Το τελικό υπόμνημα για Μαρτινέγκο

Απέστειλε συμπληρωματικό υπόμνημα για το Μαρτινέγκο στο υπ. Πολιτισμού ο Εργοτέλης

Το τελικό υπόμνημα σχετικά την εισήγηση της εφορείας αρχαιοτήτων Ηρακλείου, αναφορικά με τις εγκαταστάσεις στο Μαρτινέγκο κατέθεσε στο υπουργείο Πολιτισμού ο Εργοτέλης. Το εν λόγω υπόμνημα, αποτελεί συνέχεια του άλλου που είχαν στείλει οι «κιτρινόμαυροι» στις 19 Μαΐου, με συμπληρωματικά στοιχεία, όπως τους ζητήθηκε. Η διοίκηση του Εργοτέλη επισημαίνει πως το αθλητικό κέντρο δεν αποτελεί «βάρος» για τον ιστορικό λόφο του Μαρτινέγκο, αλλά είναι η ομάδα που φυλάσσει, φροντίζει, σέβεται, καθαρίζει κι αξιοποιεί για το καλό της πόλης ένα χώρο που κοσμεί το Ηράκλειο με την ύπαρξη του.

Παράλληλα, τονίζεται ότι δεν υπάρχουν αυθαίρετες εγκαταστάσεις στο χώρο, καθώς όλες είναι επίσημα αδειοδοτημένες βάσει μελετών του υπουργείου. Οι διαμορφώσεις που έχουν γίνει είναι με ειδικές άδειες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της ένταξης του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου στα Ολυμπιακά προπονητήρια για τις ανάγκες των Αγώνων του 2004, παραθέτοντας τα σχετικά έγγραφα.

Καταλήγοντας, στο υπόμνημα του Εργοτέλη, αναφέρεται: «το Ηράκλειο είναι ένας απέραντος αρχαιολογικός χώρος µε τον οποίο εµείς οι κάτοικοι του συνυπάρχουµε – και θα εξακολουθούµε να συνυπάρχουµε – σε κάθε βήµα και δράση µας, χωρίς να αισθανόµαστε ότι γινόµαστε «βάρος» στην ίδια µας την πόλη επειδή πατάµε την γη της, ακόµη κι αν η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου επιθυµεί, απ’ ότι φαίνεται, «για στατικούς λόγους», την µετανάστευση µας».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep