«Ανέτοιμοι για άνοδο»

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά στον στόχο της Σπάρτης τη νέα σεζόν.

Για τον στόχο της Σπάρτης στο προσεχές πρωτάθλημα και το μούδιασμα των οπαδών μίλησε την Παρασκευή (25/08) ο Παναγιώτης Τζαναβάρας. Αρνήθηκε ότι οι Λάκωνες έχουν τώρα την απαιτούμενη οργάνωση για να διεκδικήσουν την άνοδο και ζήτησε στήριξη από όλους. Αρχικά είπε:

«Ο κύριος Νικόλαρος με πήρε πριν από ένα μήνα τηλέφωνο και με έπεισε ότι θα γίνει κάτι καλό στην ομάδα. Όλοι είχαν τις επιφυλάξεις τους για τη Σπάρτη μετά από όσα έγιναν πέρυσι και με ό,τι ακουγόταν. Είχα κι εγώ τις επιφυλάξεις μου, όμως τα πράγματα είναι καλύτερα από ό,τι περίμενα. Βλέπετε κι εσείς ότι έχει οργανωθεί μια καλή ομάδα και σε ό,τι αφορά στο τιμ και στο έμψυχο δυναμικό και στο διοικητικό κομμάτι.

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα να φτιάξουμε και να οργανώσουμε. Γενικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Από εκεί που δεν υπήρχε τίποτα γίνονται βήματα. Το πρώτο μέρος της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε, θα δώσουμε φιλικά, θα έχουμε καλύτερη εικόνα της ομάδας και των παικτών και μέσα από τα δυνατά τεστ θα δούμε ακριβώς τα χαρακτηριστικά των παικτών και με ποιο σύστημα θα βαδίσουμε. Γίνεται μια καλή προσπάθεια και δεν περισσεύει κανείς. Να βοηθήσουμε όλοι και κυρίως ο κόσμος.

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι σε φθίνουσα πορεία και πάει όλο και πιο πίσω. Υπάρχουν τρομερά οικονομικά προβλήματα στη Β' Εθνική. Η Σπάρτη αφού μετά από τόσα χρόνια έχει κάνει εξαιρετική πορεία, με εξαίρεση μία κακή παρένθεση, δεν πρέπει να πάει πίσω. Ο κόσμος να μην την αφήσει να πάει πίσω. Η ομάδα δεν είναι δική μου, ούτε του προέδρου. Ανήκει στην πόλη και στον νομό. Γνωρίζω καταστάσεις και πόσο ήθελε ο κόσμος να τη δει στη Β' Εθνική, αλλά δεν πρέπει να βάλει τον εγωισμό του πάνω από την ομάδα.

Στην Ελλάδα είμαστε όλοι καλοί παίκτες, αλλά όχι καλοί συμπαίκτες. Έχουμε τρομερό εγωισμό. Γνωρίζω νομούς σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε από τη δική μας πλευρά. Καλώ όλο τον κόσμο της πόλης και του νομού να βοηθήσουν. Συζητάμε με τη διοίκηση ότι πρέπει να γίνει ένα μεγάλο ξύπνημα. Η ομάδα έχει ανάγκη τον κόσμο από όλους τους τομείς.

Για το ρόστερ και τις επόμενες κινήσεις:

«Έχουμε 20 και τέσσερις γκολκίπερ. Θα αποκτήσουμε δύο, τρεις ακόμα, ίσως και κάποιους μικρούς. Θα δούμε ποιοι θα έρθουν μεσοεπιθετικά. Η κατηγορία είναι πολύ δύσκολη και υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες. Θα ήθελα να είμαστε πολύ ταπεινοί και φειδωλοί στις κουβέντες μας. Δεν γίνεται ξαφνικά από το τίποτα να μιλάμε ξαφνικά για άνοδο. Χρειάζεται οργάνωση και δουλειά. Την άνοδο πρέπει να την προετοιμάσεις, δεν έρχεται με 10 ημέρες προετοιμασίας».

Για τον στόχο:

«Είναι νωρίς, να δούμε όλο το υλικό. Οποιοσδήποτε και να έρθει, η ευθύνη είναι σε μένα να βρω γρήγορα τη χημεία. Είναι όλοι καινούριοι και αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς απλά να βάλεις 11 να παίξουν. Πρέπει να έχουν δέσιμο. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μια σοβαρή ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Να το ευχαριστηθούμε και εμείς και ο κόσμος».

Για όσα ακούγονται για άνοδο:

«Δεν ξεκινήσαμε με αυτό τον στόχο. Ακούω κουβέντες και θέλω να ενημερώσω ότι η λέξη άνοδος πολύ εύκολα λέγεται και είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Δεν είμαστε έτοιμοι για άνοδο. Θέλει οργάνωση. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε μια ομάδα και όπου πάει καλύτερα. Γενικώς χρειάζεται οργάνωση σε πολλούς τομείς, αλλά όλα θα γίνουν βήμα βήμα».

Για το κλίμα που έχει διαπιστώσει μεταξύ των οπαδών:

«Ο κόσμος είναι μουδιασμένος. Είναι πολύ επιφυλακτικοί με τα τεκταινόμενα. Είναι αισιόδοξοι με κάποιες κινήσεις και το αρχικό μούδιασμα φεύγει και έρχεται η ελπίδα και η αισιοδοξία. Βλέποντας τη δουλειά και τους παίκτες που έρχονται, τα μηνύματα είναι ευχάριστα».

Αν το γεγονός ότι η Σπάρτη έχει άδεια τη βοηθά να πετύχει πιο άνετα τον στόχο της παραμονής:

«Βλέπετε ότι η κατηγορία έχει πολλά προβλήματα. Η Σπάρτη έχει την τύχη να μην έχει αυτά τα προβλήματα. Μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να παρουσιαστεί πιο δυνατή. Όλα εξαρτώνται από εμάς, από τη δουλειά, την πειθαρχία και τη σοβαρότητα. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για τον αγώνα Κυπέλλου με τα Τρίκαλα και τις ιδιαιτερότητες που έχει:

«Σε τέσσερις εβδομάδες θα βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Τα Τρίκαλα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε και στόχος μας είναι η νίκη».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 25 Αύγουστος 2017 19:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep