Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Θα αρχίσουν τα… ματζούνια»

Απίστευτες ατάκες του Αλέξη Κούγια για Football League, Μαρινάκη, Μιχαλάκη και… κουμπαριές.

Ο νομικός σύμβουλος της Παναχαϊκής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra Fm 103, 3 και δήλωσε… τζέντλεμαν και sportsman. Ευχήθηκε το μίσος του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον ίδιο να σταματήσει, αναρωτήθηκε τι… μαντζούνια θα παίρνουν ποδοσφαιριστές για να αντέξουν στα play off και τοποθετήθηκε για πολλά ακόμα θέματα του ποδοσφαίρου.

«Αγωνιστικά οι Απόλλων, Εργοτέλης, Καλλονή δεν άξιζαν την απευθείας άνοδο. Εμείς καταθέσαμε τα όπλα μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Πήραμε το μήνυμα ότι δεν μας ήθελε το κύκλωμα»

Για το αν προβιβάστηκαν δίκαια Απόλλων, Εργοτέλης, Καλλονή:

«Όσον αφορά την λειτουργία τους ήταν δίκαιη η άνοδος. Είχαν ηρεμία. Ίσως βοήθησε ότι δεν έχουν τη μεγάλη πίεση του κόσμου. Δεν είναι Παναχαϊκή, ΑΕΛ, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, Πανσερραϊκός, Παναιτωλικός. Αγωνιστικά δεν το άξιζαν. Υπήρχαν καλύτερες ομάδες. Ο Παναιτωλικός, η Παναχαϊκή ως το Κύπελλο… Εμείς καταθέσαμε τα όπλα μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αποδεσμεύσαμε τους 10 καλύτερους παίκτες μας, όπως οι Ντίνας, Σαλαμαστράκης, Βουνκ, Ουρτάδο, Ντιόγκο, Μπρέσκα, Σολάκη. Πήραμε το μήνυμα ότι δεν μας ήθελε το κύκλωμα.

Έχουμε νέα παιδιά και η επιλογή μας είναι σωστή. Αν δεν υπήρχε η βοήθεια του διαιτητή στο ματς με τον Απόλλωνα και η τύχη… Κοιτάξαμε τον πρωταθλητή στα μάτια. Είχαμε δύο παιδιά 15,5 ετών και ένα 17,5».

«Ο Μιχαλάκης έχει πολλά χρήματα και έχει δημιουργήσει συζητήσεις από πού προέρχονται αυτά. Ήταν καπετάνιος εδώ στο Αιγαίο. Τώρα πού βρήκε φλέβα χρυσού…»

Για τον Εργοτέλη:

«Ο Εργοτέλης έχει οικογενειακό περιβάλλον. Οι Βερπακόφσκις, Ρομάνο παίζουν για τη φανέλα, κάτι σπάνιο. Δεν υπήρχε πίεση. Έκοβαν 200 – 300 εισιτήρια και εύχομαι να είναι περισσότερα στη Super League».

Για τον Απόλλωνα:

«Πιθανώς θα γίνουν πράγματα και θάματα στα play off. Μου κάνει εντύπωση πώς θα αντέξουν οι 40άρηδες. Τι μαντζούνια θα πάρουν…»

«Στις αρχές της σεζόν ήταν να μην κατέβει. Εμείς μιλούσαμε με τον Κύργια και τον Μανιά. Ήταν μία ομάδα κυρίως με παίκτες από τη Γ’ Εθνική που είχε στόχο να κρατηθεί στην κατηγορία».

Για την ΑΕΛΚ:
«Έκανε τη μεγαλύτερη επένδυση. Ο Μιχαλάκης έχει πολλά χρήματα και έχει δημιουργήσει συζητήσεις από πού προέρχονται αυτά. Ήταν καπετάνιος εδώ στο Αιγαίο. Τώρα πού βρήκε φλέβα χρυσού… Ποδοσφαιρικά είναι η μόνη που άξιζε από πλευράς ρόστερ».

Για τις υπόλοιπες ομάδες:

«Είναι δυνατή διοικητικά. Τζώρτζογλου και Βούρβαχης είναι κορυφαίοι παράγοντες με τα καλά τους και τα στραβά τους».

«Ο Εργοτέλης και ο Απόλλων ήταν έκπληξη. Εμείς έχουμε πληρέστερο ρόστερ, ο Παναιτωλικός, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Ηρακλής στον δεύτερο γύρο… Στη Λάρισα υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, αλλά οι οπαδοί στήριξαν την προσπάθεια ως το τέλος».

Για τα play off:

«Αν κάποιοι έκαναν σχέδια, και υπάρχουν τέτοιοι, στο παρασκήνιο και έβγαζαν πρωταθλητές, πρέπει να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Αυτοί που προορίζονταν για την τριάδα στο παρασκήνιο θαπαίξουν μπαράζ και πρέπει το παρασκήνιο να διαχειριστεί την κατάσταση εκ νέου. Τους βλέπω στα καφενεία και τους λυπάμαι. Πιθανώς θα γίνουν πράγματα και θάματα στα play off. Μου κάνει εντύπωση πώς θα αντέξουν οι 40άρηδες. Τι μαντζούνια θα πάρουν…»!

«Είναι πειραματικό πράγμα. Χωρίς να προσβάλω κάποιες ομάδες, στον νότο θα υπάρχει ο Αστέρας Μαγούλας, ο Αχαρναϊκός, ο Φωστήρας και τα Ψαχνά… Στον Βορρά ο Τύρναβος, ο Αιγινιακός, ο Βατανιακός»

Για τη Super League:

«Με την άνοδο των Χανίων ο Πλατανιάς θα έχει το ένα τρίτο του κόσμου. Η Super League διοικεί με τραγικό τρόπο το ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει κόσμο. Ο Ατρόμητος επίσης. Στηρίζουν όλοι Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και όταν δεν παίζουν, τότε υποστηρίζουν την ομάδα της γειτονιάς τους. Μόνο στον Πανιώνιο κρατούν το τοπικιστικό στοιχείο οι οπαδοί. Στην Πελοπόννησο η Παναχαϊκή και η Καλαμάτα έχουν κόσμο. Τα υπόλοιπα είναι δημιουργήματα.

Στη Θεσσαλία δεν θα υπάρχει η ΑΕΛ και τα Τρίκαλα. Στη Μακεδονία αν δεν ανέβει ο Ηρακλής, η Καλαμαριά δεν έχει κόσμο. Είναι έξω ο Πανσερραϊκός, η Δόξα. Εμείς κοιτάξαμε στα μάτια τον Ολυμπιακό. Είναι στο μέταλλο της κάθε ομάδας, στην υποδομή τους».

«Ο Νίκος Ζαφειρόπουλος είναι κουμπάρος μου. Ό,τι αξίζει σαν κώδικας στη ζωή, στη μπάλα είναι το ανάποδο. Τέσσερις παίκτες δέχτηκαν τηλεφωνήματα από την Πέμπτη, αλλά ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος»

Για την άνοδο του ποδοσφαίρου της Κρήτης:

«Είναι δυνατή διοικητικά. Τζώρτζογλου και Βούρβαχης είναι κορυφαίοι παράγοντες με τα καλά τους και τα στραβά τους».

Για τη Football League:

«Στόχος μας είναι η άνοδος, αν δεν έχουμε πάλι κάποια διακοπή αγώνα. Με -7 μπήκαμε πέρυσι στα πλέι οφ και χάσαμε την άνοδο εκεί από τον Πλατανιά»

«Είναι πειραματικό πράγμα. Χωρίς να προσβάλω κάποιες ομάδες, στον νότο θα υπάρχει ο Αστέρας Μαγούλας, ο Αχαρναϊκός, ο Φωστήρας και τα Ψαχνά… Στον Βορρά ο Τύρναβος, ο Αιγινιακός, ο Βατανιακός. Σε μία νύχτα οι ομάδες έγιναν 21. Ομάδες χωρίς υποδομή, χωρίς τίποτα».

Για την καταγγελία περί «ενόχλησης» σε παίκτες:

«Ο Νίκος Ζαφειρόπουλος είναι κουμπάρος μου. Ό,τι αξίζει σαν κώδικας στη ζωή, στη μπάλα είναι το ανάποδο. Τέσσερις παίκτες δέχτηκαν τηλεφωνήματα από την Πέμπτη, αλλά ο κερατάς το μαθαίνει τελευταίος. Οι μάνατζερ δεν είναι και οι ηθικότεροι του κόσμου. Πρέπει να φυλάς και τον ίσκιο σου. Μετάνιωσα που πήρα τον Παπακώστα, που ήταν μπλεγμένος στα στημένα και κάποιους παίκτες. Βλαστήμησα την ώρα και τη στιγμή».

«Εύχομαι να σταματήσει το μίσος του Μαρινάκη προς εμένα. Δεν έχω τίποτα μαζί του. Τόλμησα να είμαι μάρτυρας και να αναδείξω το θέμα των «στημένων» που ήταν μέσα. Με ενόχλησε που με είπε σκουπίδι»

Για το αν επικοινώνησε με τον Ζαφειρόπουλο:

«Με πήρε και μου είπε ότι είναι καθαρό παιδί και δεν θα μου έκανε ποτέ κακό. Το ματς ήταν ολοκάθαρο. Για μας το παιχνίδι ήταν ένα τεστ ανταγωνιστικότητας να δούμε αν μπορούν και του χρόνου. Έχουμε πάρει τον Δημήτρη Ιωάννου, επιστρέφουν δανεικοί που μεγαλούργησαν όπως ο Μπουρλάκης. Έχουμε κλείσει τρεις, τέσσερις νεαρούς και θα κάνουμε άλλες τρεις, τέσσερις ποιοτικές προσθήκες. Στόχος μας είναι η άνοδος, αν δεν έχουμε πάλι κάποια διακοπή αγώνα. Με -7 μπήκαμε πέρυσι στα πλέι οφ και χάσαμε την άνοδο εκεί από τον Πλατανιά

Είμαι φίλος με τον Καρούλια, εκτιμώ τον Βελλή, όμως να ξέρετε ότι στο 88’ η μπάλα πέρασε μισό μέτρο τη γραμμή και δεν μέτρησε γκολ».

«Πράγματι είμαι φίλος με τον Πατέρα. Όμως υπερασπίστηκα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε τρεις δίκες απέναντι στον Πατέρα και ο ίδιος μου διαμαρτυρήθηκε. Έχω τον δικό μου κώδικα. Είμαι τζέντλεμαν και sportsman. Όχι κομπιναδόρος»

Για την επόμενη σεζόν:

«Εύχομαι να ηρεμήσουν τα πράγματα στην ΕΠΟ και να σταματήσει το μίσος του Μαρινάκη προς εμένα. Δεν έχω τίποτα μαζί του. Τόλμησα να είμαι μάρτυρας και να αναδείξω το θέμα των «στημένων» που ήταν μέσα. Με ενόχλησε που με είπε σκουπίδι».

Για τις σχέσεις του με τον Πατέρα:

«Πράγματι είμαι φίλος με τον Πατέρα. Όμως υπερασπίστηκα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε τρεις δίκες απέναντι στον Πατέρα και ο ίδιος μου διαμαρτυρήθηκε. Έχω τον δικό μου κώδικα. Είμαι τζέντλεμαν και sportsman. Όχι κομπιναδόρος».

Media

Last modified onΔευτέρα, 27 Μάιος 2013 13:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep