Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Στο στόχαστρο ακομα και... παπάδων»!

Ο Ηλίας Φυντάνης απέρριψε τον ισχυρισμό της Παναχαϊκής ότι μπορεί να δουλεύει μόνο με έμπειρους.

Ο πρώην πλέον προπονητής των Αχαιών με 3σελίδη αποχαιρετιστήρια δήλωσή του έκανε απολογισμό της παρουσίας του στους «κοκκινόμαυρους» και στάθηκε στις ευκαιρίες που πήραν νεαροί ποδοσφαιριστές όποτε ο ίδιος εργάστηκε στη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και στο γεγονός ότι ετοίμασε την ομάδα Νέων ενόψει της επόμενης σεζόν.

Τόνισε ότι ίσως ήταν λάθος του που αποδέχτηκε την πρόσκληση του Αλέξη Κούγια για δεύτερη συνεργασία μέσα στη φετινή χρονιά, υποστήριξε ότι όποτε ο ίδιος ήταν προπονητής στην Παναχαϊκή, οι Πατρινοί είχαν... αντρικά αποδυτηρια, υπογράμμισε ότι η ομάδα του είχε μπει στο στόχαστρο ακόμα και... παπάδων, ενω συμπλήρωσε πως είχε ανάγκη από γενικό αρχηγό που να ξέρει από ποδόσφαιρο και να μην φορά κουκούλα όπως στην κατοχή!

 

«Το κεφάλαιο Παναχαϊκή έκλεισε για μένα και ευτυχώς έκλεισε πετυχημένα. Οι σχέσεις μου με τον Αλέξη Κούγια ήταν και θα είναι καλές.
Μαζί έχουμε ζήσει τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου και ειδικά με την ιστορική άνοδο της ομάδας την περίοδο 2010-11 (ύστερα από 5 χρόνια). Πήραμε το πρωτάθλημα την στιγμή που η ομάδα είχε μπει στο στόχαστρο και των ΠΑΠΑΔΩΝ. Στην Παναχαϊκή ως προπονητής άλλαξαν πολλά στην επαγγελματική μου καριέρα.

Εχω το ίδιο πάθος για τα ποδόσφαιρο και την καριέρα μου. Ηρθα 4φορές στην Παναχαϊκή και την αγάπησα. Πάντα εχω πίστη στην δουλειά και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Γνωρίζω την φιλοσοφία των Πατρινών φιλάθλων. Πάντα ζήταγα από τους παίκτες να δουλέψουν σκληρά. Και τις 4 φορές που ήρθα στην ομάδα, έπεσα πάνω σε σοβαρά αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα και έπρεπε να βγάλω τα κάστανα από την φωτιά. Από την πρώτη φορά που ήρθε (που πήραμε το πρωτάθλημα) όσο και την τελευταία που ήρθε φέτος (2 φορές) και σώθηκε η ομάδα από τυχόν υποβιβασμό. Νομίζω ότι η ομάδα σώθηκε τις 2 πρώτες αγωνιστικές, με το διπλό στα Γιαννιτσά και την ισοπαλία με Ολυμπιακό Βόλου και οι 3 βαθμοί από την γραμμή έγιναν 11.

Ίσως ήταν λάθος που ήρθα την τελευταία φορά αλλά η πρόκληση του προέδρου έπεσε πάνω στα οικονομικά προβλήματα που είχε ο Βύζας. Τα τελευταία παιχνίδια τα χτυπήσαμε όλα, άσχετα αν δηχθήκαμε γελοία γκολ και ειδικά με τον Απόλλων Αθηνών που δεν άξιζε τη νίκη. Οσο για το αν δεν ήμουν ικανός να αναδείξω ταλέντα, από την ίδια την Παναχαϊκή, να θυμίσω στην ΠΑΕ ότι όταν ανεβήκαμε κατηγορία έκατσα 20 μέρες και έφτιαξα τη νέων (μέσα σε αυτούς οι σημερινοί Χούσα, Μπουρκλάκης, Ζέλιος, Λεγάτος), κάτι που έγινε και τώρα όπου οι νεαροί ποδοσφαιριστές Πλέγας, Χοτζάλι, Χούσα, Αδαμόπουλος πήραν χρόνο συμμετοχής σε δύσκολα παιχνίδια, κάτι που δεν έγινε από τους προηγούμενους συνάδελφους μου.

Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ με 15 μέρες προπονήσεις και 4 φιλικά ξεχώρισα 18 νέους ποδοσφαιριστές όπου μεταξύ άλλων ήταν οι Καγκάνης, Αναγνωστόπουλος, Τζελάι, Λεγάτος από τη νέων και οι Μασούρας, Βέρρας, Κουραχάνης από ομάδες τοπικής κατηγορίας. Άραγε οι ειδικοί από τη νέων τι έβλεπαν και δεν προωθούσαν αυτά τα παιδιά; Αρα απορρίπτεται η λογική της ΠΑΕ που λέει ότι είμαι ειδικός μόνο για τους έμπειρους. Πρωτάθλημα πήραμε και με 18χρονους και όλες τις φορές που ήρθα στην Παναχαϊκή προωθηθήκαν νεαροί ποδοσφαιριστές. Η ομάδα νέων και αυτή την φορά είναι έτοιμη και μάλιστα να κάνει πρωταθλητισμό. Αν και δεν ήταν δουλειά αφού σε καμία προπόνηση και φιλικό δεν είδα το νέο προπονητή. Ολες τις πληροφορίες τις έπαιρνα από τον προπονητή Θανάση Τσιρόπουλο και τον ευχαριστώ.

Πριν τελειώσω όμως θα σας πω δυο λόγια για την ανδρική ομάδα.

1ον Η ομάδα όποτε είχε ηρεμία και υπομονή πέτυχε το στόχο της.

2ον Η ομάδα όποτε ήρθα και πέτυχα μαζί με τους ποδοσφαιριστές ήταν επειδή είχε αντρικά αποδυτήρια.

3ον: Η ομάδα όσες φορές εργάστηκα δεν είχε γεν. αρχηγό. Ο Γεν. αρχηγός έπρεπε να είχε παίξει μπάλα, να είναι στο πετσί του ποδοσφαιριστή, να λύνει τα προβλήματα του και να είναι ΣΟΒΑΡΟΣ. Και όχι να φοράει κουκούλα όπως στην κατοχή. Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές που τα έδωσαν όλα στα τελευταία παιχνίδια, τους συνεργάτες τους, τον γυμναστή Γιώργο Μπαλαματια, τον βοηθό και προπονητή τερματοφυλάκων, Βαγγέλη Καράτση, τον φυσιοθεραπευτή, Κρίθη Παναγιώτη, την γραμματέα Αγαθή Οικονομοπούλου, τον φροντιστή Γιάννη Λιαρομμάτη και τον υπεύθυνο γηπέδου, κ. Αηδόνη.

Επίσης τους φιλάθλους που πραγματικά με αγάπησαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τους υπευθύνους των ξενοδοχείων Αστηρ Παλλάς, Βυζαντινό, Πάτρα Παλλάς και Calaxy, τους επιχειρηματίες Κώστα Γερόλυμο, Νίκο Καραπάνo, τον κ. Νικολόπουλο, τον Πατρινό μάνατζερ Χρήστο Σουγλέρη, και τον γνωστό Παναχαϊκιώτη Γιώργο Κανελλόπουλο. Άφησα στο τέλος τους Δημοσιογράφους, κ. Μίλτο Σπυρόπουλο, Χρήστο Βεργανελάκη, Κόγκο Προκόπη, Αλέξη Διγενή, Σουγλέρη Νίκο, το Ράδιο Γάμμα και το κανάλι Lepanto.

Μετα τιμής ο προπονητής της ΠΑΕ Παναχαϊκη Ηλίας Φυντάνης».

Ακολουθεί η γραπτή δήλωση που έστειλε ο Ηλίας Φυντάνης στο flnews.gr (εάν δεν ανοίγουν τα pdf πληκτρολογήστε στο τέλος του λινκ /??ss):

sel1

sel2

sel3

Last modified onΤετάρτη, 12 Ιούνιος 2013 18:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep