Η ανάλυση του αγώνα Εργοτέλης - Παναχαϊκή 2 - 1

Σπουδαία νίκη για την ομάδα του Εργοτέλη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

• Διάταξη Εργοτέλη

- 1 - 4 - 4 - 3 ήταν η διάταξη της γηπεδούχου σε φάση επίθεσης με εντολή οι πλάγιοι επιθετικοί να συγκλίνουν στον άξονα και να δημιουργούν χώρο για τους πλάγιους αμυντικούς που είχαν συνεχή ανεβάσματα. Αυτό γινόταν κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον Προβιδάκη.

• Επιθετική λειτουργία Εργοτέλη

- Η ανάπτυξη του Εργοτέλη ξεκινούσε είτε από τους εσωτερικούς μέσους που έψαχναν συνεργασίες με τους πλάγιους αμυντικούς και πλάγιους επιθετικούς είτε από τους πλάγιους αμυντικούς οι οποίοι είχαν συνεργασίες με τους εσωτερικούς μέσους και τους πλάγιους επιθετικούς της πλευράς τους με στόχο να προωθήσουν το παιχνίδι.
- Οι πλάγιοι επιθετικοί άλλαζαν συνεχώς θέση μεταξύ τους με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την άμυνα της αντιπάλου.
-
• Μετάβαση στην επίθεση Εργοτέλης

- Όταν ο Εργοτέλης κέρδιζε την κατοχή προσπαθούσε με άμεσο παιχνίδι προς τους πλάγιους επιθετικούς να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά τους και τα κενά που πρόκυπταν από την ψηλή γραμμή άμυνας της Παναχαϊκής.
• Αμυντική λειτουργία Εργοτέλη

- Σε φάση άμυνας ο σχηματισμός της ομάδας μεταβαλλόταν σε 1 - 4 - 5 - 1
- Κατά κύριο λόγο η άμυνα του Εργοτέλη ξεκινούσε στα 2 / 3 του γηπέδου.
• Μετάβαση στην άμυνα Εργοτέλης

- Όταν έχανε την κατοχή η γηπεδούχος πρωτίστως προσπαθούσε να οργανωθεί στην άμυνα της.


 ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

• Διάταξη Παναχαϊκής

- 1 - 4 - 2 - 3 - 1 ήταν ο σχηματισμός επίθεσης των φιλοξενούμενων με τους πλάγιους αμυντικούς και κυρίως τον Πολύμο να έχουν αρκετά ψηλή θέση στο γήπεδο.

• Επιθετική λειτουργία Παναχαϊκής

- Η ανάπτυξη ξεκινούσε με τον Ιντζόγλου ο οποίος είχε τον ρόλο του οργανωτή και προσπαθούσε είτε με κάθετο παιχνίδι στον άξονα να προωθήσει την μπάλα στους τρεις μέσο επιθετικούς είτε με διαγώνιες πάσες προς τους πλάγιους αμυντικούς που είχαν ψηλές θέσεις στον αγωνιστικό χώρο.
- Στο 2ο ημίχρονο λόγο των δυσκολιών που υπήρχαν στην ανάπτυξη του 1ου ημιχρόνου, ο Κολ οπισθοχώρησε για να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού, κάτι που έκανε με επιτυχία και βοήθησε την Παναχαϊκή να αυξήσει την πίεση της και να κρατήσει περισσότερο την κατοχή.

• Μετάβαση στη Επίθεση Παναχαϊκή

- ‘Όταν ανακτούσε την κατοχή, η Παναχαϊκή προσπαθούσε με άμεσο παιχνίδι προς τους πλάγιους μεσοεπιθετικούς να εκμεταλλευτεί τα κενά που εμφάνιζε στα άκρα η άμυνα του Εργοτέλη λόγο των προωθήσεων των πλάγιων αμυντικών του.

• Αμυντική λειτουργία Παναχαϊκής

- Η Παναχαϊκή είχε σχηματισμό 1 - 4 - 4 - 2 σε φάση άμυνας με την άμυνα να ξεκινάει στα 3 / 4 του γηπέδου.

• Μετάβαση στην Άμυνα Παναχαϊκή

- Είχε αρκετά προβλήματα αμυντικά, όταν έχανε την κατοχή, καθώς οι πλάγιοι αμυντικοί ήταν ψηλά στο γήπεδο και δεν δούλεψαν σωστά οι αλληλοκαλύψεις, με αποτέλεσμα να βρίσκουν αρκετό χώρο οι πλάγιοι επιθετικοί του Εργοτέλη στα άκρα.

-


 ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ


 MVP

- Πολυτιμότερος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Κουάτενγκ ο οποίος εκτός από το γκολ που σημείωσε, δημιουργούσε συνεχώς κινδύνους στην άμυνα της Παναχαϊκής με τις κάθετες κινήσεις του και ήταν μέσα στις περισσότερες επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησε ο Εργοτέλης.
- Ενδεικτικά είχε 1 γκολ σε 3 τελικές προσπάθειες, 77 % επιτυχία στις πάσες, 2/2 ντρίμπλες που επιχείρησε αλλά βοήθησε και στο αμυντικό κομμάτι με 3 ανακτήσεις της μπάλας.
ΒΙΝΤΕΟ MVP Κουάτενγκ

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep