«Ό,τι αρχίζει καλό είναι να τελειώνει»

Ο προπονητής του Εργοτέλη, Γιάννης Ταουσιάνης, σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Γιάννης Ταουσιάνης κλήθηκε να διαδεχτεί στον πάγκο του Εργοτέλη τον Νίκκι Παπαβασιλείου. Αποστολή του; Να εξελίξει το νεανικό ρόστερ, δουλεύοντας πάνω στην ίδια φιλοσοφία και, φυσικά, να του δείξει το δρόμο προς τη διάκριση. Η διακοπή λόγω της πανδημίας βρήκε την ομάδα του Ηρακλείου έναν βαθμό μακριά από την 6άδα, όμως ο 48χρονος προπονητής στη συνέντευξή του στη «Live Sport» εξηγεί γιατί πλέον το ποδόσφαιρο έρχεται… δεύτερο.

Ο τεχνικός των Κρητικών αναφέρθηκε στην εξέλιξή τους, δήλωσε βέβαιος ότι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη θα απασχολήσουν άμεσα τη μεγάλη κατηγορία και στάθηκε στην έλλειψη αυτοπεποίθησης που στοίχισε βαθμούς στην έως τώρα διαδρομή.

-Πώς βιώνετε το διάστημα της καραντίνας;
«Είναι ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη περίοδος για όλους μας. Έχουμε αντιληφθεί τη σοβαρότητα και τη σπουδαιότητα των κατευθύνσεων των ειδικών για να κερδίσουμε τη μάχη. Νιώθουμε όλοι κομμάτι της λύσης του προβλήματος. Μένουμε σπίτι, ώστε με υπεύθυνη συμπεριφορά να τελειώνουμε το γρηγορότερο και να σταματήσουμε να βλέπουμε θλιβερές εικόνες ανθρώπων να χάνονται».

-Παρατηρείται ευτυχώς μία ύφεση…
«Η Κυβέρνηση πήρε τα απαραίτητα μέτρα έγκαιρα. Ο ελληνικός λαός παρότι είναι έξω καρδιά δείχνει υπευθυνότητα. Όποτε έχει απαιτηθεί σύμπνοια και συμπόρευση έχουμε δείξει ότι τα καταφέρνουμε».

-Η δική σας καθημερινότητα πώς είναι;
«Δίνεται σε όλους η δυνατότητα να κάνουμε πράγματα που στην καθημερινότητά μας δεν δίναμε τόσο μεγάλη βάση. Περνούμε περισσότερες ώρες με την οικογένεια. Η δουλειά για εμάς δεν σταματά ποτέ. Υπάρχουν ώρες να σκεφτείς, να αναλύσεις, να διαβάσεις για να εξελιχθείς».

-Πλην των προπονήσεων υπάρχει επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές;
«Πρωτίστως σε ανθρώπινο επίπεδο, για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τον τρόπο ζωής τους. Βιώνουν κι αυτοί μία κατάσταση πολύ διαφορετική. Είναι νεαροί, μακριά από τα σπίτια τους. Τους καθοδηγούμε με πρόγραμμα εκγύμνασης για να διατηρούν ένα επίπεδο αντοχής και δύναμης».

-Θεωρείτε ότι μπορεί να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα;
«Την απάντηση θα τη δώσουν οι επιστήμονες και οι ιατροί. Ό,τι αρχίζει καλό είναι να τελειώνει, αλλά η μεγαλύτερη αντικειμενική δυσκολία είναι η υγεία. Όλα θα εξαρτηθούν πόσο θα διαρκέσει, πόσο καιρό θα σου δώσουν να προετοιμαστείς, πώς θα γίνουν τα ματς».

-Πού θα εστιάσετε στο ενδεχόμενο προετοιμασίας;
«Η περίοδος αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από την καλοκαιρινή και με χειρότερες συνθήκες. Το καλοκαίρι δίνεται η δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το πρωτεύον. Προέχει να πορευτούμε με τα δεδομένα της παγκόσμιας κρίσης και να βγούμε από αυτό το τέλμα».

-Το μυαλό βρίσκεται στην τρέχουσα σεζόν ή στον σχεδιασμό της επόμενης;
«Το μεγαλύτερο ποσοστό σκέψεων είναι τι μέλλει γενέσθαι τώρα και σε περίπτωση επανέναρξης. Υπάρχει, βέβαια, άπλετος χρόνος να σκεφτείς σε ένα ποσοστό τη νέα χρονιά. Θα ήταν ανώφελο να δώσουμε τόσο πολύ βάση στην επόμενη χρονιά από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει τώρα. Οι κατευθυντήριες γραμμές των ειδικών θα καθορίσουν τις επόμενες σκέψεις μας».

-Ο έως τώρα απολογισμός;
«Στόχος είναι να προβάλουμε τη φιλοσοφία στο παιχνίδι μας και μέσα από τη διαδικασία αυτή να διεκδικούμε διακρίσεις. Μία διάκριση είναι η εξάδα. Σε πολλά παιχνίδια μείναμε ευχαριστημένοι και νιώσαμε υπερήφανοι για τον τρόπο που παίξαμε. Και σε πολλά μπήκαμε σε διαδικασία να σκεφτούμε τι ήταν αυτό που μετρίασε κάπως την εικόνα μας. Όχι τόσο όσον αφορά στην παρουσία. Θα μπορούσαμε να απαιτούμε από τους εαυτούς μας περισσότερα όσον αφορά στο αποτέλεσμα. Έχει να κάνει με κάποιες καταστάσεις ψυχοσύνθεσης. Υπήρξε έλλειψη πίστης και αυτοπεποίθησης σε κάποια ματς. Αυτό μας απασχόλησε και θέλουμε καλύτερες λύσεις».

-Εμπόδισε το έργο σας το γεγονός ότι αναλάβατε λίγο πριν την έναρξη;
«Είχα άποψη για την ομάδα, η οποία κατά τη διάρκεια της διετίας ήταν δουλεμένη. Δεν υπήρξε ανασταλτικός παράγοντας. Συνεχίσαμε στο ίδιο μοτίβο όσο αφορά στον τρόπο παιχνιδιού και πιάσαμε καλά στάνταρ. Η μόνη λεπτομέρεια που προσπαθούμε να βελτιώσουμε είναι στην αυτοπεποίθηση».

-Το βασικό συστατικό τη φιλοσοφίας του Εργοτέλη;
«Μέσα από τη δουλειά και την εξέλιξη να δημιουργήσουμε αθλητές που, είτε θα βοηθήσουν την ομάδα να αναρριχηθεί υψηλότερα, είτε να κάνουν το μεγαλύτερο βήμα. Και στην προσεχή μεταγραφική περίοδο, όποτε είναι αυτή, κάποιοι πάλι θα απασχολήσουν μεγαλύτερη κατηγορία. Με την παρουσία του ο Εργοτέλης έχει κερδίσει τη θέληση νεαρών να έρθουν».

Last modified onΤρίτη, 21 Απρίλιος 2020 17:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep