«Δεν ήθελα να γίνω τουρίστας»

Ο Πίτου Γκαρσία μίλησε για την απόφασή του να σταματήσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Αργεντινός μέσος Πίτου Γκαρσία μίλησε στο «sportsioannina.gr» για την απόφασή του να φύγει από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αναφέρθηκε στην καραντίνα στη χώρα του, για το πώς σκέφτεται το μέλλον του γύρω από το ποδόσφαιρο και για αρκετά ακόμη...

Αρχικά είπε: «Εσείς είστε ακόμη σε καλή κατάσταση... Βλέπω από φίλους στα Social και σε Story να βγαίνουν για ποδήλατο και τρέξιμο. Εδώ έχει απαγορευτεί.Μόνο η αστυνομία είναι στους δρόμους. Μόνο για φαρμακείο και Σούπερ Μάρκετ μπορείς να βγεις" , ήταν τα πρώτα λόγια του Αργεντίνου».

Για τις οδηγίες που έχουν λάβει:
«Τις ίδιες με την Ελλάδα. Πλένουμε τα χέρια , διατηρούμε απόσταση και δεν μπορούμε να κινούμαστε οικογενειακά αλλά ανα δύο άτομα».

Για την επόμενη ημέρα μετα το τέλος της καραντίνας:
«Αναμφίβολλα θα είναι πολύ δύσκολα και θα επικρατεί ανασφάλεια. Ειδικά για την Ελλάδα η οποία στηρίζεται στον τουρισμό. Είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει όλο αυτό και αν ο κόσμος. Σίγουρα θα επικρατεί και οικονομική ανασφάλεια. Δεν θα είναι ένα "κανονικό" καλοκαίρι...»

Για το αν έχουν ανθρώπινες απώλειες:
«Ευτυχώς όχι όπως οι υπόλοιπες χώρες. Ειμαστε περίπου στα επίπεδα της Ελλάδας. Και οι δύο χώρες πήραν νωρίς μέτρα και μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχουν αποτελέσματα».

Για το πως ζει τις πρώτες στιγμές εκτός ποδοσφαίρου:
«Σαν διακοπές...που δεν είχα κάνει τόσα χρόνια. Χωρίς άγχος , σκέψεις και πολλά άλλα... Μου λείπει βέβαια ήδη η καθημερινότητα του ποδοσφαιριστή , τα ταξίδια η παρέα με τους συμπαίκτες μου και γενικά ο τρόπος ζωής. Ακόμη βέβαια είναι νωρίς...»

Για αφορά την επόμενη ημέρα μετά το ποδόσφαιρο:
«Ξεκίνησα τις διαδικασίες για προπονητική. Είναι δύο χρόνια. Δεν το σκέφτομαι επαγγελματικά σε αυτή τη φάση αλλά σαν χόμπι».

Για το αν είχε προγραμματίσει το φινάλε της καριέρας του:
«Οχι , το αντίθετο ομολογώ. Νιώθω καλά σωματικά και πιστεύω μπορούσα να αγωνιστώ 2-3 χρόνια ακόμη. Σιγά σιγά όμως άρχισα να χάνω το κίνητρο μου. Η ομάδα θεωρώ οτι πρέπει να βελτιωθεί στον οργανωτικό τομέα. Σε εγκαταστάσεις κυρίως... Το αξίζουν αυτά τα παιδιά αλλά και η ιστορία του συλλόγου και ο κόσμος του.Πρέπει να κάνει περισσότερα ο πρόεδρος σε αυτόν τον τομέα»

Για τους λόγους τους οποίους τον ώθησαν να κρεμάσει τα παπούτσια του:
«Δεν ήθελα να "καθίσω" πάνω σε ένα συμβόλαιο και να γίνω... τουρίστας. Θεωρούσα ότι δεν μπορούσα να δώσω όσα ήθελα οπότε πήρα μία δύσκολη απόφαση με κάθε σεβασμό στον καθένα που με βοήθησε και με στήριξε εντός του συλλόγου».

Για το πως θέλει να τον θυμούνται οι φίλοι του ΠΑΣ, παρά το σύντομο πέρασμά του:
«Προσπάθησα να δώσω το 100% όταν μου ζητήθηκε. Μακάρι να με θυμούνται ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή και σοβαρό άνθρωπο που έβαλε ένα λιθαράκι στην ιστορία του συλλόγου και στην επανάκαμψη του».

Για το αν είχε την καριέρα που ονειρεύτηκε:
«Δεν έχω κανένα παράπονο... Έπαιξα στην ομάδα της πόλης μου και σε έναν ιστορικό σύλλογο οπως τον Ηρακλή. Μετά φόρεσα μια φανέλα ιστορική σαν του Αρη και ήμουν κομμάτι μίας ιστορικής στιγμής του Ατρομήτου με έναν τελικό κυπέλλου και 4 συνεχόμενες συμμετοχές σε Play off και Europa League. Είχα μία πανέμορφη εμπειρία στην Κορέα και πανηγύρισα δύο υποβιβασμούς με τον Βόλο. Στα 35 φόρεσα μία ακόμη ιστορική φανέλα , του ΠΑΣ Γιάννινα , και τον αφήνω στην πρώτη θέση και με διαφορά βαθμών. Είμαι περήφανος για όσα κατάφερα γιατί ήρθε με δουλειά και αφοσίωση».

Last modified onΔευτέρα, 06 Απρίλιος 2020 17:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep