Την παρέσυρε «δικέφαλη» μπόρα

Η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 5-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ μέσα στην βροχή. Η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 5-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ μέσα στην βροχή.

Η Παναχαϊκή δέχθηκε γκολ νωρίς από τον ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς και το τελικό 5-0 αποτυπώνει τη διαφορά ποιότητας και εμπειρίας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής απέδειξαν στο πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τις δυνατότητές τους και τα υψηλά όριά τους, αλλά η ρεβάνς ανήκει ολοκληρωτικά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που δεν άφησε περιθώρια δεύτερης αμφισβήτησης και με το τελικό 5-0 σφράγισε το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» από την αρχή το γκολ, ώστε να πάρει το προβάδισμα μετά την ήττα του με 2-1 στην Αγυιά και ο τρόπος που ήρθε στο 5ο λεπτό επηρέασε πολύ τη φιλοξενούμενη για τη συνέχεια. Ο Μάτος βρέθηκε στην περιοχή της ομάδας της Πάτρας και εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Καπούταγλη και την αδράνεια της άμυνας για να στείλει την μπάλα στην εστία. Αυτό αποσυντόνισε τους Αχαιούς με αποτέλεσμα να μην πατήσουν καλά στο γήπεδο, ενώ από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ είχε από το πρώτο δεκάλεπτο σκορ πρόκρισης.

Πριν κλείσει το ημίχρονο ο Ζαμπά μετά από ωραίο συνδυασμό Βιεϊρίνια - Άκπομ έγραψε το 2-0 με ωραίο σουτ στην κίνηση αφού έστρωσε μόνος του την μπάλα στην περιοχή. Η Παναχαϊκή εκτός από ένα γέμισμα του Πολίμου που δεν κατάφερε να προλάβει ο Κυνηγόπουλος δεν είχε άλλη ευκαιρία στο ματς.

Η όρεξη των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ να αποδείξουν στον προπονητή τους πως δεν βλέπουν χαλαρά κανένα παιχνίδι και η θέλησή τους να αποδείξουν πως άξιζαν τις ευκαιρίες έφερε παραπάνω πίεση στην Παναχαϊκή. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δέχθηκε ακόμη ένα γκολ από τον Λημνιό, ενώ ο Ζαμπά στο 54ο και ο Μίσιτς (67') στο ντεμπούτο του έγραψαν το τελικό 5-0.

Στα τελευταία δέκα λεπτά δεν υπήρχε αγώνας αφού η βροχή έκανε δύσκολες τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Μάλιστα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου ζήτησε από τον διαιτητή να μην κρατήσει καθυστερήσεις. Η ομάδα της Πάτρας έκλεισε τη φετινή της περιπέτεια στο Κύπελλο Ελλάδος με μια πολύ καλή παρουσία και έδειξε πως μπορεί στην καλή της ημέρα να παλέψει ακόμη και απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπως έκανε στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.  

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ 

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 5-0     
ΓΚΟΛ: 5' Μάτος, 37' Ζαμπά, 46' Λημνιός, 54' Ζαμπά, 67' Μίσιτς     
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (68' Λύρατζης), Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (73' Καρέλης), Λημνιός, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ (58' Μίσιτς), Άκπομ.    
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Πλέγας, Παπατόλιος (59' Μουστακόπουλος), Αργυρόπουλος, Ελευθεριάδης (53' Μαυριάς), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75' Μασούρας).     
ΔIAITHTHΣ: Ευαγγέλου (Αθήνας)     
ΒΟΗΘΟΙ: Μ. Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), Ν. Δημόπουλος (Φλώρινας)    
Last modified onΤρίτη, 22 Ιανουάριος 2019 21:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep