«Στη Γ’, όχι στο τοπικό»

Ο Γιώργος Βρέντζος χαρακτήρισε πιθανότερο σενάριο τη μη ίδρυση ΠΑΕ στον Εργοτέλη.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Athletic Radio 104,2 έδωσε ο Γιώργος Βρέντζος και επανέλαβε ότι προσπαθεί να βρει λύση, βλέποντας τα περιθώρια να στενεύουν. Τόνισε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η μη ίδρυση ΠΑΕ και σημείωσε πως θα είναι ιστορικό λάθος αν οι «κιτρινόμαυροι» δεν παίξουν στη Γ’ Εθνική, αλλά στο τοπικό. Αναλυτικά ανέφερε:

Για τις πιθανότητες εξεύρεσης λύσης:

«Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα και οι πιθανότητες παραμένουν λίγες. Συνεχίζω τις επαφές που κάνω προκειμένου να βρεθούν χρηματοδότες για να ιδρυθεί η ΠΑΕ. Υπάρχει πραγματικά ένα ενδιαφέρον από δύο διαφορετικές πλευρές που προέρχονται από το εξωτερικό. Πρόκειται για δύο πολύ σοβαρές περιπτώσεις και η κάθε μια το βλέπει σοβαρά. Αν προχωρήσουν, τότε ο Εργοτέλης θα εκτοξευτεί.

Δυστυχώς μια επένδυση από το εξωτερικό προς την Ελλάδα του 2017 δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αν μιλούσαμε σε έναν μήνα θα έλεγα ότι ήταν 50-50 όμως τώρα τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Δεν θέλω να δημιουργώ αβάσιμες ελπίδες προς τον κόσμο του Εργοτέλη που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά. Ελπίζω να βρεθεί μια λύση αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα».

Για το αν θα παραμείνει στον Εργοτέλη:

«Αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Αν δω ότι υπάρχει μια σοβαρή προοπτική που μπορεί να ξεκαθαρίσει μέχρι τις επόμενες ημέρες και όχι μέχρι την Παρασκευή, ενδεχομένως να προτείνω μια νέα παράταση. Από όσο πληροφορήθηκα η Football League θα δώσει προθεσμία συμμετοχής μέχρι τις 4 Αυγούστου, επίσης λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες πληροφορήθηκα ότι μπορεί να ξεκινήσει αργότερα από ό,τι το 2016».

Για την επόμενη ημέρα στον Εργοτέλη:

«Πέρα από τον προγραμματισμό, αν δεν κατορθώσουμε να ιδρύσουμε ΠΑΕ – που είναι το πιο πιθανότερο σενάριο – θα πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον του Εργοτέλη. Αν δεν βρεθεί λύση τότε θα προκηρυχθούν εκλογές μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Ήδη έχω πει στον κόσμο και τους παράγοντες του Εργοτέλη ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα».

Για την δική του προσπάθεια:

«Όταν ξεκίνησα εγώ, ήμασταν μια ομάδα πέντε ανθρώπων. Ήμουν εγώ, ο Γιώργος Γρυσμπολάκης και άλλοι τρεις που δεν ήθελαν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους. Αυτοί οι άνθρωποι είχαμε κάνει έναν προγραμματισμό ότι την πρώτη χρονιά θα έβαζαν 500.000 τον πρώτο χρόνο και 1.5 εκατ. ευρώ τον δεύτερο. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι, με εξαίρεση έναν, αποχώρησαν σταδιακά και από τον Οκτώβριο για διάφορους λόγους, άλλαξαν γνώμη και σκέφτονται να εγκαταλείψουν. Ένας εξ’ αυτών πείστηκε και έβαλε 150.000 ευρώ, ο Γιώργος Γρυσμπολάκης ήταν να βάλει 50.000 και δεν έβαλε και εγώ άλλες 50.000.

Πριν τα Χριστούγεννα μου ζήτησαν συγνώμη, αποχώρησαν και κατά κάποιον τρόπο με «πούλησαν» με αποτέλεσμα να βρεθούμε μπροστά από ένα μεγάλο πρόβλημα».

Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς:

«Συνέχισα γιατί πρώτα από όλα είμαι Εργοτέλης. Το λογικό που θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος θα ήταν να εγκαταλείψει. Γιατί μόνος μου αντί να βάλω 50.000 ευρώ, έβαλα 570.000. Έβαλα και παραπάνω από αυτά που είχα, δεν μου φταίει κανένας και απλά το αναφέρω. Το λογικό θα ήταν να αποχωρήσω όμως δεν ήθελα να το κάνω, γιατί είχα και έχω αγάπη για τον Εργοτέλη, είχα μια κουζουλάδα και ένα ψώνιο.

Είχα δεσμευτεί ότι θα κάνω το καλύτερο για τον Εργοτέλη. Είχα πει ότι θα μπορέσω, είτε να μεταπείσω τους συνεταίρους μου είτε να βρω κάποιους άλλους γιατί πίστευα ότι το καλοκαίρι θα βρισκόταν κάποιος να βρει μια καθαρή ομάδα. Πριν από μερικά χρόνια, θα έτρεχαν για μια καθαρή ομάδα. Είχα αναλάβει τον Ερασιτέχνη, τα έξοδα του τότε πήγα στο Δ.Σ., τους εξήγησα την κατάσταση, ζήτησα την βοήθεια από άλλους Εργοτελίτες και με επικεφαλής τον Γιώργο Στειακάκη ανέλαβε τον Ερασιτέχνη».

Για το περσινό καλοκαίρι:

«Αν δεν γίνονταν πέρυσι οι κινήσεις που είχε κάνει η διοίκησή μου, ο Εργοτέλης τότε θα βρισκόταν στην Α1 και με -6. Αν εμείς δεν είχαμε βγει μπροστά, ο Εργοτέλης δεν θα έπαιζε ούτε στο τοπικό πρωτάθλημα και θα βρισκόταν στην πλήρη απαξίωση. Και αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλά εκείνοι που είναι κοντά στο Μαρτινέγκο».

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Football League:

«Η ομάδα πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να αγωνιστεί στην Football League. Από εκεί και πέρα αν η ομάδα δεν τα καταφέρει, που για εμένα είναι το πιθανότερο, πρέπει να παίξει στην Γ’ Εθνική. Θα είναι ιστορικό λάθος αν η ομάδα παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα. Το μοναδικό θέμα είναι το τοπικό. Για εμένα δεν είναι λύση η συμμετοχή στο τοπικό και δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα».

Για το αν υπάρχει υπόλοιπο από την προηγούμενη σεζόν:

«Αυτήν την στιγμή φεύγουν οι παίκτες που υπογράφουν ότι δεν τους οφείλεται τίποτα εκτός και αν γίνουμε ΠΑΕ και θα εξοφληθούν πλήρως. Υπήρχε ένα μπάτζετ 820.000 ευρώ και εγώ πέρυσι «κορόιδευα» τον ΟΦΗ για το μπάτζετ του. Τα έσοδα ήταν 40.000 ευρώ. Από το παραπάνω μπάτζετ υπήρχε ένα χρέος δύο μισθών προς τους παίκτες ύψους 78.000 ευρώ και το ποσό είναι ελάχιστο σε σχέση με όσα βάλαμε. Η δέσμευσή μου προς την Γ.Σ. είναι ότι θα φύγω και το τμήμα θα είναι καθαρό και δεν θα κυκλοφορούν συναλλαγματικές όπως σε όλα τα τμήματα του Εργοτέλη».

Για τις αποχωρήσεις των παικτών:

«Θεωρώ ότι όλοι ήθελαν και θέλουν ακόμα να παραμείνουν. Ακόμα και όσοι συμφώνησαν με άλλες ομάδες και υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Σούλης Παπαδόπουλος και ο Σταύρος Λαμπράκης που περιμένουν τον Εργοτέλη και έχουν αρνηθεί πολύ καλές προτάσεις. Ο Σταύρος θα πηδήξει προτελευταίος από το καράβι και δεν το κάνουν μόνο επειδή αγαπούν τον Εργοτέλη, αλλά επειδή εκτίμησαν κάποια πράγματα που συνέβησαν.

Βλέπουν ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που δεν πληρώνουν και εκτιμώ την στάση τους που είναι πολύ σωστή. Κανένας δεν ήταν αρκετά ελεύθερος και θα μπορούσαμε να τους εκβιάζουμε όπως κάνουν πολλές ομάδες και δεν θα έπαιρναν τίποτα γιατί δεν μπορούν να πάρουν κάτι από ένα ερασιτεχνικό σωματείο».

Για την κριτική που του ασκήθηκε κατά καιρούς:

«Βλέπουμε τεράστιους παράγοντες που έχουν προσφέρει πάρα πολλά και στο τέλος εισέπραξαν αγνωμοσύνη. Δεν περίμενα να ακούσω ένα ευχαριστώ. Από εκεί και πέρα ακούγοντας προσβλητικά σχόλια, πίσω από την πλάτη μου και όχι μπροστά μου γιατί δεν μπορούν να το κάνουν. Αναφέρομαι σε παράγοντες και όχι σε κόσμο γιατί ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντα καλή και δεν ήθελα να έχω δίπλα μου χειροκροτητές.

Δεν ανέχομαι την λάσπη από ανθρώπους που δεν έχουν προσφέρει τίποτα. Επαναλαμβάνω, δεν αναφέρομαι στον απλό κόσμο γιατί ασκούν κριτική έως κακόβουλη κριτική. Δεν με πειράζει, είναι αναμενόμενο από την στιγμή που είμαι δημόσιο πρόσωπο και πρέπει να ανέχομαι την κάθε κριτική. Όμως, δεν ανέχομαι αυτό από μέλη προηγούμενων διοικήσεων του Εργοτέλη που όχι μόνο δεν βοήθησαν την ομάδα αλλά την ζημίωσαν».

Για τους χαρακτηρισμούς «ομάδα – καζίνο»:

«Περιμένετε να ακούσετε από εμένα τι ήταν ο Εργοτέλης την προπέρσινη σεζόν στην Football League; Την ξεφτίλα που ήταν εκείνη η ομάδα. Τους υπενθυμίζω το τι παραλάβαμε και το τι υπάρχει τώρα. Είχε να κάνει με την κατάσταση του Ερασιτέχνη και των εγκαταστάσεων. Χάναμε παιδιά από την ακαδημία, ο Παναγιώτου που υπέγραψε στον ΟΦΗ ήταν παιδί του Εργοτέλη. Προς στιγμήν του Εργοτέλη, δεν μπλοκάραμε την μεταγραφή του όταν πήγε στον ΟΦΗ. Δεν το κάναμε όμως. Και ο Χαλκουτσάκης χάθηκε έτσι, το ίδιο και ο Βασίλης Πλεσίτης. Ξέρουν το τι παραλάβαμε πέρυσι».

Για το αν θα βρεθεί λύση και τι θα κάνει εκείνος:

«Το τελευταίο που μπορώ να κάνω είναι να βρω μια λύση για την ομάδα. Με ή χωρίς την συμμετοχή μου. Δεν ζήτησα ούτε χρήματα παρότι μπορούσα να το κάνω και θα είχα κάθε δικαίωμα. Προσπάθησα και προσπαθώ να βρω μια έντιμη λύση για να μην πάμε πάλι στα παλιά. Δεν έχω πλέον ούτε τα χρήματα αλλά επιτρέψτε μου και το ψυχικό σθένος γιατί έχω αδειάσει οικονομικά και ψυχολογικά».

Για τις κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν:

«Τα πράγματα σίγουρα είναι δύσκολα και βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο Εργοτέλης βρίσκεται μπροστά από μια ιστορική απόφαση όπως έγινε το 2015 όταν επιλέξαμε να παίξουμε στην Football League και όχι στην Γ’ Εθνική, λανθασμένα τότε κατά την γνώμη μου».

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο του Εργοτέλη:

«Θέλω να πω στον κόσμο του Εργοτέλη ότι αγωνίζομαι για να βρω μια λύση. Για αυτό λέω ας εύχονται κάποιοι να μην μπει το γκολ στις καθυστερήσεις. Απευθύνω ένα κάλεσμα προς όλους ότι στον Εργοτέλη δεν είμαστε πολλοί όμως οι παράγοντές του είναι αρκετοί ώστε αν κινηθούν όλοι μαζί τότε η ομάδα μπορεί να παίξει στην Γ’ Εθνική – έστω και χωρίς να έχει δικαίωμα ανόδου».

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στα τοπικά πρωταθλήματα:

«Ο Εργοτέλης πρέπει να είναι τουλάχιστον μέχρι την Football League. Το μέγεθός μας δεν είναι για την Σούπερ Λιγκ. Βρέθηκε το δίδυμο και το έκανε πράξη, το ίδιο ο αείμνηστος Απόστολος Παπουτσάκης, το προσπάθησα και εγώ. Πρέπει να είναι στις εθνικές κατηγορίες και χαίρομαι που άλλες ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρόδοτος και ο ΠΟΑ που παίζουν στην Γ’ Εθνική και θα είναι ιστορικό πισωγύρισμα αν βρεθεί στο τοπικό πρωτάθλημα».

Για το αν μετάνιωσε που ασχολήθηκε με τον Εργοτέλη:

«Έκανα αρκετά λάθη και δεν μετανιώνω για την ενασχόληση μου. Παρότι μου στοίχησε σε οικονομικό επίπεδο και κάποια στιγμή μου είπε ο Νίκος Τζώρτζογλου ότι ένας άνθρωπος καταστρέφεται οικονομικά λόγω της ομάδας. Ήταν από τα πιο τιμητικά πράγματα που έχω καταφέρει ποτέ. Αν το πάρω ορθολογικά θα μου στοιχήσει. Καλώς ή κακώς το μεγάλο θύμα αυτής της ιστορίας είναι ο Γιώργος Βρέντζος και όχι ο Εργοτέλης. Το μεγάλο μου λάθος ήταν ότι εμπιστεύτηκα. Το ποσό που έχω βάλει είναι τεράστιο και δεν το έχει βάλει κανένας ποδοσφαιρικός παράγοντας στο Ηράκλειο και σε καμία ομάδα».

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 05 Αύγουστος 2017 16:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep