Πέρασμα με Μωραΐτη

Με γκολ του Παναγιώτη Μωραΐτη η Παναχαϊκή νίκησε 1-0 τον Άρη Αβάτου.

[googlead][/googlead]

Ο Άρης Αβάτου, που απέκλεισε τον Πλατανιά για να φτάσει στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, υποδέχθηκε την Παναχαϊκή στην Ξάνθη, στην 1η αγωνιστική του 5ου γκρουπ. Πέρασαν 36 λεπτά για να δούμε στο παιχνίδι έστω μία τελική προσπάθεια, την οποία έκανε η Παναχαϊκή, όταν η γυριστή κεφαλιά του Λουμπαρδέα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά μετά οι Αχαιοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων απείλησαν ξανά, όταν ο Κολ από θέση βολής έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, παρότι αφύλαχτος. Η απάντηση των ακριτών ήρθε στο 45' με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Δόντσου, που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Το 45λεπτο έληξε με την Παναχαίκή να έχει 70% ποσοστό κατοχής μπάλας και δύο τελικές, αντί μιας του Άρη Αβάτου.

Η Παναχαϊκή στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να παίζει επιθετικά και να κυριαρχεί και αρκετά γρήγορα οι προσπάθειές της απέδωσαν καρπούς. Στο 50' ο Μωραΐτης βρέθηκε στην περιοχή, σούταρε από δεξιά και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του Αμουτζάκη (1-0). Πέντε λεπτά μετά θα μπορούσε να γίνει το 0-2, αλλά ο Πλέγας που βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι μετά από χτύπημα φάουλ του Κολ, είδε τον Αμουτζάκη να τον νικά στο σουτ που επιχείρησε.

Τα λεπτά περνούσαν και ο Άρης Αβάτου δυσκολευόταν αισθητά να δημιουργήσει τελική στην εστία του Καπούταγλη. Οι Αχαιοί, αντίθετα, κρατούσαν με σχετικη ευκολία το υπέρ τους προβάδισμα, αν και στο τέλος καρδιοχτύπησαν, καθώς από το 89' και μετά ο Σιχλιμοίρης αρχικά και ο Γκέκας σε δύο περιπτώσεις, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Η ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

AΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Γιώργος Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουντακίδης (73' λ. τρ. Ψεμματάς), Μίλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Σαρηγιαννίδης (56' Σιχλιμοίρης), Δόντσος, Κοτόπουλος (56' Κοτόπουλος), Γκέκας, M. Μελισσόπουλος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Σωτηράκος, Λουμπαρδέας, Πλέγας, Σταυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Καρατσανάκοφ (66' Μαυριάς), Κολ (87' Παπατόλιος), Μωραΐτης (79' Αντωνακόπουλος).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Έβρου)
Βοηθοί: Διαμάνης, Τερζόπουλος (Έβρου)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(5ος όμιλος)

1. Παναχαϊκή 3
2. Άρης Αβάτου 0
3. Ολυμπιακός 0
4. Λεβαδειακός 0

Last modified onΠέμπτη, 27 Σεπτέμβριος 2018 19:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep