Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Θέλω 100.000 € μετρητά»

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως με 100.000 ευρώ δίνει τον Χοσέ Φουρτάδο και παράλληλα κάνει ενέργειες για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως με 100.000 ευρώ δίνει τον Χοσέ Φουρτάδο και παράλληλα κάνει ενέργειες για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο sport 24 για την μεταγραφή του Χοσέ Φουρτάδο στην ΑΕΚ και την εξαίρεση που κάνει για τους Κιτρινόμαυρους, αλλά και το ότι θα κάνει ενέργειες για να υποβιβαστεί η ΑΕΚ.

Ο Αλέξης Κούγιας τονίζει πως θέλει να βοηθήσει την ΑΕΚ και κάνει εξαίρεση στο να πουλήσει ποδοσφαιριστή σε ελληνική ομάδα, αλλά από την άλλη πλευρά έχει αρχίσει ήδη τη νομική διαδικασία για τον υποβιβασμό των ομάδων που έχουν προβλήματα, όπως είναι η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος, η Κέρκυρα, ο Αρης, ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής είπε πως μόνο με μετρητά δίνει τον Φουρτάδο στην ΑΕΚ και ενώ είχε πει πως ποδοσφαιριστές θα πουλάει μόνο στο εξωτερικό και τον Ολυμπιακό… για την ΑΕΚ θα κάνει μια εξαίρεση. Παράλληλα τόνισε πως θα κάνει ενέργειες για να υποβιβαστεί η ΑΕΚ, αλλά και η Κέρκυρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος, ο ΟΦΗ και ο Αρης.

"Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ έκανε πρόταση για τον παίκτη αλλά την αρνηθήκαμε. Παρότι είχα δηλώσει πως δεν δίνω τον παίκτη σε άλλη Ελληνική ομάδα, για την ΑΕΚ θα κάνω την εξαίρεση. Ο λόγος; Διότι πέρασα από αυτή την μεγάλη ομάδα. Για τον λόγο αυτό, κάνω μια εξαίρεση για την ΑΕΚ και είμαι διατεθειμένος να παραχωρήσω τον παίκτη. Και επίσης θέλω να βοηθήσω, αυτή τη νέα προσπάθεια για την οποία και χαίρομαι, από ανθρώπους που είναι πραγματικοί ΑΕΚτζήδες όπως ο Θωμάς Μαύρος και ο Βασίλης Τσιάρτας. Υπάρχουν βέβαια και φίλοι μου, όπως ο Ανδρέας Δημητρέλος.

«Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να πουλάει παιδιά που δεν έχουν ούτε την μισή αγωνιστική αξία του Φουρτάδο, όπως ο Λεονάρντο και ο Κλωναρίδης για τους οποίους ζητούσε 900.000 και να θέλει να αγοράσει τον πρώτο σκόρερ της Football League σε ηλικία 29 ετών με λιγότερα από 100.000 ευρώ».

Βέβαια, επειδή θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ και κάνω αυτή την εξαίρεση, δεν σημαίνει ότι θα παραχωρήσω δωρεάν τον παίκτη. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος ήταν στα αζήτητα, δικής μου επιλογής που καταφέραμε με το κλίμα που υπάρχει στην Παναχαϊκή και με την βοήθεια του κ. Φυντάνη και του k. Παπακώστα, να τον ηρεμήσουμε και να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να πουλάει παιδιά που δεν έχουν ούτε την μισή αγωνιστική αξία του Φουρτάδο, όπως ο Λεονάρντο και ο Κλωναρίδης για τους οποίους ζητούσε 900.000 και να θέλει να αγοράσει τον πρώτο σκόρερ της Football League σε ηλικία 29 ετών με λιγότερα από 100.000 ευρώ.

Η πρόταση είναι συγκεκριμένη, 100.000 ευρώ μετρητά και αυτό για τον λόγο ότι σε συμφωνίες του παρελθόντος με διάφορες ομάδες και με διάφορους διακανονισμούς, ακόμα περιμένουμε τα λεφτά. Θέλουμε λοιπόν να διαφυλάξουμε τα χρήματα μας. Ο παίκτης έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, είναι ικανοποιημένος στην Παναχαϊκή και πληρωμένος στο συμβόλαιο των 50 χιλιάδων μέχρι τελευταίας δεκάρας.

«Θα κάνουμε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υποβιβαστούν οι ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αδειοδότηση τους. Δηλαδή για τον ΟΦΗ, την Κέρκυρα, τον Άρη, τον Πανιώνιο, τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ. Ήδη έχω ενημερώσει προφορικά και την Football League σαν εταιρεία, για τις ενέργειες που θα κάνουμε προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ΠΑΕ Παναχαϊκής».

Αυτή είναι η πρόταση μας και φυσικά θέλουμε άμεση απάντηση από την ΑΕΚ, μέχρι και τις αρχές της επόμενης βδομάδας. Ειδάλλως, θα αποσύρουμε την πρόταση γιατί πρέπει και εμείς να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα περίοδο".

Παράλληλα, τόνισε πως θα κινηθεί δικαστικά για να διεκδικήσει την άνοδο της Παναχαϊκής στην Super League ώστε να υποβιβαστούν οι ομάδες που έχουν πρόβλημα. Ο ΟΦΗ, η Κέρκυρα, ο Αρης, ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η ΑΕΚ.

«Από την Δευτέρα (6/8) θα κάνουμε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υποβιβαστούν οι ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αδειοδότηση τους. Δηλαδή για τον ΟΦΗ, την Κέρκυρα, τον Άρη, τον Πανιώνιο, τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ. Ήδη έχω ενημερώσει προφορικά και την Football League σαν εταιρεία, για τις ενέργειες που θα κάνουμε προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ΠΑΕ Παναχαϊκής. Και αν για την ΑΕΚ καταλαβαίνω πως πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα με λαϊκό έρεισμα που μπορεί να θέλουμε να βοηθήσουμε δεν μπορώ να σκεφτώ το ίδιο για τον ΟΦΗ, την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη στιγμή που η ομάδας μας κρύβει από πίσω της έναν ολόκληρο λαό, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα με πάνω από 200.000 κατοίκους. Έχουμε έννομο συμφέρον! Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες τόσο για την ΕΠΟ όσο και για την Superleague.

«Έχω πληρώσει για ΙΚΑ και Εφορία 2 εκ. ευρώ για μια ομάδα όπως η Παναχαϊκή. Υπάρχουν και νόμοι στην Ελλάδα, δεν είμαστε Ουγκάντα. Σίγουρα οι ομάδες που υποβιβάστηκαν με αγωνιστικά κριτήρια δεν μπορούν να φωνάξουν γιατί ανεβαίνουν οι ομάδες από την Football League. Όπως έγινε δηλαδή και πέρυσι με την ΑΕΛ».

Έχω πληρώσει για ΙΚΑ και Εφορία 2 εκ. ευρώ για μια ομάδα όπως η Παναχαϊκή. Υπάρχουν και νόμοι στην Ελλάδα, δεν είμαστε Ουγκάντα. Τώρα για ποιο λόγο δεν φωνάζουν οι άλλες ομάδες, δεν τον γνωρίζω και δεν με απασχολεί. Σίγουρα, οι ομάδες όπως η Δόξα Δράμας, ο Παναιτωλικός και ο Εργοτέλης, δηλαδή αυτές που υποβιβάστηκαν, βάση νόμου με το θέμα της φορολογικής ενημερότητας ο οποίος και δεν έχει αλλάξει, δεν μπορούν να φωνάξουν γιατί ανεβαίνουν οι ομάδες από την Football League και όχι αυτές που υποβιβάστηκαν με αγωνιστικά κριτήρια. Όπως έγινε δηλαδή και πέρυσι με την ΑΕΛ. Για αυτό τον λόγο αυτές οι τρεις ομάδες δεν φωνάζουν. Εμείς όμως έχουμε έννομο συμφέρον και με πιθανό υποβιβασμό ομάδας, η Παναχαϊκή ανεβαίνει στην Superleague".

Last modified onΔευτέρα, 06 Αύγουστος 2012 11:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep