Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Ανακοίνωσε Φυντάνη!

Ο Ηλίας Φυντάνης είναι ο νέος προπονητής της Παναχαϊκής.

 

Στη συνέντευξη Τύπου του ο μεγαλομέτοχος των Αχαιών, Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε ότι ο Ηλίας Φυντάνης διαδέχεται τον Μουράτ Σεροπιάν στον πάγκο της ομάδας. «Είμαι πωρωμένος με την Παναχαϊκή. Ετοιμαζόμαστε για 32 'πολέμους'. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτή την ομάδα. Ούτε θέλω, ούτε σκοπεύω να πουλήσω τις μετοχές μου. Δεν είμαι βέβαια Κροίσος. Ρώτησα τους παίκτες γιατί θέλετε να φέρω τον Φυντάνη; Και μου απάντησαν 'για να κάνουμε αυτο που μπορούμε να κάνουμε'» είπε μεταξύ άλλων. 

Για τους οργανωμένους: «Δεν περισσεύει κανένας. Τους έχουμε όλους ανάγκη. Μην μπερδεύουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις και το επάγγελμά μας με το ποδόσφαιρο. Να υπάρχει αλληλοσεβασμός απόψεων. Μπορεί να είπα κουβέντες που να ενόχλησαν. Ζητώ συγγνώμη. Είναι αντρικό περιβάλλον το ποδόσφαιρο και απαιτεί αντρικές κουβέντες. Βάζω Χ σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Δεν με ενδιαφέρει αν το παρεξηγήσει κάποιος. Αν έχω πειράξει κάποιον του ζητάω συγγνώμη. Δεν είμαι αδύναμος άνθρωπος. Αυτό που κάνουμε εδώ έχει και κοινωνικό χαρακτήρα. Η Παναχαϊκή θα δείξει πως αντιλαμβάνεται τα 120 χρόνια της. Η ομάδα δεν ανήκει σε κανέναν. Να βάλουμε όλοι μας ένα λιθαράκι συζητώντας. Οι οργανωμένοι στο παρελθόν είχουν πέσει θύματα και πήγαν να διαλύσουν την Παναχαϊκή. Ζητώ ειλικρινή συζήτηση με τους οπαδούς και... οικογένεια. Να φέρουμε στο γήπεδο τα παιδιά, τους παππούδες. Κάθε εμπόδιο είναι για καλό».

 

Για τους αντιπάλους της Παναχαϊκής: «Αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος θα του δώσουμε συγχαρητήρια. Με τον ίδιο τίμιο τρόπο θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε όλους. Ο κάθε αντίπαλος που μας εμποδίζει να φτάσουμε στο στόχο που θέλουμε για εμάς είναι εχθρός. Το σημαντικό ότι γρήγορα κλείσαμε ένα σημαντικό κεφάλαιο. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Δεν θα υπάρξει γενικός αρχηγός. Από εκεί και πέρα όπως είμαστε».

 

Για Σεροπιάν και Φυντάνη: «Ο Σεροπιάν ήταν εξαιρετικός προπονητής. Αλλιώς αντιλαμβάνεται την πολιτική ο Φυντάνης, αλλιώς ο Σεροπιάν. Ο Μουρίνιο έριξε μπουνιά στον βοηθό προπονητή της Μπαρτσελόνα. Ο Σερ Άλεξ δεν θα το έκανε ποτέ. Αν ο Φυντάνης μηδενίσει τα ελαττώματά του, που δεν είναι λίγα, θα είναι όλα μια χαρά. Και αναφέρομαι στις συνομιλίες του με ανθρώπους του παρασκηνίου. Πλέον είναι πιο έμπειρος και ξέρουμε πως να τον μεταχειριστούμε. Δεν έχει βρίσει ποτέ παίκτη της Παναχαϊκής ο Φυντάνης. Αν τολμούσε να βρίσει θα είχε να κάνει με εμένα».

 

Πιο αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας


 

Για τον Μουράτ Σεροπιάν: «Μετά από την απρόπτη και εντελώς αιφνιδιαστική παραίτηση του κυρίου Σεροπιάν προέκυψε ένα σημαντικό θέμα. Ειδικά για την διαδοχή του στην τεχνική ηγεσία. Όπως γνωρίζετε στα 2,5 χρόνια που βρίσκομαι στην Παναχαική δεν έχω απολύσει ούτε έναν προπονητή. Ακόμα και με τον κύριο Μαραντά, ήταν δική του επιλογή. Και φέτος θα ακολουθήσουμε την ίδια τακτική όσον αφορά την διαχείρηση του προπονητή. Γιατί πολύ απλά δείχνει και την σοβαρότητα της ομάδος. Δεν είμαι της λογικής, χάνει η ομάδα και αλλάζουμε προπονητή. Αμέσως μετά την ήττα από την Βέροια, παρουσία δημοσιογράφων έριξα την ήττα καθαρά στους παίκτες και όχι τόσο στην διαιτησία. Ήταν καθαρά ένα μήνυμα ότι και εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου, στηρίζουμε απόλυτα τον Σεροπιάν. Ακόμα και την παραμονή του αγώνα με την Βέροια, είχα φροντήσει ανεξαρτήτου αποτελέσματος την επομένη, ο Σεροπιάν να παραμείνει στην Παναχαική. Ήταν ένα ντέρμπι το παιχνίδι με την Βέροια και όλοι κακά τα ψέματα γνωρίζαμε πως ήμασταν το αουτσάιντερ απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα.

 

Μετά λοιπόν την αναμέτρηση με την Βέροια και την ήττα με πληροφόρησαν αφού ήδη είχε μιλήσει με τους παίκτες ο κύριος Σεροπιάν και τους είχε εκφράση την απόφασή του, πως παραιτήθηκε. Δεν θέλω να σας πω ψέματα, η συμπεριφορά μου απέναντί του εκείνη την στιγμή ήταν πολύ αυστηρή. Καυστικότατη και οξύθυμη μπορώ να πω. Όταν στηρίζω κάποιον, θέλω ανάλογη συμπεριφορά από αυτόν, απέναντί μου. Δεν γνωρίζω τι σκεφτόταν και πως έπραξε. Εγώ πάντως είχα υποχρέωση να σας ενημερώσω. Μετά από την ήττα στην Βέροια, κάλεσα τους παίκτες να μιλήσουμε τόσο για την εμφάνισή και το αποτέλεσμα, όσο φυσικά και για την αποχώρηση του κυρίου Σεροπιάν. Τους ρώτησα αν είχε συμβεί τίποτα και όλοι μου είπαν πως όλα ήταν εντάξει και δεν είχε συμβεί τίποτα. Μάλιστα το ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο κύριος Σεροπιάν στις δηλώσεις του και κλείνει εδώ το κεφάλαιο».

 

«Καταλυτική η παρέμβαση των αρχηγών για την επιλογή Φυντάνη»

 

Για το πώς επιλέχθη ο Ηλίας Φυντάνης, ανέφερε τους λόγους που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και σε αυτό «μεσολάβησαν» οι τρεις αρχηγοί Φούφουλας, Λαμπρόπουλος και Μενδρινός. «Με το που γύρισα στην Αθήνα, άρχισα αμέσως τις συζητήσεις με υποψήφιους προπονητές. Και θα σας πω με ποιους μίλησα γιατί πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν. Μίλησα με τον Μάκη Κατσαβάκη. Συμφωνήσαμε στο οικονομικό, αλλά μετά από λίγο με ενημέρωσε πως περιμένει να περάσει το Σαββατοκύριακο, καθώς περιμένει μία πρόταση από την Κύπρο και μου ζήτησε συγνώμη. Επίσης, με τον Κώστα Βασιλακάκη, με τον οποίο συμφώνησαμε σε όλα και είχα κριτήριο πως γνωρίζει καλά τις βόρειες ομάδες, και με το με σκεπτικό ότι τα επόμενα 10 παιχνίδια που ακολουθούν, τα οκτώ από αυτά είναι με ομάδες Βορείου Ελλάδος και ήθελα έναν προπονητή να ξέρει πολύ καλά τις ομάδες αυτές. Ασχέτως πως οι περισσότερες από αυτές ήταν ομάδες Γ’ Εθνικής. Είναι αλήθεια πως συμφωνήσαμε σε όλες τις λεπτομέρειες, έμενε ένα ραντεβού για να κλείσει η συμφωνία. Ακόμα και με τον Νίκο Παντέλη επικοινώνησα. Είχα μία συζήτηση μαζί του. Τον εκτιμούσα σαν προπονητή αλλά είχα τονίσει πως άνθρωποι που είχαν εμπλοκή στα στημένα δεν θα έρθουν στην ομάδα. Μετά αθωώθηκε. Μίλησα επίσης και με δύο προπονητές που έχουν εργαστεί στην Σούπερ Λίγκα αλλά δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τα ονόματά τους.

 

Μου το ξεκαθάρισαν και οι δύο, πως δεν είναι το πρόβλημα που η Παναχαική θα αγωνίζεται στην Football League αλλά μία παρέμβαση με έκανε να το σκεφτώ περισσότερο. Εντελώς ξαφνικά, υπήρξε παρέμβαση από τους τρεις αρχηγούς της ομάδας, τους Φούφουλα, Λαμπρόπουλο και Μενδρινό όπου μου τόνισαν πως όλοι οι ποδοσφαιριστές πλην δύο, επιθυμούν για προπονητή τον Ηλία Φυντάνη. Συναντήθηκα με τον Φυντάνη και τα είπαμε. Μάλιστα ταλαιπωρείται από μία ασθένεια αλλά ήρθε στο ραντεβού μας. Μέχρι χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ δεν είχα μιλήσει μαζί του. Οι λόγοι που συμφώνησα με τον κύριο Φυντάνη είναι το συναισθηματικό δέσιμο, τα αποδυτήρια τα οποία ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο οικογενειακό το κλίμα όσο ήταν με την παρουσία του Φυντάνη. Αύριο (σ.σ.) θα είναι στην Πάτρα ο Ηλίας Φυντάνης και θα προπονήσει την ομάδα. Ο κύριος Φυντάνης πιστεύω θα ήταν ο ιδανικός προπονητής και λέω «θα», λόγω των σχέσεων του με το κύκλωμα που είχε στο παρελθόν. Μου είπε ότι δεν χρειάζεται καν να του κάνω πρόταση για να αναλάβει την ομάδα, ενώ δεν ήξερε καν για την πρόταση των παικτών. Μου το είπε από μόνος του ότι θέλει να είναι αυτός ο προπονητής της Παναχαικής. Είχε ευτυχή κατάληξη το θέμα και άμεσα έκλεισε. Μόνο σαν οικογένεια, συναισθηματικά και «πολεμικά» όπως πέρσι που δεν το βάλαμε κάτω και τα καταφέραμε θα πορευτούμε και τώρα. Δεν θα επιτρέψουμε τα διαιτητικά σφάλματα. Πρέπει να γίνουμε όπως ήμασταν πέρσι και μετά τον Γενάρη».

 

Στο συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, θέλησε να ζητήσει και δημοσίως συγνώμη από συγκεκριμένους δημοσιογράφους με τους οποίους είχε έρθει σε ρήξη τόσο ο ίδιος όσο και ο Ηλίας Φυντάνης όταν ήταν στον «κοκκινόμαυρο» πάγκο.

 

«Τα προηγούμενα 2,5 χρόνια, ήταν πολύ δύσκολα για μένα. Έχω έρθει σε σκληρές αντιπαραθέσεις με πολλούς. Θέλω να ζητήσω και εγώ αλλά και ο κύριο Φυντάνης, δημοσίως συγνώμη από τον κύριο Χρήστο Βεργανελάκη και την δεσποινίδα Ειρήνη Αντωνοπούλου. Ξεφύγαμε, αλλά αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Θέλω από σήμερα και στόχος μας είναι η Σούπερ Λίγκα. Ακόμα και με το -11 που είμαστε από την κορυφή όπου είναι η Βέροια με το «2 στα 2», στόχος είναι η Σούπερ Λίγκα είτε απευθείας είτε μέσω της προνομιούχου πρώτης εξάδας. Θα φύγουν τα Χριστούγεννα αυτοί που δεν θέλουν τον Φυντάνη. Από Δευτέρα αλλάζουν τα αποδυτήρια, όπως και ο πάγκος. Ξεκινάμε για 32 πολέμους και σε αυτούς τους πολέμους δεν περισσεύει κανείς».

 

«Είμαι δεμένος με την ομάδα και θα συνεχίσω στην ΠΑΕ»

 

Το τρίτο θέμα στο οποίο όμως δεν στάθηκε πολύ αφού δεν υπήρχε λόγος όπως τόνισε ο Αλέξης Κούγιας ήταν οι μετοχές και τις φήμες για ενδιαφέρον από Ιταλούς. «Θέλω να τονίσω γιατί κυκλοφορούν ορισμένα επικίνδυνα σενάρια για τις μετοχές της ΠΑΕ Παναχαική. Κάτι νούμερα βγαίνε και λένε για ενδιαφέρον Ιταλών για τις μετοχές. Είμαι δεμένος με την ομάδα, θα συνεχίσω στην ΠΑΕ. Με έχουν κερδίσει αυτά τα παιδιά».

 

«Έχουμε όλους τους οπαδούς μας ανάγκη» !

 

Τέλος για τους οργανωμένους οπαδούς ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε μία ακόμη συγνώμη και έκανε κάλεσμα να επιστρέψουν άπαντες στο γήπεδο: «Δεν περισσεύει κανένας. Τους έχουμε όλους ανάγκη. Μην μπερδεύουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις και το επάγγελμά μας με το ποδόσφαιρο. Να υπάρχει αλληλοσεβασμός απόψεων. Μπορεί να είπα κουβέντες που να ενόχλησαν. Ζητώ συγγνώμη. Είναι αντρικό περιβάλλον το ποδόσφαιρο και απαιτεί αντρικές κουβέντες. Βάζω «Χ» σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Δεν με ενδιαφέρει αν το παρεξηγήσει κάποιος. Αν έχω πειράξει κάποιον του ζητάω συγγνώμη. Δεν είμαι αδύναμος άνθρωπος. Αυτό που κάνουμε εδώ έχει και κοινωνικό χαρακτήρα. Η Παναχαϊκή θα δείξει πως αντιλαμβάνεται τα 120 χρόνια της. Η ομάδα δεν ανήκει σε κανέναν. Να βάλουμε όλοι μας ένα λιθαράκι συζητώντας. Οι οργανωμένοι στο παρελθόν είχουν πέσει θύματα και πήγαν να διαλύσουν την Παναχαϊκή. Ζητώ ειλικρινή συζήτηση με τους οπαδούς και... οικογένεια. Να φέρουμε στο γήπεδο τα παιδιά, τους παππούδες. Κάθε εμπόδιο είναι για καλό».

 

* Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται θέμα για συνεργασία με την ομάδα των Πετεινών για αξιοποίηση αθλητικού κέντρου και πως η επαφή αυτή είχε γίνει προ διετίας όταν αντιπρόεδρος στην «κοκκινόμαυρη» διοίκηση ήταν ο Γιώργος Γιοβάς.

 

* Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα χθες προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Καράτση. Δεν έλαβε μέρος στην προπόνηση ο Γιώργος Λαμπρόπουλος λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

 

 

Π. Ζαχαρόπουλος

Last modified onΤρίτη, 04 Μάρτιος 2014 18:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep