Έφυγε ο Θόδωρος Σαρμάς

Ένας από τους σπουδαίους παράγοντες της Παναχαϊκής έφυγε από τη ζωή της παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ένας από τους σπουδαίους παράγοντες της Παναχαϊκής έφυγε από τη ζωή της παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής Θόδωρος Σαρμάς. 

Στο Λονδίνο, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής και παράγοντας της ομάδας της Πάτρας στις σπουδαίες στιγμές που έζησε ο σύλλογος τις δεκαετίες του '60 και '70. Ο Θόδωρος Σαρμάς, είχε σημαντική πορεία στα επιχειρηματικά δρώμενα της Αχαΐας, ήταν εκπρόσωπος μιας λαμπρής εποχής της Πάτρας, σταφιδέμπορος - συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης εμπορίας σταφίδας, με αποθήκες σε Πάτρα και Αίγιο. Απέκτησε τέσσερις κόρες από τρεις γάμους, την Μαριλένα, την Αλεξάνδρα, την Ιζαμπέλα και την Δάφνη.

Ήταν πολύπλευρη προσωπικότητα, συλλέκτης έργων τέχνης και δωρητής σε μουσεία και λάτρης του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκε ενεργά με την Παναχαϊκή μέσα από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, ενώ βρέθηκε δύο φορές στη θέση του προέδρου. Η πρώτη του θητεία ήταν από τις 17 Ιουνίου 1966 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 1968, ενώ βρέθηκε πάλι στην κορυφή του Διοικητικού Συμβουλίου από τις 20 Δεκεμβρίου 1974 μέχρι και τις 27 Μαΐου 1976. 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep