Αναβολή της ΓΣ για τις 23/3

Για τις 23 Μαρτίου αναβλήθηκε η ΓΣ του Εργοτέλη, όπου θα συζητηθεί η λύση και η εκκαθάριση της εταιρείας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Εργοτέλης αποφασίστηκε να πάρει κάποιες μέρες αναβολή, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή γραμμή αντιμετώπισης των θεμάτων. Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης βρέθηκαν στο Μαρτινέγκο μέτοχοι των «κιτρινόμαυρων» και αποφάσισαν τη μετάθεση της ΓΣ για την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 17:00.

Πάντως, απουσίαζε από τη συνέλευση ο μεγαλομέτοχος Δημήτρης Παπουτσάκης, που εκπροσωπήθηκε από τον νομικό του κ. Φιλιππάκη, με αποτέλεσμα να υπάρχει απαρτία. Παρόντες ήταν επίσης και οι βασικοί μέτοχοι Γιώργος Σουλτάτος και η οικογένεια Τζώρτζογλου την οποία εκπροσώπησε ο Γιάννης Τζώρτζογλου, όπως και ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης με επικεφαλής τον πρόεδρο του Βαγγέλη Γιαννουλάκη.

Χωρίς να εκλεγεί προεδρείο της γενικής συνέλευσης και λίγο πριν την έναρξή της, ο δικηγόρος Μανόλης Παπαντωνάκης γνωστοποίησε πως δεν θα επιτραπεί στην αίθουσα η παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, αλλά και μετόχων οι οποίοι δεν είχαν τακτοποιήσει τα γραφειοκρατικά τους ζητήματα και δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Μετά από μια σύντομη συζήτηση ανάμεσα στους νομικούς, ο κ. Παπαντωνάκης ανακοίνωσε την αναβολή της γενικής συνέλευσης:

«Ομόφωνα αποφάσισε η συνέλευση την αναβολή της συνεδρίασής της για τις 23 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα. Ο λόγος της αναβολής είναι το ότι επειδή είναι λεπτά νομικά θέματα αυτά για τα οποία θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, να εμβαθύνουμε περισσότερο όλοι οι μέτοχοι και να είμαστε πιο σίγουροι για τις αποφάσεις που θα λάβουμε.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και από τις δύο πλευρές και είναι κοινή θέση όλων των μετόχων και της οικογένειας Παπουτσάκη η οποία εκπροσωπείται στη συνέλευση από τον κ. Φιλιππάκη.

Σε αυτές τις ημέρες που μεσολαβούν θα υπάρχουν συναντήσεις, θα μιλήσουμε εκατέρωθεν για όλα τα λεπτά νομικά θέματα που έχουμε μπροστά μας, με σκοπό να υπάρξει μια κοινή απόφαση, χωρίς όμως να μπορέσουμε να προδικάσουμε τίποτα. Για εμάς πάνω από όλα είναι το συμφέρον του σωματείου».

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αναμένεται να έχουν απαντηθεί κάποια ερωτήματα για τη συμμετοχή του Εργοτέλη τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική από την ΕΠΟ, αλλά να έχει επιτευχθεί μια συνεννόηση ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο Δημήτρη Παπουτσάκη και τον Γιώργο Βρέντζο, ο οποίος θέλει να αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Λίγο αργότερα, εκδόθηκε και η σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ Εργοτέλης:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΕ Α΄ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δυνάμει της ομόφωνης υπό χρονολογία 10.3.2016 αποφάσεως όλων των παρισταμένων μετόχων της εταιρίας «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΠΑΕ», κατά την υπό χρονολογία 10.3.2016 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, απεφασίσθη η αναβολή της συζητήσεως και λήψεως αποφάσεως εφ’ όλων των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, για την 23η Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00 μ.μ, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας που βρίσκονται επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα, αρ. 1 στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Εις εκτέλεσιν της ως άνω υπό χρονολογία 10.3.2016 αναβλητικής αποφάσεως της Γ.Σ. των μετόχων της εταιρίας «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΠΑΕ», το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, με ομόφωνη απόφαση του, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της εταιρίας, καλεί τους μετόχους της, σε Α Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 23η Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00 μ.μ, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας που βρίσκονται επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα, αρ. 1 στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1ο Θέμα: Λήψη απόφασης για την λύση της εταιρίας και θέση αυτής σε εκκαθάριση, σύμφωνα με τα άρθρα 38 και 39 του Καταστατικού ή πώληση του ενεργητικού της εταιρίας με ειδική εκκαθάριση, σύμφωνα με το άρθρο 106ια του Πτωχευτικού Κώδικα.

2ο Θέμα: Ορισμός από την Ε.Γ.Σ. εκκαθαριστών σύμφωνα με τα άρθρα 38 και 39 του Καταστατικού ή πρόταση της Ε.Γ.Σ. προς το Πτωχευτικό Δικαστήριο για τον ορισμό εκκαθαριστών σύμφωνα με το άρθρο 106ια του Πτωχευτικού Κώδικα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν μετοχές της εταιρίας.

Κάθε μέτοχος που επιθυμεί να μετάσχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, οφείλει να καταθέσει τις μετοχές του στο ταμείο της εταιρίας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε τράπεζα στην έδρα της εταιρίας και να υποβάλει και τα σχετικά έγγραφα της κατάθεσης καθώς και το τυχόν έγγραφο αντιπροσώπευσης στο ταμείο της εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία σύγκλησης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Κάθε μέτοχος δύναται να λάβει μέρος και να ψηφίσει είτε αυτοπροσώπως, είτε με αντιπρόσωπο υπογράφοντας σχετική εξουσιοδότηση. Ο διορισμός και η ανάκληση αντιπροσώπου του μετόχου γίνεται εγγράφως και κατατίθεται στην εταιρία στα κεντρικά της γραφεία τουλάχιστον τρείς (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης.

Το Καταστατικό της εταιρίας δεν προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση με ηλεκτρονικά μέσα χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της ή τη δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής των μετόχων στην ψηφοφορία.

Αντιπρόσωπος που ενεργεί για περισσοτέρους μετόχους μπορεί να ψηφίζει διαφορετικά για κάθε μέτοχο.

Το πλήρες κείμενο της παρούσας πρόσκλησης καθώς και οι πληροφορίες και τα έγγραφα που προβλέπονται στο άρθρο 27 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920 θα διατίθενται σε έγχαρτη μορφή στα γραφεία της εταιρίας επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα, αρ. 1 στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Ηράκλειο 10.03.2016
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Last modified onΠέμπτη, 10 Μάρτιος 2016 13:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep