Με ψυχή και φανέλα

Η Παναχαϊκή επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Η Παναχαϊκή επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η Παναχαϊκή με ψυχή και θέληση σταμάτησε το διπλό αήττητο του ΠΑΟΚ και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα (2-1) στις φετινές εγχώριες διοργανώσεις και στο Κύπελλο Ελλάδος από το 2017.  

Η Παναχαϊκή έδειξε πως είχε την διάθεση και την θέληση να ψάξει τη δική της μεγάλη βραδιά στο Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον Κυπελλούχο Ελλάδος ΠΑΟΚ και αήττητο εντός συνόρων μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Σωκράτη Οφρυδόπουλου έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο αυτό το παιχνίδι, έμπαιναν με μεγαλύτερη θέληση στις φάσεις και αυτό ήταν λογικό να κάνει την διαφορά και να τους δώσει τη νίκη απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έδειξε να έχει το μυαλό του σε χίλια άλλα πράγματα.  

Ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος ήταν αυτός που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα από την δεξιά πλευρά στο πρώτο ημίχρονο και αν στην πρώτη καλή φάση στο 12ο λεπτό που έδιωξε με τα πόδια ο Πασχαλάκης. Στο 34ο λεπτό, όμως, ο Κυνηγόπουλος βγήκε πάλι από δεξιά και έκανε το σουτ που έδιωξε ο Πασχαλάκης, αλλά αυτή τη φορά ο Μπαστακός ήταν εκείνος που έστειλε την μπάλα στα  δίχτυα για το 1-0.  Στη συνέχεια, οι οδηγίες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν να μείνουν ψηλά ώστε να μην νιώσουν την πίεση του ΠΑΟΚ και τελικά πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια αντίδρασης, μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και μετά την πρώτη ευκαιρία με τον Λημνιό έφτασε στο γκολ με τον Καρέλη στο 56ο λεπτό. Οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής, όμως, έψαξαν χώρους στις αντεπιθέσεις, ανέβηκαν ψηλά και ο τεχνικός της ομάδας έκανε «επιθετικές» αλλαγές με την είσοδο των Κολ, Καρατσανάκοφ και Μωραΐτη. Ο Λουμπαρδέας, όμως, ήταν εκείνος που κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σαν να ήταν επιθετικός. Στο 68ο λεπτό εκμεταλλεύθηκε μια προώθηση του για εκτέλεση κόρνερ, έμεινε στην επαναφορά με την δεύτερη σέντρα από δεξιά και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. 

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στην σεζόν για εγχώριες διοργανώσεις, αφού είναι αήττητος στα 14 ματς της Super League, ενώ για το Κύπελλο Ελλάδος είχε να ηττηθεί από τον πρώτο ημιτελικό της σεζόν 2016-17 και το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Από τότε μετρούσε 15 ματς αήττητος με 14 νίκες και 1 ισοπαλία.      

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ  

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΠΑΟΚ 2-1    
ΓΚΟΛ: 34’ Μπαστακός, 68’ Λουμπαρδέας -  56’ Καρέλης    
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Παπατόλιος, Ελευθεριάδης (66’ Καρατσανάκοφ), Πλέγας, Αργυρόπουλος (61’ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (82’ Μωραΐτης).                                                                                                                                      
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Τόσκα, Βαρέλα, Μαλεζάς (73’ Μπίσεσβαρ), Σάκχοφ, Μαουρίτσιο (81’ Ζαμπά), Λημνιός, Ουάρντα (66’ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Καρέλης.     
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)     
ΒΟΗΘΟΙ: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Κωνστάντιος (Εύβοιας)     

 

    

Last modified onΤετάρτη, 09 Ιανουάριος 2019 04:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep