Ιδια πρόσωπα, άλλη ομάδα

Η μετάλλαξη του Εργοτέλη που σε τέσσερις αγωνιστικές έκλεισε την ψαλίδα για την παραμονή από το -9 στο -2.

[googlead][/googlead]

Δεν έφτασε ακόμη η ώρα για το... ταμείο, όμως είναι προφανής η μετάλλαξη του Εργοτέλη.

Μπορεί σε επίπεδο προσώπων η μοναδική διαφοροποίηση να είναι η παρουσία του δεξιού μπακ Μανώλη Νικολακάκη στην ενδεκάδα, όμως οι «κιτρινόμαυροι» μοιάζουν με άλλη ομάδα.

Για την ακρίβεια έχουν προοδεύσει σημαντικά στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας (χωρίς να σημαίνει ότι άλλαξαν την επιθετική τους φιλοσοφία) με αποτέλεσμα τα γκολ που ούτως ή άλλως πετύχαιναν να έχουν πλέον αντίκρισμα.

Είναι ενδεικτικό ότι την 10η αγωνιστική ο Εργοτέλης ήταν ουραγός με επίδοση 0-3-7 βαθμούς (πάνω μόνο από τον αποβληθέντα Αχαρναϊκό που είχε αφαιρέσεις βαθμών, αφού νίκη είχε προλάβει να πετύχει) και τέρματα 10-21. Η διαφορά τότε από τη σωτήρια 12η θέση ήταν 9 πόντοι.

Τέσσερις αγωνιστικές μετά ο Εργοτέλης έχει αναρριχηθεί στην 14η θέση και έκλεισε την ψαλίδα στο -2 από τη 12η. Πέρα από τη νίκη στα χαρτιά επί του Αχαρναϊκού (3-0) πέτυχε δύο διπλά (0-2 στη Βέροια, 0-1 στις Σέρρες) και αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τη Σπάρτη εντός έδρας.

Κάπως έτσι το αποκαρδιωτικό 0-3-7 (3 βαθμοί) εξελίχθηκε στο ελπιδοφόρο 3-4-7 (13 βαθμοί) και ο συντελεστής τερμάτων από 10-21 έφτασε στο 16-21.

Αν ξεκινήσει η ομάδα του Τάκη Γκώνια να κερδίσει και εντός έδρας -αρχής γενομένης από την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου που υποδέχεται στο Παγκρήτιο την Αναγέννηση Καρδίτσας (4/2, 15:00)- τότε θα αυξήσει τις πιθανότητες για την παραμονή στη Football League.

[googlead][/googlead]

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep