«Άγχος έχει ο αγρότης πατέρας μου»

Ο Αντόν Καρατσανάκοφ μίλησε για την επιστροφή του στη δράση, την Παναχαϊκή και τη Football League.

Ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός της Παναχαϊκής, Αντόν Καρατσανάκοφ, επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, αγωνιζόμενος για λίγο στο εκτός έδρας 1-1 με τη Δόξα Δράμας. Ο 26χρονος μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για την φετινή χρονιά, τα σχέδιά του και την Παναχαϊκή.

Αρχικά ανέφερε: «Στα δέκα λεπτά που αγωνίστηκα με τη Δόξα, ένιωθα δυνατός. Δεν έχει σημασία αν εγώ είμαι ευχαριστημένος με την αποδοσή μου. Αυτό που μετράει είναι να είναι όλοι οι άλλοι ευχαριστημένοι από την απόδοση της ομάδας. Οι στόχοι μου ταυτίζονται με τα όνειρα των οπαδών μας και με τις προσδοκίες των ανθρώπων της Παναχαϊκής».

Η άποψή του για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τη Football League:
«Γνώριζα αρκετές ελληνικές ομάδες από τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Τα γήπεδα στη Σούπερ Λίγκα είναι σε καλή κατάσταση, αλλά η προσέλευση μικρή. Στη Φούτμπολ Λιγκ, οι πιο πολλές ομάδες ασχολούνται κυρίως με την αμυντική τακτική».

Για το πόσο καιρό έχει σκοπό να παραμείνει στην Παναχαϊκή:
«Σημασία έχει η ποιότητα των ημερών μου εδώ κι όχι η ποσότητα. Να δίνω πίσω τα καλά που μου προσφέρει η όμορφη πόλη σας. Η Πάτρα είναι μια φιλόξενη πόλη, ανθρώπινη. Η ιστορία της μεγάλη. Απολαμβάνω την καθημερινότητα εκτιμώντας το κάθε λεπτό φιλοξενίας. Στη σύντροφό μου αρέσει ότι υπάρχει θάλασσα».

Για τη σχέση του με τα ελληνικά:
«Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια, όλοι οι ιατρικοί όροι προέρχονται από το ελληνικό λεξιλόγιο. Φρόντισα να μάθω λέξεις ποδοσφαιρικές, αλλά και τις λέξεις «ευχαριστώ», «καλημέρα-καλησπέρα-καληνύχτα».

Για πρώτη φορά στην καριέρα του επέλεξε να αγωνιστεί στη Β' Κατηγορία. Για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να πάρει τέτοια απόφαση:
«Κάθε καλοκαίρι έχω προτάσεις, είτε από τη χώρα μου, είτε από ομάδες του εξωτερικού. Αποκορύφωμα οι 150.000 ευρώ που δαπάνησε η Κρακόβια το 2016 για να με αποκτήσει από τη Σλαβια Σόφιας. Στην Ελλάδα ήρθα γιατί με έπεισε το πλάνο του συλλόγου όπως μου εκφράστηκε από τον τεχνικό διευθυντή και το προπονητικό τιμ. Ηταν μια δύσκολη απόφαση γιατί θα αγωνιζόμουν για πρώτη φορά στη δεύτερη κατηγορία και φυσικά γιατί τα χρήματα τα οποία συμφώνησα είναι λιγότερα από αυτά, τα οποία αμειβόμουν στην ομάδα μου. Αντικειμενικοί προβληματισμοί για εμένα οι οποίοι ξεπεράστηκαν επειδή οι άνθρωποι της Παναχαϊκή μου μίλησαν για ποδόσφαιρο με πάθος και ειλικρίνεια. Γνωρίζουν το αντικείμενο όσο λίγοι. Είμαι τυχερός που συνεργάζομαι με γνώστες του αθλήματος και έντιμους ανθρώπους».

Για την αποδοχή και την αγάπη που του δείχνουν οι φίλαθλοι της Παναχαϊκής:
«Οταν αγωνίζεσαι σε μια τόσο αρχαία ομάδα, γνωρίζεις ότι στο παρελθόν έχουν περάσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές κι ότι στο μέλλον θα περάσουν ακόμη μεγαλύτεροι. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, τα αποφεύγω. Εύχομαι εγώ και οι συμπαίκτες μου να είμαστε υγιείς για να μπορούμε να δώσουμε πίσω αυτή την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι φίλαθλοί σε όλα τα γήπεδα. Ηταν μια συγκινητική στιγμή στη Δράμα και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου».

Για το γεγονός ότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας και το κατά πόσο τον αγχώνουν οι μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν απ' αυτόν:
«Δεν γνωρίζω τα οικονομικά της ομάδας και τον προϋπολογισμό της. Δεν είναι δουλειά μου. Γνωρίζω πως άφησα χρήματα σε κλειστό συμβόλαιο (Κρακόβια) για να παίξω στην Παναχαϊκή. Αγχος έχει ο αγρότης πατέρας μου, όχι εγώ».

Για τις φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με τον τραυματισμό του:
«Πριν από 6 χρόνια είχα έναν τραυματισμό, αλλά έχει περάσει καιρός και απλώς εύχεσαι να μην συμβεί σε κανέναν ξανά, αλλά αυτό είναι αδύνατον. Είχα άδεια από τους εξαιρετικούς γιατρούς να μεταβώ στο κέντρο αποκατάστασης στη Σόφια, διότι θα πήγαινα σε ανθρώπους που με γνωρίζουν από μικρό παιδί. Αυτή είναι όλη η αλήθεια».

Last modified onΠέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2018 21:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep