Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Στον Εισαγγελέα η Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή θα απόλογηθεί στον Αθλητικό Εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά για τις ανακοινώσεις που έβγαλε μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η Παναχαϊκή θα απόλογηθεί στον Αθλητικό Εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά για τις ανακοινώσεις που έβγαλε μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι ανακοινώσεις μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου φέρνουν την Παναχαϊκή σε απολογία στον αθλητικό εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ θα πρέπει να απολογηθεί για αρκετές παραβάσεις και ρατσιστικά σχόλια που σε εκείνες τις δύο ανακοινώσεις είχαν ως βασικό στόχο τον Πέτρο Σταθάκη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

"O κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 15 παρ. 1, 23 παρ. 1 και 2 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. της 1/06/2012, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 12 του άρθρου 29 του Ν. 3479/2006 (ανακοινώσεις στις 10 και 11/4/2013)".

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ

Αρθρο 14

2. Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου και ευθύνονται σε περίπτωση παράβασης του παρόντος κανονισμού, των εν γένει κανονισμών της ΕΠΟ και του καταστατικού της ως αντικειμενικά υπαίτιες. 3. Κάθε πράξη ή ενέργεια ατομική ή συλλογική, φυσικών ή νομικών προσώπων που συνδέονται με ομάδα, με την οποία δημιουργείται στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα, θα τιμωρείται από τις προβλεπόμενες οικείες διατάξεις του παρόντος κανονισμού, σε περίπτωση δε μη ειδικής πρόβλεψης από τις γενικές διατάξεις των άρθρων 25 και 26.

Αρθρο 15

Σε περίπτωση που από τους θεατές του αγώνα, χρησιμοποιούνται δείκτες λέιζερ με στόχευση ποδοσφαιριστές ή διαιτητές ή αξιωματούχους του αγώνα, ή αναρτώνται πανό με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή εκφωνούνται συνθήματα και φράσεις που προσβάλλουν την εθνική συνείδηση ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων ομάδας ή αγώνα ή φιλάθλων, τη μνήμη τεθνεώτων ή έχουν απρεπή και υβριστικό περιεχόμενο για οποιοδήποτε πρόσωπο, τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή από τρείς χιλιάδες ευρώ (3.000) έως οκτώ χιλιάδες ευρώ (8.000) σε κάθε περίπτωση, πλην της χρησιμοποίησης δεικτών λέιζερ οπότε επιβάλλεται χρηματική ποινή από τρείς χιλιάδες ευρώ (3.000) έως δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000).

Αρθρο 23

Οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται με αποκλεισμό πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον. Επιπλέον ο παραβάτης θα τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου σε οποιαδήποτε γήπεδα και χρηματική ποινή ύψους δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000) τουλάχιστον. Εάν ο παραβάτης είναι αξιωματούχος ομάδας, η χρηματική ποινή θα ανέρχεται σε δέκα οκτώ χιλιάδες ευρώ (18.000) τουλάχιστον.

 

Last modified onΤετάρτη, 29 Μάιος 2013 15:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep