν στην διαδικασία μόνο η μια θα έμενε εκτός και αυτή τελικά ήταν η Ασπίδα Ξάνθης. Μετά το τέλος των έξι αναμετρήσεων υπήρξε ισοβαθμία ανάμεσα στην ομάδα της Ξάνθης και τον Πανελευσινιακό που έγινε στη Λάρισα και έδινε το πλεονέκτημα της ισοπαλίας στην ομάδα της Ελευσίνας λόγω των συνολικών τερμάτων που είχε στην διαδικασία των μπαράζ. Τελικά η αναμέτρηση ήταν στο 1-1 μέχρι το 89ο λεπτό, όταν και δημιουργήθηκαν επεισόδια εις βάρος του διαιτητή από τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες της ομάδας της Ξάνθης.

Η Νίκη Βόλου παρέμεινε στην Α’ Εθνική για πέντε σεζόν, μέχρι το 1965-66 που υποβιβάστηκε και δεν κατάφερε πάλι να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε αυτές τις αγωνιστικές που απομένουν θα διεκδικήσει την απευθείας άνοδο, ενώ έχει και πλεονέκτημα για να είναι μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν μια θέση μέσω των play off.

Last modified onΣάββατο, 11 Μάιος 2013 15:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep