«Εύχομαι για δύο κινήσεις»

Ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε για την ενίσχυση του ΠΑΣ Γιάννινα και τη δοκιμή του 3-5-2.

Την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα προανήγγειλε ο Αργύρης Γιαννίκης. Μετά τη νίκη (3-1) απέναντι στον Θεσπρωτό αναφέρθηκε ακόμα στην αλλαγή συστήματος και είπε:

«Δουλέψαμε ένα δεύτερο πλάνο μετά και τον τραυματισμό του Ελευθεριάδη, αλλά και για να έχουμε ένα δεύτερο πλάνο στο πρωτάθλημα μ’ έναν σχηματισμό 3-5-2. Το δουλέψαμε μόνο 3 μέρες και ήταν λογικό να μην είναι σε ροή όπως το 4-2-3-1 και λογικό ήταν να έχουμε και αδυναμίες. Πιστεύω ότι ήταν μια καλή προπόνηση για να δούμε που πρέπει να δουλέψουμε ακόμα αν το εφαρμόσουμε».

Αν έχει βρει την ενδεκάδα και τον τρόπο παιχνιδιού σε περίπτωση που ξεκινήσει το πρωτάθλημα το άλλο Σαββατοκύριακο:

«Τον έχουμε βρει τον τρόπο παιχνιδιού μας και έχουμε και δεύτερο πλάνο. Τα έχω στο μυαλό μου και θα έχουμε άλλη μία εβδομάδα προπόνησης όπου θα τα σιγουρέψουμε και θα τα φτιάξουμε πιο όμορφα».

Αν θέλησε να αποκρύψει κάποια πράγματα εν όψει πρεμιέρας:

«Όχι, ούτως ή άλλως έπρεπε να έχουμε ένα δεύτερο πλάνο. Επιβαλλόταν μετά τον τραυματισμό του Ελευθεριάδη να έχουμε κι ένα δεύτερο πλάνο διαφορετικό σε σχηματισμό. Μετά την ακύρωση του φιλικού με την ΑΕΛ ήταν μια ευκαιρία να το δοκιμάσουμε. Το παιχνίδι δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό της Παναχαϊκής».

Αν έμεινε ευχαριστημένος από τη δημιουργία φάσεων:

«Είμαι ευχαριστημένος, αλλά βλέπουμε ότι έχουμε θέμα στον συνεχή συνδυασμό, μας κουράζει και είναι λογικό. Είχαμε πει ότι θα έχουμε μια αναγέννηση της ομάδας αγωνιστικά και αυτό θα αργήσει. Δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη να παίζεις 90 λεπτά συνδυαστικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κατοχής και να βγάζεις φάσεις. Πετύχαμε, όμως, τρία γκολ και θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα και στο α’ και στο β’ ημίχρονο. Με στεναχωρεί που δεχτήκαμε ένα γκολ».

Για τα μεταγραφικά:

«Σέβομαι το ρόστερ που έχουμε και τους παίκτες όλους, αλλά και την προσπάθεια που κάνουν. Είχα πει ότι αν κάνουμε κινήσεις θα είναι σε επίπεδο που θα βοηθήσουν την ομάδα να βελτιωθεί. Δεν είναι εύκολο γιατί είναι θέμα κατηγορίας, αλλά και οικονομικό. Πιστεύω ότι με τον Παντελάκη ανεβάσαμε το επίπεδο των στόπερ και πιστεύω ότι θα γίνει μία ακόμα κίνηση και εύχομαι και μία δεύτερη».

Πότε θα είναι έτοιμος ο Παντελάκης:

«Είναι η πρώτη εβδομάδα που κάνει προπόνηση. Είχε γυμναστή που τον κρατούσε σε καλή κατάσταση, αλλά ποδοσφαιρικά δεν θέλαμε να ρισκάρουμε κάτι. Είναι άλλες οι εντάσεις με μπάλα και φιλικό και θα τον φτιάξουμε σιγά-σιγά».

Αν είναι προτιμότερο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα 15 του μηνός ή αργότερα:

«Δεν είναι στο χέρι μας. Βλέπουμε μια ψυχική κούραση σε όλους, λόγω της μεγάλης προετοιμασίας. Είναι λογικό αν δεν έχεις στόχο για το πότε θα ξεκινήσεις. Είχαμε στόχο για 15, αλλά εμείς θα προσαρμοστούμε σε οτιδήποτε γίνει».

Για το «αδυνάτισμα» της αριστερής πλευράς σε επίπεδο ποιότητας λόγω των τραυματισμών Λάσα και Ελευθεριάδη:

«Παίξαμε πολύ από δεξιά γιατί δεν κάναμε συχνές αλλαγές παιχνιδιού και κάπου κολλούσαμε. Δεν είχαμε κινητικότητα και συνοχή για να κάνουμε τις αλλαγές παιχνιδιού, όταν όμως τις κάναμε γινόμασταν αμέσως επικίνδυνοι. Χρειάζεται χρόνος να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ομάδας ποδοσφαιρικά».

Πηγή: super-fm.gr

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep