«Μεγάλη νίκη»

Αυταπάρνηση, αυτοθυσία και αγωνιστικό πνεύμα έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής σύμφωνα με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο.

[googlead][/googlead]

Προσγειωμένος εμφανίστηκε μετά τη νίκη (2-1) απέναντι στον ΟΦΗ ο προπονητής της Παναχαϊκής, Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Κάναμε μια μεγάλη και σημαντική νίκη. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε και να μπούμε μπροστά στο σκορ πολύ νωρίς με το πέναλτι. Από εκεί και πέρα η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν ότι δεν κρατήσαμε μπάλα, όπως κάνουμε σε πολλά παιχνίδια. Δεχθήκαμε πίεση από μεγάλες μπάλες και από τα πολλά φάουλ που έδωσε ο ρέφερυ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι. Κρατήσαμε τη μπάλα, είχαμε δυο μεγάλες ευκαιρίες μετά το 1-2 για μεγαλύτερο σκορ. Θέλω να πω στα παιδιά μας συγχαρητήρια για την αυταπάρνησή τους και το αγωνιστικό τους πνεύμα. Εμείς στηριζόμαστε περισσότερο στην ομάδα μας, όχι σε άτομα και πρόσωπα. Αυτό θέλουμε να χτίσουμε από πέρυσι.

Κάναμε μια μεγάλη νίκη. Είναι παρελθόν. Σκεφτόμαστε το επόμενο. Ευχαριστούμε τους λίγους φιλάθλους που ήρθαν σήμερα. Ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Για να κερδίσεις τον ΟΦΗ πρέπει να προσπαθήσεις πολύ. Εύχομαι στον ΟΦΗ αν εκπληρώσει τους στόχους του. Είναι μια τεράστια και μεγάλη ομάδα. Το γνωρίζω πολύ καλά, έχω παίξει αντίπαλος εδώ και έχω βιώσει πόσο μεγάλος σύλλογος είναι και την πίεση που νιώθει εδώ ο αντίπαλος. Οι δηλώσεις που έκανα πριν το παιχνίδι ισχύουν. Έχει πολύ καλή ομάδα, παίκτες και προπονητή. Εύχομαι να του πάνε όλα καλά».

Πού πιστεύετε ότι κρίθηκε το παιχνίδι; Στα γρήγορα γκολ της Παναχαικής στα δυο ημίχρονα;

«Κακά τα ψέματα, όλοι γνωρίζουμε ότι όταν μπεί ένα γρήγορο γκολ, δημιουργεί μια νευρικότητα στον αντίπαλο. Έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι προηγηθήκαμε νωρίς. Σημαντικό είναι, όμως ότι τα παιδιά κράτησαν το αποτέλεσμα μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ξέραμε τα καλά σημεία του ΟΦΗ. Θέλαμε ένα δεύτερο ημίχρονο, γιατί με το 1-0 δεν σιγουρεύεις ένα παιχνίδι. Βάλαμε ένα ακόμη γκολ, ενώ δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα, αν εξαιρέσουμε την κεφαλιά στο τέλος».

Η νίκη αυτή σαν κάνει να αναπροσαρμόσετε τους στόχους για άνοδο;

«Δεν έχουμε παίξει ούτε το 1/4 του πρωταθλήματος. Έχουμε διαφορετική νοοτροπία. Θέλουμε πρώτα να γίνουμε ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο και να νικάμε».

Ο ΟΦΗ ήταν όπως τον περιμένατε;

«Ολες οι ομάδες γνωρίζονται. Και εμείς ξέραμε τον ΟΦΗ και ο ΟΦΗ εμάς. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο όμως. Το 0-1 ήταν καθοριστικό».

Ο Δημήτρης Γκίνο της Παναχαικής ανέφερε με τη σειρά του στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου για τη νίκη. Είναι σπουδαία νίκη. Ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή 100%. Θέλαμε ένα γκολ νωρίς και το πετύχαμε. Ξέραμε ότι ο ΟΦΗ θα μας πιέσει. Το γκολ μας έδωσε ασφάλεια στο παιχνίδι. Πήγαμε στα αποδυτήρια με το 0-1.

Στην επανάλληψη παρά την πίεση, βάλαμε ένα δεύτερο γκκολ και είχαμε μαξιλαράκι ασφαλείας. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του ΟΦΗ για τη φιλοξενία. Εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε το απόλυτο μέχρι τη διακοπή. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές».

[googlead][/googlead]

Last modified onΚυριακή, 10 Δεκέμβριος 2017 12:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep