Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Απειλεί τον ΟΠΑΠ η Παναχαϊκή

Οι Αχαιοί διαμαρύρονται στον ΟΠΑΠ, τον προειδοποιούν να πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε στις ομάδες που αντιμετώπιζουν πρόβλημα αδειδοτότησης και κατέστησαν σαφές ότι αν δεν γίνει πράξη αυτό, τότε θα «θα σας μηνύσουμε ενώπιον των αρμόδιων ποινικών Δικαστηρίων και θα σας ενάγουμε ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών Δικαστηρίων».

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Της ποδοσφαιρικής ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005», εδρεύουσας στην Πάτρα, νομίμως εκπροσωπουμένης

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ ΑΕ, κ. Κωνσταντίνο Λουρόπουλο (Λεωφόρος Κηφισού 62, Περιστέρι)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Ιωαννίδη (Μαρούσι, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37)
2. Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Αθήνα, λ. Κηφισίας 7)
3. Πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο (Πάρκο Γουδή, Αθήνα)
4. Πρόεδρο της Super League, κ. Ιωάννη Μώραλη (Αστροναυτών 1, Μαρούσι)
5. Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Γεώργιο Καλατζή
6. Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο (Ιπποκράτους 22, Αθήνα)
7. Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Φώτιο Κουβέλη (Αγ. Κωνσταντίνου 40, Αθήνα)
8. Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα (Βαλτετσίου 39, Αθήνα)
9. Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. Πάνο Καμμένο (Χαροκόπου 2 & Συγγρού 196, Καλλιθέα)
10. Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα (λ. Ηρακλείου145, Ν. Ιωνία)

Όπως σας είναι γνωστό, αφού η ΟΠΑΠ ΑΕ διαφημίζεται στη φανέλα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, μετά από ταλαιπωρίες ετών και τη νόμιμη οικονομική διαχείριση του πρώην Προέδρου της κ. Αλεξίου Κούγια, εξυγιάνθηκε απολύτως οικονομικά και εξασφάλισε πρώτη από τις ΠΑΕ την αδειοδότηση, κατά το στάδιο των αγώνων μπαράζ, για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League περιόδου 2012-2013.
Για να εξασφαλίσει αυτή την αδειοδότηση, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ εξόφλησε χρέη της προηγούμενης ιδιοκτησίας προς τη ΔΟΥ και το ΙΚΑ ύψους δύο εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων ευρώ, εξόφλησε 46 προσφυγές ποδοσφαιριστών και 100 περίπου οφειλέτες, στους οποίους όφειλε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ προέβη σε αυτή τη χρηστή και νόμιμη συμπεριφορά, διότι ο πρώην Πρόεδρός της γνώριζε ως νομικός το νομικό πλαίσιο, με το οποίο αδειοδοτούνται οι ομάδες της Super League και έτσι συμμετέχουν στο εν λόγω πρωτάθλημα, η συμμετοχή στο οποίο θα απέφερε στην ΠΑΕ έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.


Από 4μήνου πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση της Super League υπό την προεδρία υποδίκου για κακούργημα σχετικά με την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, έλαβε μια εντελώς παράνομη απόφαση, βάσει της οποίας οι ομάδες που δεν λαμβάνουν αδειοδότηση, δεν θα υποβιβάζονται, όπως συνέβη στο παρελθόν σε άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και στην Παναχαϊκή, αλλά θα παραμένουν εσαεί στο πρωτάθλημα και απλώς θα μπορούν να κάνουν μόνο 4 μεταγραφές παικτών άνω των 24 ετών και απεριόριστες μεταγραφές παικτών κάτω των 24 ετών, λες και στο παρελθόν συνέβαινε κάτι διαφορετικό. Δηλαδή η απόφαση ήταν «μην πληρώσετε ΙΚΑ, εφορία, ποδοσφαιριστές, ΦΠΑ κλπ, βάλτε τα χρήματα στην τσέπη ή διαχειριστείτε τα όπως εσείς θέλετε (μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ) και δεν θα έχετε καμία κύρωση».


Τις τελευταίες ημέρες, και δυστυχώς προς τα έξω διαφημίζεται ότι αυτό οφείλεται σε πρωτοβουλία του κ. Ιωαννίδη, η διοίκησή σας, λες και διαχειρίζεστε το προσωπικό σας παντοπωλείο, δίδει χρήματα εντελώς παράνομα σε ΠΑΕ καταχρεωμένες (ΑΕΚ, χρωστά άνω των 60 εκ. ευρώ, ΑΡΗΣ, χρωστά 22 εκατομμύρια ευρώ, ΠΑΟΚ, χρωστά 22 εκατομμύρια ευρώ, Πανιώνιος, χρωστά άνω των 10 εκ. ευρώ, ΟΦΗ, Κέρκυρα κλπ), με την εντελώς παράνομη δικαιολογία ότι τα χρήματα δίδονται ως προκαταβολή προς τις ομάδες αυτές έναντι της χορηγίας που θα εισπράξουν από τον ΟΠΑΠ λόγω της συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της Super League περιόδου 2012-2013.


Η παράνομη αυτή δικαιολογία σας οδηγεί τη διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αφού στο πρωτάθλημα της Super League συμμετέχει μια ομάδα, μόνο αν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τής χορηγήσει το προβλεπόμενο πιστοποιητικό, άρα η διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, ενεργώντας χωρίς κανένα νομικό υπόβαθρο, διαπράττει σε βάρος του επενδυτικού κοινού (αφού η ΟΠΑΠ ΑΕ συμμετέχει στο ελληνικό χρηματιστήριο) τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης, απιστίας και υπεξαίρεσης. Επειδή η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ έχει άμεσο έννομο συμφέρον για την καταγγελία όσων ανωτέρω αναφέρονται. Επειδή η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.


ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ να ζητήσετε την επιστροφή των χρημάτων, τα οποία έχετε χορηγήσει στις ανωτέρω ομάδες παρανόμως και να μην επαναλάβετε στο μέλλον αυτή τη συμπεριφορά με άλλες ΠΑΕ, ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΟΥΜΕ ότι θα σας μηνύσουμε ενώπιον των αρμόδιων ποινικών Δικαστηρίων και θα σας ενάγουμε ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών Δικαστηρίων.


Εφόσον τελικώς χορηγηθούν παρανόμως άδειες κατόπιν της παρανόμου συνεργασίας όλων αυτών, κατά των οποίων στρεφόμαστε, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ δηλώνει ότι ουδέποτε θα πληρώσει εφορία, ΙΚΑ ή οποιοδήποτε πιστωτή της και θα διεκδικεί μόνο με βαθμολογικούς όρους την είσοδό της στη Super League, αφού θα είναι βέβαιο ότι μη εκπληρώνοντας τις ανωτέρω ανελαστικές υποχρεώσεις της θα εξασφαλίζει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, κάτι που πράττουν οι ανταγωνιστές της, οι οποίοι, αντί να πληρώνουν αυτές τις δαπάνες, δίδουν τα χρήματα σε γυρολόγους αξιόλογους ποδοσφαιριστές, αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των οικονομικά συνεπών ομάδων που αφιερώνουν το 60% του προϋπολογισμού τους για την κάλυψη των οφειλών τους και έτσι δεν απομένουν παρά ελάχιστα χρήματα για την απόκτηση αξιόλογων ποδοσφαιριστών, τους οποίους οι ανταγωνιστές τους αποκτούν ακόπως. Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους, στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς της.
Αθήνα, 22 Αυγούστου 2012
Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Last modified onΤετάρτη, 22 Αύγουστος 2012 16:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep