«Η καλύτερη; Όχι»

Ο Τάκης Γκώνιας μίλησε για την ποδοσφαιρική παράσταση του Εργοτέλη που εκτίμησαν οι οπαδοί του ΑΟΧ Κισσαμικού.

[googlead][/googlead]

Η νίκη (3-0) του Εργοτέλη στα Περιβόλια δεν ήταν εύκολη σύμφωνα με τον Τάκη Γκώνια. Μάλιστα, ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου δήλωσε μετά την επικράτηση απέναντι στον ΑΟΧ Κισσαμικό ότι η εμφάνιση αυτή δεν ήταν η καλύτερη φετινή. Έδειξε, μάλιστα, ενθουσιασμένος που οι οπαδοί των γηπεδούχων εκτίμησαν την ποδοσφαιρική παράσταση της ομάδας του.

Όσο για την προσεχή αναμέτρηση με την Παναχαϊκή, ο Γκώνιας κάλεσε στο γήπεδο όλους τους φιλάθλους του Ηρακλείου, ώστε να παρακολουθήσουν τις δύο μοναδικές ομάδες στο πρωτάθλημα που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αναλυτικά είπε:

«Να ευχηθώ στην ομάδα του Κισσαμικού καλή συνέχεια. Όσο για τη δική μας ομάδα, να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Τους ευχαριστούμε πολύ».

Περιμένατε να περάσετε ένα τόσο εύκολο απόγευμα;

«Δεν θεωρώ ότι ήταν εύκολο το απόγευμα. Απλά έτσι όπως διαμορφώθηκε το σκορ φαίνεται εύκολο. Οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη το έκαναν να φαίνεται εύκολο».

Το γρήγορο γκολ έπαιξε ρόλο;

«Έτσι όπως αγωνιζόμαστε δεν μας ενδιαφέρει αν θα μπει στο 1' ή το 90'. Εμείς συνεχίζουμε από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο στο ίδιο μοτίβο, δεν αλλάζει τίποτα. Όταν πετυχαίνεις ένα γρήγορο τέρμα, σίγουρα, είναι καλύτερο. Αλλά δεν νομίζω ότι ο Κισσαμικός μετά από κάθε γκολ άλλαξε κάτι στα σχέδιά του. Πάλι μας περίμενε, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη σήμερα άξιζαν τη νίκη».

Ο ρυθμός έπεσε λόγω του εύρους του σκορ;

«Ο ρυθμός από εμάς δεν έπεσε. Προσπαθούσαμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και θεωρώ ότι αν θες να κρατήσεις ένα αποτέλεσμα, το καλύτερο όπλο είναι να κρατάς τη μπάλα. Και αυτό το πετύχαμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και ένα τέταρτο γκολ στη φάση με τον Σταματάκο».

Είναι η καλύτερη εμφάνιση του Εργοτέλη;

«Όχι. Έχουμε αποδείξει ότι όπου κι αν παίζουμε, με όποιον κι αν παίζουμε, παίζουμε το ίδιο. Πιστέψτε με στα προηγούμενα παιχινίδια τα μόνα που έλειπαν ήταν τα γκολ και ότι δεχόμασταν κάποια πολύ εύκολα γκολ. Σήμερα αυτό δεν έγινε και είναι φυσιολογικό μετά από έναν ολόκληρο γύρο αυτοί οι ποδοσφαιριστές που είναι εκπαιδευμένοι να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, κάποια στιγμή να βγει».

Για το ματς με την Παναχαϊκή:

«Ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ ότι είναι η μοναδική ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο στη Football League. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον και εύχομαι να έρθουν όχι μόνο οι φίλαθλοί μας, αλλά και οι φίλαθλοι από το Ηράκλειο και όσοι αγαπάνε το καλό ποδόσφαιρο. Γιατί πραγματικά θα γίνει ένα πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι».

Αποτελεί επιβράβευση το χειροκρότημα των αντιπάλων;

«Να τους ευχαριστήσω πολύ. Αυτό επιτέλους δείχνει έναν ποδοσφαιρικό πολιτισμό που λείπει από τη χώρα. Τους ευχαριστούμε πολύ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ένα θέαμα. Είναι μία ποδοσφαιρική παράσταση που έπαιξε σήμερα ο Εργοτέλης και αυτό το εκτίμησε ο κόσμος, γιατί θέλει να δει ποδόσφαιρο. Ναι μεν θέλει να κερδίσει η ομάδα τους, αλλά πάνω από όλα θέλουν να δουν ποδόσφαιρο, κάτι που τους πρόσφερε σήμερα ο Εργοτέλης».

Ο Νίκος Πάτας δήλωσε:

«Κάναμε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Θεωρώ ότι είχαμε την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι και τις φάσεις. Κινδυνεύσαμε καθαρά από δικά μας λάθη. Δεν θεωρώ ότι το πήραμε εύκολα, γιατί θα μπορούσε να είχε γίνει το 2-1 και το 2-2 σε κάποιες φάσεις.

Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό είναι που ξέρουμε ότι θα μας δώσει τα αποτελέσματα. Παρόλο που ξεκινήσαμε άσχημα τις πρώτες αγωνιστικές, δεν αλλάξαμε κάτι στο πλάνο μας και αυτό είναι που μας δίνει δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε».

Αν αποτελεί δικαίωση το χειροκρότημα του κόσμου:

«Σε όλες τις ομάδες που πάω δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Αν θα παίξω στα Χανιά, στο Ηράκλειο ή εκτός Κρήτης δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει τόσο. Έκατσαν οι συγκυρίες και δεν έπαιξε στα Χανιά. Μου άρεσε αυτό, γιατί γνωρίζω πολλά άτομα, και συμπαίκτες και τον κόσμο. Είναι ωραίο, γιατί αισθάνθηκα σπίτι μου και άνετα από την αρχή».

Πόσο σημαντικό είναι να είσαι σε ένα νεανικό σύνολο με φιλοδοξίες και με έναν προπονητή που σε έχει πάρει και σε άλλες ομάδες;

«Του κόουτς του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες, γιατί θέλουν να μάθουν, να γίνονται καλύτεροι και να εξελίσσονται. Είναι καλό γιατί υπάρχει ανταγωνισμός. Είμαστε όλοι στην ίδια ηλικία και αυτό που κάνουμε είναι να προπονούμαστε κάθε μέρα, να γινόμαστε καλύτεροι. Αν αυτό θα φέρνει τις νίκες ή τις ήττες, εμείς θα κάνουμε το ίδιο συνέχεια. Και αυτό είναι που μας ευχαριστεί».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΔευτέρα, 05 Μάρτιος 2018 20:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep