«Δικαιούνται ή όχι μέρος του ποσού;»

Τα ερωτήματα που έθεσε ο Γιώργος Τουτζάρης για την κίνηση του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ πήρε πρωτοβουλία και ζητά από τις ομάδες της Super League 1 να βοηθήσουν μέσω solidarity τους ποδοσφαιριστές των SL2, FL. Υπήρξαν αντίθετες φωνές και μάλιστα από ομάδες της Super League 2, όπως η Παναχαϊκή και τα Τρίκαλα, διότι η πρόταση του ΟΦΗ ήταν να δοθούν τα χρήματα πρώτα στον ΠΣΑΠ και αυτός να τα μοιράσει στα μέλη του.

Ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη, Γιώργος Τουτζάρης, ανέφερε από την πλευρά του πως η πρόθεση της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι καλοπροαίρετη αλλά έκανε και δύο ερωτήματα. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε τι έγραψε στο facebook:

«Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και αχρείαστη αντιπαλότητα, η πρόθεση της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι καλοπροαίρετη και στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης που είναι απαραίτητη. Ποδόσφαιρο ΔΕΝ είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι άνθρωποι που είναι δίπλα, πίσω από τα φώτα, ώστε να μπορούν οι πρωταγωνιστές να μπουν στο γήπεδο να παίξουν. Υπάρχουν αρκετοί πίσω που μοχθούν και πιέζονται οικονομικά εξίσου. Αλληλεγγύη a la cart επομένως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα παρά λύει. Στο τυπικό της υπόθεσης τώρα. Όπως μπορούν να διαβάσουν όσοι καταλαβαίνουν, τα χρήματα για το solidarity αφορά αποκλειστικά ακαδημίες ομάδων που υπόκεινται αδειοδότησης της UEFA μέσω της ομοσπονδίας και δίνονται μόνο γι αυτό και όχι για πληρωμές ποδοσφαιριστών και άλλων υποχρεώσεων. Δυο τα ερωτήματα. Δικαιούνται ή όχι μέρος του ποσού οι ομάδες της παρακάτω κατηγορίας;
Μπορεί η SL1 να εκχωρήσει μέρος των χρημάτων αυτών στον ΠΣΑΠ; Τέλος, είναι λογικό να θίγονται ιδιοκτήτες οι οποίοι πληρώνουν πολλά χρήματα τους τελευταίους μήνες χωρίς στον ορίζοντα να υπάρχει φως. Κραυγές και αναθέματα δεν βοηθούν κανένα».

Σύμφωνα με την UEFA, «οι ομοσπονδίες και οι λίγκες μπορούν να προτείνουν να δοθούν χρήματα σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, εφόσον βασίζονται σε καθορισμένα κριτήρια για τις ακαδημίες. Οποιοσδήποτε σύλλογος για να λάβει χρηματοδότηση πρέπει να εκτελεί εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης νέων σύμφωνα με το εθνικό εγχειρίδιο αδειοδότησης συλλόγου διαπιστευμένο από την UEFA».

Last modified onΠέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2020 16:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep