«Κοινή λύση ή σύγκρουση»

Ο Γιώργος Βρέντζος επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Παπουτσάκης δεν προτίθεται να προχωρήσει σε λύση και εκκαθάριση της ΠΑΕ Εργοτέλης.

Τις πληροφορίες που ήθελαν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Εργοτέλης, Δημήτρη Παπουτσάκη να μην προχωρά σε λύση και εκκαθάριση της εταιρείας, αλλά σε πώληση του ενεργητικού μέσω ειδικής εκκαθάρισης επιβεβαίωσε ο Γιώργος Βρέντζος. Ο ίδιος συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του Κρήτη ΣΠΟΡ Fm και τόνισε ότι συμφώνησαν να προσπαθήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή για μία συμφέρουσα λύση.

Όπως είπε ο Βρέντζος, ζήτησε την αναβολή της ΓΣ για λίγες ημέρες έως ότου ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις της ΕΕΑ που αφορούν ομάδες όπως αυτή του Ηρακλείου και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε πρόωρα σε σύγκρουση».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βρέντζου στην ιστοσελίδα sporfm.gr:

«Συναντήθηκα με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Εργοτέλης, Δημήτρη Παπουτσάκη, την περασμένη Δευτέρα μετά από πρωτοβουλία και παρουσία του Γ. Δασκαλάκη. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο Παπουτσάκης μου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχα ότι δεν προτίθεται να προβεί σε λύση κι εκκαθάριση της ΠΑΕ αλλά σε πώληση του ενεργητικού μέσω ειδικής εκκαθάρισης» και συνέχισε λέγοντας:

«Η πρόθεση του μεγαλομετόχου για μη διάλυση της ΠΑΕ Εργοτέλης, όπως έχουν κάνει όλες οι ΠΑΕ που έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση, βάζει σε τεράστιο κίνδυνο τον ΓΣ Εργοτέλη κι ενδεχομένως υποθηκεύει το μέλλον του Συλλόγου, καταδικάζοντάς τον ουσιαστικά να μη μπορεί να παίξει ποτέ πια σε επαγγελματική κατηγορία. Κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Παπουτσάκης, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο ν' απαλλαγεί από τις ευθύνες της οικογένειάς του για την χρεοκοπία της ΠΑΕ, αδιαφορώντας για τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες των πράξεων του στον Εργοτέλη.

Εκτιμώντας τουλάχιστον την ειλικρίνειά του, σε αντίθεση με το προηγούμενο καλοκαίρι, τού πρότεινα κι εκείνος αποδέχτηκε να προσπαθήσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να βρούμε μια κοινή συμφέρουσα λύση, κάτι το οποίο όμως φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο.

Μοναδική ίσως ελπίδα αποτελούν οι πληροφορίες ότι η Ε.Ε.Α. πρόκειται μέσα στις επόμενες μέρες να πάρει κάποιες ευνοϊκές αποφάσεις για ΠΑΕ όπως ο Εργοτέλης. Και γι' αυτό το λόγο, σε σημερινή μου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παπουτσάκη του ζήτησα, αν χρειαστεί, ν' αναβάλει για μερικές μέρες την ΓΣ που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη 10/03, ώστε να έχουμε το χρόνο να εκτιμήσουμε κι οι δυο πλευρές τα νέα δεδομένα μετά τις αναμενόμενες αποφάσεις της Ε.Ε.Α.

Φάνηκε καταρχήν θετικός αλλά επιφυλάχτηκε ν' απαντήσει αφού πρώτα συμβουλευθεί τον δικηγόρο του. Ελπίζω ότι αν τελικά του ζητηθεί η ολιγοήμερη αναβολή θα το κάνει, άλλωστε δεν αλλάζει κάτι γι' αυτόν, σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε πρόωρα σε σύγκρουση».

Παράλληλα, είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη καθώς και με τις οικογένειες Τζώρτζογλου και Σουλτάτου που είναι οι βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ πέρα από τον μεγαλομέτοχο (αλλά και με άλλους παράγοντες, όπως π.χ. ο Στειακάκης, ή φορείς όπως το ΔΣ των Παλαιμάχων και οι οργανωμένοι οπαδοί), προκειμένου να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική και προσπάθεια στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα.

Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι κατά την άποψή μου οι πιο σημαντικές στη σύγχρονη ιστορία του Εργοτέλη. Ελπίζω ότι όλοι, παραμερίζοντας - έστω και προσωρινά - τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες ή συμφέροντα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε (ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί) προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Εργοτέλη μας. Έχουμε ιστορική ευθύνη και χρέος να προστατέψουμε το Μαρτινέγκο που είναι το κοινό δεύτερο σπίτι μας».

Last modified onΠέμπτη, 03 Μάρτιος 2016 17:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep