«Γήπεδο στην Εγλυκάδα»

Ο Αλέξης Κούγιας επανέλαβε ότι θα εξαντλήσει τα περιθώρια να παίξει η Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Την κατασκευή γηπέδου στην Εγλυκάδα εξετάζει ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του LEPANTO «Γέφυρα Ενημέρωσης» αναφέρθηκε στο… αδιέξοδο που έχει συναντήσει, προκειμένου οι Αχαιοί να παίξουν στην Πάτρα, ενώ επανέλαβε την προσπάθεια που γίνεται ώστε βάσει νόμου, είτε ο Δήμος, είτε ο Ερασιτέχνης να παραχωρούν το γήπεδο στις ΠΑΕ έναντι του 15% από τις εισπράξεις.

Αναλυτικά ο Κούγιας δήλωσε:

«Από την στιγμή που ο Δήμος δεν έδινε το γήπεδο για λόγους πολιτικούς και ιδεολογικούς ενώ ήταν ξοφλημένος μέχρι και το τελευταίο ευρώ και η ερασιτεχνική δεν δίνει το γήπεδο επειδή είμαι εγώ ιδιοκτήτης, δεν υπήρχε άλλη λύση. Έπρεπε να βρούμε μόνιμο παραχωρητήριο για να πάρουμε άδεια συμμετοχής. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Από την στιγμή που αγωνιστικά δεν είχαμε ελπίδες ανόδου πήγαμε στην Κόρινθο να παίξουμε εκεί τα παιχνίδια μας. Κάνουμε προσπάθεια να βρούμε έδρα σε άλλα γήπεδα της Πάτρας, της Θύελλας το γήπεδο δεν έχει άδεια για Β’ Εθνική, το γήπεδο στο Αίγιο είναι αποκλειστικά για τον Παναιγιάλειο, το ίδιο και της Κ. Αχαΐας στην Αχαϊκή.

Λένε ότι είμαι εγώ το πρόβλημα, όταν ήταν ο Μακρής του πετούσαν γιαούρτια, ο Μουτζουρούλιας καταστράφηκε οικονομικά, τον Λουκούπουλο τον απειλούσαν. Όλα αυτά τα υποκινεί ο κύριος με το ξυρισμένο κεφάλι. Μου λέτε ότι δεν μου δίνουν το γήπεδο οι κύριοι της ερασιτεχνικής. Ο κ. Τσαούσογλου δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στο γήπεδο, μόνο μια φορά μου είχε ζητήσει προσκλήσεις για να μην πληρώσει. Ούτε ένας Τσούνας που είναι μέσα στην διοίκηση. Μόνο ο κ. Ράπτης ερχόταν σε μερικά παιχνίδια. Ας κοιτάξουν αυτοί οι κύριοι να βγάλουν κανένα φράγκο από την ακαδημία της Παναχαΐδας που τερμάτισαν προ τελευταίοι στο Γ’ Τοπικό. Αν υπήρχε Δ’ τοπικό θα είχαν διαλυθεί.

Ό,τι είχαν στην ιδιοκτησία τους έχει κατασχεθεί. Χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά. Και λένε για εμάς; Που δεν χρωστάμε πουθενά, που είμαστε χωρίς προσφυγές, που κάνουμε αγώνα κατά του σάπιου συστήματος, που διεκδικούμε 7.000.000 ευρώ από την εγκληματική οργάνωση που μας στέρησε την άνοδο. Και φταίω εγώ; Η κοινωνία των Πατρών και όλοι όσοι έχουν γήπεδα στην Πάτρα δεν τα δίνουν. Κάνουν πόλεμο οι δήθεν οργανωμένοι, κάποιοι αντιεξουσιαστές είναι με όνομα συνδέσμου λατινοαμερικάνικο. Ας κοιτάξουν λοιπόν όλοι τα δικά τους προβλήματα και ας αφήσουν εμένα.

Προσπαθούμε σε συνεννόηση με τον κ. Κοντονή και τις άλλες ομάδες της Λίγκας να περάσουμε ένα νόμο που θα λέει ότι είτε ο Δήμος, είτε ο ερασιτέχνης θα δίνει το γήπεδο στην ΠΑΕ έναντι 15% των εισιτηρίων.

Ψάχνω υγιή αγοραστή για την ομάδα, από την δεύτερη χρονιά που είμαι εδώ. Αν δεν βρω αγοραστή, θέλω να μείνει η ομάδα στην Πάτρα και να παίζει εδώ. Σκέφτομαι ήδη το ενδεχόμενο να φτιάξω εγώ γήπεδο στην Εγλυκάδα. Κοιτάζω το κόστος και αν γίνεται οικονομικά το προχωράω και θα φτιάξω εγώ νέο γήπεδο στην Εγλυκάδα. Αν δεν βρούμε λύση τότε θα ψάξουμε γήπεδο οπουδήποτε αλλού. Στην Κόρινθο ο Δήμαρχος μας έχει δεχτεί θέλει την ομάδα εκεί, αλλά θα δούμε όλα τα ενδεχόμενα αν δεν βρούμε γήπεδο στην Πάτρα».

Last modified onΤρίτη, 16 Ιούνιος 2015 18:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep