Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Κούγιας: «Στο μυαλό μου η χαμηλότερη τιμή…»

Ο Αλέξης Κούγιας σκέφτεται να ορίσει την κατώτατη τιμή εισιτηρίου για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο.

Στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96.3 μίλησε το πρωί της Τρίτης (22/05) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλέξης Κούγιας και επανέλαβε την επιθυμία του να επιστρέψουν στο γήπεδο οι οργανωμένοι με το κατώτατο εισιτήριο. Αναφέρθηκε στο ζήτημα του φακέλου αδειοδότησης για τη Super League και τόνισε την ανάγκη στήριξης της Ερασιτεχνικής και του Δήμου Πατρέων στην προσπάθειά του να επιστρέψει η Παναχαϊκή στην Σούπερ Λίγκα.

Για τα εισιτήρια των πλέι οφ: «Θα μπορούσα να το κάνω δωρεάν. Μακάρι να μπορούσα. Καμία ΠΑΕ δεν βάζει δωρεάν ή πέντε ευρώ. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι από την διοργανώτρια αρχή. Δεν μπορείς να βάλεις χαμηλό εισιτήριο ή δωρεάν είσοδο, αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω. Άρχισα να το δουλεύω στο μυαλό μου. Προσπαθώ να βρω τον κ. Καλογιάννη και προσπάθησα να βρω τον κ. Φίλια υπεύθυνο της οικονομικής διαχείρισης της Football League.

Έχω αποφασίσει το πώς θα πάμε. Θέλουμε να κάνουμε το γήπεδο Λαϊκή γιορτή. Δεν έχετε ζήσει την οικονομική κατάσταση μετά τον Εμφύλιο και επειδή βλέπω πως πάμε προς τα εκεί και επειδή προς τα παιδιά και τους φτωχούς γονείς προσβλέπεις στο ποδόσφαιρο, πρέπει να επενδύσεις στο λαό».

Σε σχέση με το «άνοιγμα» προς τους φιλάθλους: «Στο ποδόσφαιρο δεν είμαι για να βγάλω όνομα ή για να βγάλω λεφτά, αλλά γιατί είναι πάθος. Ήρθα στην Πάτρα για ένα και μόνο λόγο. Για το γεμάτο γήπεδο. Όχι για να βλέπω ένα άδειο γήπεδο. Η μόνη ομάδα που μας ανταγωνίστηκε φέτος, γιατί ήμασταν δεύτεροι στα εισιτήρια ήταν η Λάρισα.

Ήρθα στην Πάτρα για να γιορτάσω. Και αυτό το μήνυμα το πήρα από την πρώτη χρονιά. Την δεύτερη και την Τρίτη χρονιά υπήρξαν πολλά προβλήματα. Υπήρχε μια προκατάληψη στην Πάτρα ότι την Παναχαϊκή έπρεπε να την πάρει ο Καϋμενάκης. Και αυτό ήταν από την τοπική αυτοδιοίκηση μέχρι τους οργανωμένους. Εκεί εγώ πιθανώς να έχασα την ψυχραιμία μου που κανονικά δεν θα έπρεπε να το κάνω, γιατί είμαι μπαρουτοκαπνισμένος.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι την φιλοσοφία μου. Εγώ δεν το μπορώ αυτό με το άδειο γήπεδο. Είναι άδειο γιατί για κάποιο λόγο δεν στηριχθήκαμε ποτέ από την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Η πρώτη δήλωση στηρίξεως είναι την προηγούμενη εβδομάδα. Και είδατε ότι διστακτικά ήρθαν 300 άνθρωποι παραπάνω.

Άλλο που ήταν πάρα πολλά παιδιά στο γήπεδο. Ας έρθουν 7.000 χωρίς εισιτήριο, αρκεί να είναι παιδιά. Μπορεί να γεμίσει το γήπεδο με 10.000 παιδιά και να μην πάρουμε ούτε ένα ευρώ; Τα έσοδα που προσδοκούμε να έχουμε δεν θα είναι ποτέ από τα εισιτήρια. Ούτε από τα διαρκείας. Γιατί η μοναδική ομάδα που δεν έχει διαρκείας στην Ελλάδα είναι η Παναχαϊκή. Ούτε ένα δεν έχουμε!

Την απόφαση ανακοίνωσης την πήρα για έναν λόγο. Θα το πω δημοσίως. Δύο μέρες πριν ένας δικαστικός επιμελητής μου έφερε μια κλήση που με καλούσαν ως μάρτυρας κατηγορίας, σε δίκες που είναι κατηγορούμενοι οργανωμένοι. Από μηνύσεις που είχα κάνει εγώ. Και ένιωσα απαίσια. Υπάρχουν δίκες μέσα στον Ιούνιο που είναι κατηγορούμενα παιδιά που είναι παθιασμένα με την Παναχαϊκή. Μπορεί να έχουν κάνει λάθος επιλογές, μπορεί να έχουν βρίσει, μπορεί να έχω έρθει σε αντιπαράθεση μαζί τους αλλά και το θεωρώ λήξαν. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τους ανθρώπους αυτούς να αθωωθούν.

Έχω πάρει μια απόφαση. Σε πράγματα που αφορούν την Παναχαϊκή να μην έχουμε ούτε ένα δικαστήριο. Έχω δικαστήρια με την Ερασιτεχνική γιατί με δυσφήμισαν με έβρισαν και τους έβρισα. Έχω δικαστήρια με παιδιά που ήμασταν μαζί στην εξέδρα και σε έδρες δύσκολες. Δεν ξεχνάω με ποιον ήμουν στο Άργος και την πίκρα του στημένου αγώνα με τον Παναργειακό, δεν ξεχνάω τα παιδιά που ήταν στη Ζάκυνθο, δεν ξεχνάω τα παιδιά που ήταν στον Άγιο Δημήτριο και είχαν κράνη για να μας σκοτώσουν.

Πρέπει ωστόσο και αυτοί να καταλάβουν ότι ο πρόεδρος και αυτός που έχει τις μετοχές, δεν είναι σαν τους άλλους προέδρους. Δεν προσπάθησε μέσα από το ποδόσφαιρο να κάνει όνομα ή να κάνει πελατεία ή να ξεπλύνει χρήματα. Είναι ένα πιο ψώνιο απ’ αυτούς, που έχει χαλάσει τη δημόσια εικόνα του».

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων: «Δίνω μάχη με τους συνεργάτες μου κάθε μέρα. Ενώ αποφάσισαν να μην πέσουν αυτοί που δεν έχουν τις προϋποθέσεις για την Σούπερ Λίγκα και να μην μπορούν να ανέβουν στην Σούπερ Λίγκα ομάδες για τυπικές διαδικασίες. Αυτό που υφίσταμαι εγώ και η συνεργάτης μου η κα. Πανταζή τις τελευταίες μέρες, από την ημέρα που κατάλαβαν όλοι ότι η Παναχαϊκή είναι το πρώτο φαβορί για την Σούπερ Λίγκα, είναι κάτι πρωτοφανές».

Μας ζητούν πράγματα που δεν τα έχει καμία από τις ΠΑΕ που είναι ήδη στην Σούπερ Λίγκα. Ζητούν 10 υπαλλήλους με συμβόλαια! Εμείς σε 19 μέρες από σήμερα θα πρέπει η ΠΑΕ Παναχαϊκή να μην έχει καμία οφειλή σε κανέναν πουθενά! Κάθε Κυριακή έρχονται χρέη από Μουτζουρούλια και Μακρή. Σεντόνια 17.000 ευρώ, 18 ξενοδοχεία από το 2005! Άλλη απόφαση, αυτοκίνητο Picasso το οποίο με συμβόλαιο μίσθωνε ο Μακρής στον φροντιστή της ομάδας αξίας 17.000 ευρώ! Τα πληρώνουμε. Η Παναχαϊκή βέβαια δεν έχει ούτε μια προσφυγή, έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά καταλαβαίνετε τι συμβαίνει κάθε μέρα.

Αν μέσα σε 19 μέρες δεν τα εξοφλήσουμε όλα δεν έχουμε την άδεια. Ο Μακρής, ούτε ο Μουτζουρούλιας δεν είχαν δημοσιεύει ισολογισμούς ποτέ. Έχουμε διαδικασίες επί δύο χρόνια τώρα να κάνουμε αυτά που δεν έχουν γίνει από το τότε που η Παναχαϊκή έγινε ΠΑΕ. Και έχουμε καταφέρει κάτι. Μέσα σε 1,5 μήνα να είμαστε έτοιμοι και για τους τέσσερις ισολογισμούς. Θέλει όμως 19.000 ευρώ μόνο η δημοσιότητα και οι ορκωτοί λογιστές.

Το γήπεδο πρέπει να αλλάξει μορφή, το βοηθητικό έχουμε προχωρήσει πολύ δεν θέλω να πω κάτι ακόμα. Προλαβαίνουμε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Ο φάκελός μας θα είναι πλήρης».

Για την απόφαση της Σούπερ Λίγκα για την αδειοδότηση και αν είναι σωστή: «Νομικά είναι σωστή η απόφαση. Και ακούω αυτά που κάνει ο Παναιτωλικός και λέω «Μα καλά, δεν έχουν δικηγόρο;». Το πώς θα διαχειριστεί το θέμα της αδειοδότησης αφορά την κάθε διοργανώτρια αρχή. Το πιο σημαντικό πιο είναι; Ο Πιλάβιος πήγε στην Σούπερ Λίγκα και τους είπε. «Παιδιά, μήπως θέλετε να εφαρμόσουμε άλλα κριτήρια;». Και του είπαν «Όχι, θα εφαρμόσουμε συγκεκριμένα κριτήρια».
Εμείς κοιτάμε να μπούμε στην Σούπερ Λίγκα. Είναι βέβαιο πλέον ότι εκεί θα εκφράσω πια το παράπονο μου στην Πάτρα. Θα κάνω τα πάντα για να είναι το εισιτήριο πάμφθηνο. Το ελάχιστο νομικά. Για να μην έχουμε επιπτώσεις. Μας περιμένουν στη γωνία.

Μπορούμε να έχουμε να έχουμε 15.000 πεντάευρα; Τον κόσμο θέλουμε! Να συμμετάσχει στην γιορτή και να βοηθήσει και τα παιδιά. Τις έχουμε δει όλες τις ομάδες. Γιατί προχθές, δεν κατάλαβε κανείς κάτι. Ο Θεός θέλει να ανέβει η Παναχαϊκή στην Σούπερ Λίγκα. Γιατί αυτομάτως έμεινε ουσιαστικά εκτός, που αντικειμενικά έχει καλύτερη ομάδα από Πιερικό και Καλλονή».

Για τα πλέι οφ και την εκτίμηση για το πότε θα έχουμε σέντρα: «Κατά 99% στις 3 του Ιουνίου έχουμε πλέι οφ. Πρέπει να τελειώσουν οι αγώνες την Τετάρτη, έχουμε επικύρωση βαθμολογίας, υπάρχει ένα αγκάθι για τις ομάδες που έχουν προσφύγει, θέλουμε να δούμε αν υπάρχουν εκκρεμείς εντάσεις ή οτιδήποτε άλλο. Θα γίνουν τέσσερις αγώνες πριν τις εκλογές και δύο μετά».

Και ο Κούγιας κατέληξε, σημειώνοντας: «Η Παναχαϊκή δεν έχει την πολυτέλεια να έχει αντιπαράθεση με κανέναν. Εγώ δηλώνω πρώτος ότι οτιδήποτε ανακαλείται και με την παρουσία μου στο δικαστήριο θα βοηθήσω αυτούς τους οργανωμένους οπαδούς να απαλλαγούν. Αυτό δεν γίνεται από αδυναμία, το ξεκαθαρίσω. Γίνεται γιατί τους θέλουμε στο γήπεδο. Δεν μπορούμε χωρίς αυτούς. Τους έχουμε ανάγκη για την ποδοσφαιρική γιορτή, ούτε να πετάνε τούβλα ούτε κροτίδες.

Το δεύτερο θέμα. Η Παναχαϊκή δεν έχει την πολυτέλεια να είναι χωρισμένη στα δύο. Πρέπει να πάμε οπωσδήποτε για το θέμα του γηπέδου γιατί έχουμε ανάγκη ένα καλύτερο γήπεδο με την Ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Πρέπει ωστόσο αυτά που έχουμε πει να τηρηθούν. Γιατί έχουμε κάνει πια πολύ σοβαρές συζητήσεις με τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής και έχουμε προχωρήσει σε αποφάσεις και απομένει να υλοποιηθούν στην πράξη και θα κάνουμε μια πανηγυρική παρουσίαση και δουλεύουμε όλοι μας για ένα γήπεδο που μπορεί να γίνει.

Το τρίτο θέμα. Πρέπει να γίνει ένα αγκάλιασμα της Δημοτικής Αρχής προς την Παναχαϊκή. Στον Απόλλων και σε οτιδήποτε πετυχημένο υπάρχει. Δεν στέκομαι σε πρόσωπα, αλλά στον θεσμό. Η Παναχαϊκή έχει ανάγκη τον Δήμο. Ο Δήμος έχει αυτή την στιγμή το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Στις άλλες πόλεις οι Δήμοι δίνουν τα γήπεδα χωρίς χρήματα. Θέλω η Παναχαϊκή να ταυτιστεί με οτιδήποτε υγιές υπάρχει στην Πάτρα».

Last modified onΤρίτη, 22 Μάιος 2012 15:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep