«Ακαδημία σε ευρωπαϊκά πρότυπα»

Η Παναχαϊκή παρουσίασε το πλάνο λειτουργίας των ακαδημιών της.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Παναχαϊκή το απόγευμα της Τετάρτης (27/09), προκειμένου να παρουσιάσει το πλάνο λειτουργίας των ακαδημιών. Ο τεχνικός διευθυντής αυτών, Φώτης Παπαπαναγής έκανε λόγο για χτίσιμο σε ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης σημείωσε ότι μεγάλος στόχος είναι οι «κοκκινόμαυροι» να στελεχωθούν από Πατρινούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Αποστολόπουλος ανέφερε:

«Καλή δύναμη στο Φώτη. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις νομίζω. Από την πλευρά μας σαν διοίκηση θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε ότι καλύτερο στο κομμάτι των ακαδημιών».

Ο Κατσουράνης είπε:

«Μέσα από τις ακαδημίες θέλουμε να φτιάξουμε καλούς ανθρώπους, αλλά και φίλαθλους της ομάδας. Αν θα παίξουν μπάλα, είναι θέμα του Φώτη. Έχει δύσκολο έργο και είναι δουλειά του να βρει κατάλληλους παίκτες και να στελεχώσουμε την ομάδα μελλοντικά μόνο από Πατρινούς.

Όλα είναι θέμα οργάνωσης, κυρίως στους αγωνιστικούς χώρους, αν βρούμε λύσεις με τα γήπεδα τότε ο Φώτης ξέρει τι θα κάνει. Έχει δίπλα του κατάλληλους ανθρώπους, μπορούν να γίνουν πράγματα που δεν έχουν φανεί στην πόλη τόσα χρόνια. Αν πετύχουμε θα το πιστωθεί η διοίκηση γιατί θα μας έχει διαθέσει τα κατάλληλα μέσα και εφόδια. Μεγάλος μας στόχος είναι μία Παναχαϊκή με Πατρινούς ποδοσφαιριστές».

Ο Παπαπαναγής στην παρουσίαση υπογράμμισε:

«Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Κώστα στην προσπάθεια που κάνει καθώς γύρισε στην ομάδα που τον ανέδειξε για την βοηθήσει. Για αυτό είμαι εδώ και να ξέρετε ότι δεν το κάνουν εύκολα αυτό και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι' αυτό που έκανε. Το όραμα της Συμμαχίας και του Κώστα είναι και δικό μου. Η θέση μας είναι να είμαστε μία από τις καλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μία ακαδημία σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα. Όραμά μας είναι να έχουμε παίκτες που θα παίξουν στην πρώτη ομάδα και μετέπειτα θα μεταγραφούν σε συλλόγους.

Θέλουμε πάνω απ’όλα θα δημιουργήσουμε σωστούς χαρακτήρες με αρχές και φυσικά φιλάθλους της ομάδας. Η Παναχαϊκή πρέπει να τροφοδοτεί με παίκτες το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, γιατί δεν είναι δυνατόν όλοι όσοι θα περάσουν από εμάς να παίξουν επαγγελματικά. Θέλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μέσα από το ποδόσφαιρο και φυσικά είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες με άλλες ακαδημίες. Αν το θέλουν είναι ευχαρίστησή μας να τις βοηθήσουμε. Έχω στο πλευρό μου άξιους συνεργάτες, που θα ακολουθήσουν το πλάνο που έχουμε ορίσει, ενώ εγώ θα αναλάβω τα τμήματα Κ-19 και Κ-17.

Δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι, ούτε βγάζουμε λαγούς από το καπέλο. Είμαι χαρούμενος γιατί θα συνεργάζομαι και με ανθρώπους της πρώτης ομάδας, όπως οι κ.κ. Κυριακίδης, Κόμπλας και Γιάννη και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Θα λειτουργήσουμε σε άκρως επαγγελματικά πρότυπα και θέλουμε να έχουμε στις ακαδημίες μας ό,τι καλύτερο υπάρχει στις μικρές ηλικίες στην Πάτρα. Θα υπάρχει χώρος να αθληθούν τόσο τα παιδιά της ελίτ των ηλικιών τους, όσο και παιδιά που δεν είναι τα μεγαλύτερα ταλέντα.

Θα έχουμε έντονη παρουσία σε πολιτιστικά δρώμενα, καθότι η ομάδα μας είναι μέρος της πόλης. Θα έχουμε ομάδες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες όπως ακριβώς έχουν οι σύλλογοι της Σούπερ Λιγκ. Ο φετινός χρόνος θα είναι μεταβατικός για εμάς, αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι από φέτος κιόλας θα δείτε κάποια διαφορετικά πράγματα.

Χρειάζομαι τουλάχιστον 3 χρόνια για να κριθεί το έργο μου. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα παίζει όπως η ομάδα της Παναχαϊκής του 70′, χωρίς ωστόσο να λησμονούμε και να μνημονεύουμε συνέχεια εκείνη την εποχή. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι να ασχολούμαστε συνέχεια με εκείνη την εποχή γιατί μας πάει πίσω».

Πηγή: sportfmpatras

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 28 Σεπτέμβριος 2017 10:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep