Στους «16» μετά από 13 χρόνια

Ο Κυνηγόπουλος άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση της Παναχαϊκής στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Κυνηγόπουλος άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση της Παναχαϊκής στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η Παναχαϊκή επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού και πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Μια πρόκριση που ήταν ιδανική σε αυτή τη δύσκολη καμπή που περνά η Παναχαϊκή πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης (20/12) με τη νίκη της κόντρα στον Λεβαδειακό. Η αναμέτρηση στην Αγυιά για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τελικός πρόκρισης, στον οποίο επικράτησε η πατρινή ομάδα με 2-1 και πλέον θα βρίσκεται στην κλήρωση της Παρασκευής (21/12).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη γηπεδούχο ομάδα να έχει περισσότερο χώρο και να ψάχνει το γκολ, ώστε να μην παίζει με τον χρόνο και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας. Αφού έγιναν κάποια γεμίσματα στην περιοχή που δεν έγιναν φάσεις, ήρθε στο 9ο λεπτό ο Κυνηγόπουλος να σκοράρει με ωραία κεφαλιά μετά από ιδανική σέντρα του Ντάσιου στο πρώτο δοκάρι. 

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα να δώσει χώρους στους γηπεδούχους για να ψάξουν τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Μέχρι την ανάπαυλα δεν έγινε κάποια σπουδαία φάση και έτσι η Παναχαϊκή πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. 

Στο δεύτερο μέρος, ο τεχνικός του Λεβαδειακού άλλαξε το σύστημά του, έφυγε από την επιλογή των τριών στόπερ και έπαιξε με τέσσερις στην άμυνα, κάτι που έκανε πιο ευάλωτη την ομάδα της Βοιωτίας στις αντεπιθέσεις. Στο 69ο λεπτό υπήρξε μια ωραία ανάπτυξη από αριστερά με τον Σταμόπουλο, ο οποίος βρήκε στην περιοχή τον Μωραΐτη και εκείνος με σύμμαχο και την τύχη σημείωσε το 2-0 για την Παναχαϊκή. Στο σουτ που έκανε η μπάλα βρήκε το πόδι του Ζησόπουλου, πήρε περίεργη τροχιά και «κρέμασε» τον τερματοφύλακα του Λεβασειακού. 

Ο Λεβαδειακός πλέον με τα περιθώρια του χρόνου να στενεύουν έψαξε τα γκολ για την πρόκριση και μια σέντρα του Καραχάλιου και κεφαλιά του Μαρκόφσκι έφερε το 2-1 (77') για το οποίο έχει ευθύνη και ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής που ξεγελάστηκε επειδή έσκασε η μπάλα στο έδαφος. Τελικά δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω η ομάδα της Βοιωτίας και έμεινε εκτός Κυπέλλου Ελλάδος από την Παναχαϊκή. Αυτή είναι μια ιστορική πρόκριση για την ομάδα της Πάτρας, η οποία επιστρέφει στους  «16» μετά την σεζόν 2005-06. 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ  

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1  
ΓΚΟΛ: 9' Κυνηγόπουλος, 69' Μωραΐτης - 77' Μαρκόφσκι   
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (ΣωκράτηςΟφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Ντάσιος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Φουρλάνος (64' Μουστακόπουλος), Πλέγας (82' Σωτηράκος), Μαυριάς (71' Αργυρόπουλος), Κυνηγόπουλος, Μωραΐτης, Ελευθεριάδης.   
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Ναγκίς, Καθάριος (66' Ιωαννίδης), Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Κρνέτα (46' Σαβαντογκό), Βίντεκερ (58' Στανόγεβιτς), Λιάγκας.   
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Άρτας)   
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Γκάγκας (Λάρισας)  

   

Last modified onΠέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 22:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep