Φιλολογία... χωρίς λύση

H Παναχαϊκή δύο μήνες μετά την παραίτηση του Κώστα Μπακαλάρου από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ δεν μπορεί να βρει σοβαρή λύση για την επόμενη μέρα. H Παναχαϊκή δύο μήνες μετά την παραίτηση του Κώστα Μπακαλάρου από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ δεν μπορεί να βρει σοβαρή λύση για την επόμενη μέρα.

Οι φίλοι της Παναχαϊκής βλέπουν πως κύλησαν ήδη δύο μήνες από τη φυγή του Κώστα Μπακαλάρου και δεν υπάρχει καμία χειροπιαστή λύση για την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ. 

Την άνοιξη του 2016 η Παναχαϊκή ζούσε ένα από τα «ιστορικά χαμηλά» της. Τελείωσε το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-16 με σχεδόν ταπεινωτικό τρόπο, αφού υπήρχε δυσκολία να βρεθούν και έντεκα ποδοσφαιριστές για να ξεκινήσουν τις αναμετρήσεις των τελευταίων αγωνιστικών. Αυτό ήταν το τέλος μιας εποχής που είχε ξεκινήσει με τον επενδυτή Μακρή και στη συνέχεια την συνεργασία του με τον Αλέξη Κούγια. Αυτές οι στιγμές για τους πιστούς οπαδούς της ομάδας αποτελούν εφιάλτη που δεν θέλουν με τίποτε να ζήσουν ξανά μετά από τον αέρα αισιοδοξίας που είχε φέρει η «Παναχαϊκή Συμμαχία». 

Οι ημέρες του 2017 με την επιστροφή στην Football League ως υγιής ΠΑΕ φαντάζουν πολύ μακριά και μόλις ενάμισι χρόνο αργότερα υπάρχει δυσκολία να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα αναλάβει μια ελληνική επαγγελματική ομάδα χωρίς χρέη που έχει κόσμο, δυναμική και ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο της Παναχαϊκής και, σίγουρα, πρέπει να απασχολήσει όλους όσοι έχουν εμπλοκή με το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού δείχνει πόσο άρρωστο είναι όλο το οικοδόμημά του ακόμη και τώρα που μπροστά υπάρχει η θεωρητικά πολλά υποσχόμενη αναδιάρθρωση.

Οι άνθρωποι που έτρεχαν την Παναχαϊκή τα τελευταία χρόνια διαπίστωσαν με τον χειρότερο τρόπο πως η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη και τελικώς θα πρέπει να κλείσουν τον κύκλο τους αφού η οικονομική και όχι μόνο φθορά τους είναι πολύ επίπονη. Η Παναχαϊκή, πάντως, δείχνει να μπαίνει πάλι σε δύσκολα μονοπάτια, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει πρόταση που να δείχνει σημάδια σοβαρότητας και οι δύο υποψήφιοι (Δρόσος – Παπαγεωργίου) έχουν ήδη αποδομηθεί από την πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν τις μετοχές της ΠΑΕ λόγω της προηγούμενης ενασχόλησής τους με ομάδες που έζησαν αρκετά προβλήματα επί των ημερών τους.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια φιλολογία πως υπάρχει νέος υποψήφιος με καλύτερο βιογραφικό για να αναλάβει την ομάδα της Πάτρας, αλλά αυτές οι εξελίξεις συνήθως δεν βγαίνουν ως είδηση αν δεν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις και ολοκληρωθεί η υπόθεση. Μένει να αποδειχθεί αν θα υπάρξει εξέλιξη και η Παναχαϊκή με την αρχή του 2019 εκτός από χρόνο, θα αλλάξει και χέρια με ξαφνική λύση που θα την φέρει σε θέση να συνεχίσει το σχέδιο που έχει ξεκινήσει αυτά τα τελευταία χρόνια με ανθρώπους που εξελίχθηκαν μέσα από το ποδόσφαιρο και την ίδια την Παναχαϊκή, όπως ο Κώστας Κατσουράνης.

Last modified onΔευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2018 15:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep