Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Έτοιμη για αδειοδότηση η Παναχαϊκή»

Η συνεργάτης του Αλέξη Κούγια, Βάσω Πανταζή χαρακτήρισε πανέτοιμη για Super League την Παναχαϊκή.

Το θέμα που απασχολεί τις ομάδες που ήδη προβιβάστηκαν και αυτές που είναι υποψήφιες για τη Super League είναι αυτό της αδειοδότησης. Να πληροί, δηλαδή, γηπεδικά, οργανωτικά, οικονομικά κριτήρια και αυτά των υποδομών. Αρκετές ΠΑΕ θα κάνουν αγώνα δρόμου για να παρουσιάσουν πληρέστατο φάκελο, με την Παναχαϊκή να εμφανίζεται έτοιμη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Βάσω Πανταζή.

Η συνεργάτης του προέδρου των «κοκκινόμαυρων», Αλέξη Κούγια μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM Πάτρας σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης και τόνισε ότι οι Αχαιοί δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα:


«Το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ εδώ και αρκετό καιρό έκανε ένα σεμινάριο σε όλες τις ΠΑΕ που είναι σε διαδικασία Σούπερ Λίγκας. Η Παναχαϊκή - φυσικά – παρακολούθησε το σεμινάριο αυτό μέσα στο οποίο μας ενημέρωσαν για τις προυποθέσεις που πρέπει να πληροί μια ΠΑΕ, ούτως ώστε αν εξασφαλίσει την άνοδό της στα μπαράζ να μπορέσει να συμμετέχει στην Σούπερ Λίγκα.

Στην ουσία πρόκειται για κάποια κριτήρια που πρέπει να πληροί μια ΠΑΕ. Αυτά τα κριτήρια είναι αθλητικά, νομικά, υποδομών, διοικητικά και οικονομικά. Δηλαδή πέντε ενότητες.

Σήμερα, εξετάζονται και προσκομίζονται απ’ όλες τις ΠΑΕ τα κριτήρια που αφορούν τα νομικά, τα διοικητικά και τα αθλητικά. Και κρίνονται για τον Ιούνιο τα κριτήρια υποδομών και τα οικονομικά.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή στην πρώτη φάση που προσκομίζουμε τα πρώτα κριτήρια είναι πανέτοιμη.

Ας δούμε μια μία τις ενότητες για το τι απαιτεί η ΕΠΟ.

Αθλητικά Κριτήρια:

Απαιτεί από κάθε ΠΑΕ να έχει ένα πρόγραμμα για τους νέους ανθρώπους σχετικά με τον αθλητισμό. Δηλαδή θα πρέπει η ΠΑΕ να έχει μια ομάδα Νέων, την οποία η Παναχαϊκή έχει και είναι και πρωταθλήτρια.

Στην πορεία να δημιουργήσει μια ομάδα Εφήβων και μετά μια ομάδα Τζούνιορς. Αυτό γίνεται για να υπάρχει μια συνέχεια των ΠΑΕ στην προσπάθεια να δημιουργούνται υποδομές.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή, έχει ολόκληρο πρόγραμμα για το μέλλον, για την επόμενη δεκαετία. Με υποδομές, με αθλητικές εγκαταστάσεις, με ομάδες Νέων και μικρών ηλικιών, τις οποίες όλες αυτές τις προτάσεις τις έχει ενσωματώσει σε σχέδιο που αφορά τις μελλοντικές ενέργειες της ΠΑΕ για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και με την συμμετοχή νέων ποδοσφαιριστών στο ποδόσφαιρο και θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΠΟ.

Στο θέμα των εγκαταστάσεων η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει εγκαταστάσεις, διότι συνεργάζεται με σωματεία της Πάτρας, τα οποία ενισχύουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όμως έχουν κάνει προσπάθειες και έχουν προπονητικές εγκαταστάσεις τις οποίες η ΠΑΕ μισθώνει και μπορεί να τις χρησιμοποιεί.

Μπορεί η ΠΑΕ με παραχωρητήρια από άλλα σωματεία να χρησιμοποιεί συγκεκριμένες έδρες, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σ’ αυτό.

Για την Αγυιά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, έχουμε την έδρα μας, πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΠΟ.

Υπάρχουν κάποια άλλα κριτήρια που δείχνουν πως πρέπει η ΠΑΕ να δείχνει ευαισθητοποιημένη, ως προς την κοινωνία και τον άνθρωπο. Δηλαδή πρέπει να υπάρχουν προγράμματα για την φυλετική ισότητα, να αναπτύσσει δράσεις μια ΠΑΕ. Εμείς έχουμε θέσει τέτοιες δράσεις, όπως στα εισιτήρια διαρκείας μας. Έχουμε έγχρωμους ποδοσφαιριστές στους οποίους έχουμε τις όσες παροχές με τους ημεδαπούς ή λευκούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε απαγόρευση στον κανονισμό γηπέδου για την εκφώνηση ρατσιστικών συνθημάτων.

Επίσης, έχουμε μια πολιτική της ΠΑΕ που πρέπει να αποδείξει στην ΕΠΟ και εμείς το αποδεικνύουμε ότι ναι μεν έχεις νέα παιδιά στο ποδόσφαιρο, ωστόσο πρέπει να αποδείξεις ότι αυτά τα παιδιά δεν τα εμποδίζεις και τα ενισχύεις και τα βοηθάς να συνεχίσουν την σχολική τους εκπαίδευση. Πλέον δεν θέλουμε αμόρφωτους παίκτες.

Στα διοικητικά, είναι ότι μια ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα, πρέπει να έχει σύμβαση πρόσληψης προσωπικού, το οποίο είναι τα εξής: Γραμματέας, Υπεύθυνος Τύπου, Υπεύθυνος Ασφαλείας, Υπεύθυνος Επικοινωνίας με τους οργανωμένους φιλάθλους κα.

Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει σε όλες τις ομάδες, είναι τα θέματα των οικονομικών. Η ΕΠΟ δεν θέλει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στα εξής ζητήματα. Να μην οφείλεις σε ποδοσφαιριστή, σε προσωπικό και αν οφείλεις να τα έχεις ρυθμίσει. Η Παναχαϊκή όπως ξέρετε, έχει ρυθμίσει τις προηγούμενες οφειλές ως προς ΙΚΑ και εφορία με μεγάλο αγώνα, οπότε εμείς είμαστε ενήμεροι και ασφαλιστικά και φορολογικά. Δεν έχουμε καμία προσφυγή ποδοσφαιριστή, άρα δεν οφείλουμε σε παίκτη. Όλες οι λύσεις συμβολαίων έχουν γίνει συναινετικά. Δεν υπάρχει και καμία οφειλή ως προς το προσωπικό μας.

Ένα θέμα το οποίο αντιμετωπίζουμε και αφορά κυρίως ευθύνη των προηγούμενων διοικήσεων που δεν είχαν φροντίσει να δημοσιεύσουν ισολογισμούς και τα λοιπά, κάνουμε αγώνα δρόμου να προλάβουμε και θα το προλάβουμε.

Είναι κρίμα, γιατί είναι κάτι που δεν ευθύνεται η τωρινή διοίκηση. Τα λογιστικά είναι σαν μια σκάλα. Αν δεν έχεις κάνει ισολογισμό το 2005, το 2007 πού θα βρεις ορκωτό λογιστή να σου βεβαιώσει για το 2009 και το 2010. Έχει ξεκινήσει η προσπάθεια εδώ και 2,5 χρόνια. Ξέρετε γιατί όγκο μιλάμε; Όταν πήγα εγώ στα γραφεία δεν υπήρχε ούτε αρχείο εγγράφων! Ένα μπάχαλο…

Για το θέμα του μετοχικού κεφαλαίου, υπάρχει μια παρανόηση. Εμείς αυτή την στιγμή, έχουμε το μετοχικό μας κεφάλαιο κανονικά όπως το υποβάλαμε πέρυσι στην ΕΕΑ και πήραμε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ λοιπόν σου λέει, δώσε μου το μετοχικό σου κεφάλαιο και να δω το μάνατζμεντ που έχεις κάνει στα οικονομικά σου και αν κρίνω ότι δεν είσαι βιώσιμη μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε θα σου δώσω την δυνατότητα αύξησης Μ.Κ. Για δεύτερο επίπεδο όμως, προέχει το υπάρχον Μ.Κ.».

Last modified onΤρίτη, 29 Μάιος 2012 12:30

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep