Μετάλλαξη με αλλαγή ρόλου

Πώς ο Τάκης Γκώνιας βελτίωσε την αμυντική εικόνα του Εργοτέλη αξιοποιώντας σε διαφορετική θέση τον Βασίλη Μπούζα.

[googlead][/googlead]

Όσοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τον Εργοτέλη έχουν εντοπίσει στα τρία τελευταία παιχνίδια μία αλλαγή ρόλου που έχει συμβάλει στην αμυντική βελτίωση της ομάδας.

Στο 4-3-3 του Τάκη Γκώνια ο Βασίλης Μπούζας ήταν από την αρχή της χρονιάς ο ένας από τους δύο ενδιάμεσους χαφ. Εσχάτως, όμως έχει γίνει το 6άρι της ομάδας. Ουσιαστικά έχει αλλάξει ρόλο με τον Βασίλη Βογιατζή, ο οποίος, μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας είχε ολιγόλεπτη αλλαγή.

Δεν υπάρχει, βέβαια, άρση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, απλώς φαίνεται να «κουμπώνει» καλύτερα ως «κόφτης» ο Βασίλης Μπούζας. Κι ας έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια ως «οκταροδεκάρι». Είναι προσηλωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα και αποτελεί τη «γέφυρα» σιγουριάς για τη μετάβαση της μπάλας, όπως απαιτεί η θέση του. Και το κάταφερε, τόσο στο 0-0 με τη Σπάρτη, όσο και στις νίκες με Πανσερραϊκό (0-1) και Αναγέννηση Καρδίτσας (1-0).

Απομένει να δούμε αν θα διατηρηθεί στη θέση «6» και μετά τη μεταγραφή του Γκανέζου Αλμπερτ Μπρους. Το θέμα, πάντως, είναι ότι υπάρχει τακτική εξήγηση για τη βελτιωμένη ανασταλτική εικόνα του Εργοτέλη που προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής (11/2, 15:00) με τον Αιγινιακό. Η αποστολή θα πετάξει από το Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη το Σάββατο (10/2) το μεσημέρι.

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 10 Φεβρουάριος 2018 00:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep