Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Παιδιά της Κρήτης»

Ο Μανώλης Τζανακάκης μίλησε για τον φετινό Εργοτέλη και για το πρωτάθλημα της Football League.

Ο νεαρός αμυντικός μίλησε στον Κρήτη Σπορ FM 87,6 για τα εξής:

Για το παιχνίδι με την Καβάλα: «Τη θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη για να μας βοηθήσει στην ψυχολογία. Ήταν πολύ σημαντικό ματς. Θα έλεγα κομβικό όπως είναι κι αυτά που ακολουθούν με το Βύζαντα και τον Φωκικό. Γνωρίζαμε ότι η Καβάλα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Αυτό αποδείχθηκε στο γήπεδο. Πρέπει να είσαι ψηλά στη βαθμολογία από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος».

Για τα «κενά» διαστήματα στην άμυνα: «Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πάθαμε μπλακ άουτ. Η Καβάλα μας πίεσε και δημιούργησε ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ξυπνήσαμε και δεν μας απείλησε ιδιαίτερα εκτός από μια φάση στο τέλος»

Για την αγωνιστική ισορροπία: «Στα προηγούμενα παιχνίδια δημιουργούσαμε κλασικές ευκαιρίες αλλά δε βάζαμε εύκολα γκολ. Στην άμυνα, μόνο στο ματς με την Καβάλα είχαμε προβλήματα και δεν πιστεύω ότι θα ξαναγίνει αυτό. Σε κάθε αγώνα ο αντίπαλος μας κάνει μια δύο ευκαιρίες από ορθόδοξο ποδόσφαιρο και προσπαθεί να μας απειλήσει από σέντρες»

Για το ξεκίνημα του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα: «Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα κανείς εκτός από εμάς δεν περίμενε ότι η ομάδα θα κάνει τόσο καλό ξεκίνημα. Εμείς το πιστεύαμε και μπορώ να πω ότι μπορούσαμε να πάμε ακόμη καλύτερα, δηλαδή να μην χάσουμε από τον Ηρακλή και να πάρουμε τη νίκη στην Καλλονή. Ακόμη δεν έχουμε βγάλει ακόμη αυτό που μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο».

Για τα στοιχεία που πρέπει να διακρίνουν την ομάδα στη συνέχεια: «Θα μετρήσει περισσότερο η υπομονή, η διάρκεια, τα καλά αποδυτήρια και το καλό κλίμα. Το θέμα είναι να διατηρηθούν όλα αυτά τα στοιχεία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Είμαστε μια ομάδα με νέα παιδιά που μας λείπει η εμπειρία αλλά έχουμε ταλέντο και παίζουμε για τη φανέλα. Αυτό είναι το όπλο μας που θα μας βοηθήσει πιστεύω να πάμε ψηλά. Στόχος μας σε κάθε ματς είναι να είμαστε καλύτεροι από το προηγούμενο. Δουλεύουμε πολύ με τον προπονητή μας και προσπαθούμε να προσφέρουμε και θέαμα. Αν εμείς είμαστε καλά και παίζουμε τη μπάλα που ξέρουμε δεν υπάρχει ομάδα να μας κοντράρει».

Για την ατμόσφαιρα που υπάρχει στον Εργοτέλη: «Μέσα στην ομάδα είμαστε όλοι μια οικογένεια και τα νέα παιδιά που ήρθαν έχουν δεθεί και αυτοί με την ομάδα. Δεν υπάρχουν κλίκες. Λέμε τα προβλήματα μας όλοι σε όλους. Δεν υπάρχουν διχόνοιες στον Εργοτέλη. Είμαστε όλοι φίλοι σε αυτή την ομάδα. Όλοι οι παίκτες έχουμε φιλοδοξίες. Και γνωρίζουμε ότι ο μόνος τρόπος να πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας είναι μέσα από την δουλειά όπου προσπαθούμε κάθε ημέρα να γινόμαστε καλύτεροι».

Για τον Δημήτρη Παπουτσάκη: «Ο Δημήτρης Παπουτσάκης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για την ομάδα και το χρειαζόμαστε δίπλα μας. Μας έκανε πολύ καλό που ήρθε και μας μίλησε πριν τον αγώνα με την Καβάλα. Μας ανέβασε την ψυχολογία και αυτό φάνηκε στον αγώνα. Όλη η διοίκηση είναι δίπλα μας».

Για τον Σίνισα Γκόγκιτς: «Ο κ. Γκόγκιτς έχει πολλές απαιτήσεις από εμάς, και ιδιαίτερα από τους μικρούς. Δεν θέλει η μπάλα να σηκώνεται στον αέρα. Θέλει να είναι κάτω, να παίζουμε από τα πλάγια και με κάθετες μπαλιές. Είναι ένας προπονητής που όλοι ξέρουμε τι έχει κάνει σαν ποδοσφαιριστής. Καμία φορά στην προπόνηση μπαίνει μέσα και μας κάνει «πλάκα» σε κάποια διπλά. Μπορείς να μάθεις πολλά από αυτό τον προπονητή»

Για το επιθετικό του παιχνίδι: «Αυτό είναι κάτι που μου το ζητάει ο προπονητής μου να ανεβαίνω και να βοηθάω την ομάδα επιθετικά. Με τον Ζαχόρα πάντα του κάνω την συγκεκριμένη σέντρα που του έβγαλα και στο ματς με την Καβάλα. Πριν το ματς με την Καβάλα του είπα ότι το νιώθω ότι θα βάλεις γκολ από δική μου ασίστ»

Για τους νεαρούς παίκτες του Εργοτέλη: «Φέτος έχει πέσει το βάρος κατά βάση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Δεν συγχωρούνται λάθη. Πέρυσι αν έκανες ένα λάθος θα σου έλεγαν είσαι μικρός και δεν πειράζει. Φέτος δεν υπάρχει αυτό το περιθώριο. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν τεράστιες απαιτήσεις από εμάς. Εμείς πρέπει να παίζουμε ακόμη καλύτερα και από τους παίκτες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στην ομάδα. Η πορεία μας και η καριέρα μας εξαρτάται από τον Εργοτέλη. Είμαστε από τα σπλάχνα της ομάδας, πονάμε αυτή την ομάδα και σε αυτή τα χρωστάμε όλα»

Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος: «Πάνε 10 ομάδες για την άνοδο. Υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός και πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και δύσκολο πρωτάθλημα. Δεν έχω δει όλες τις ομάδες αλλά για παράδειγμα η Καβάλα και η Καλλονή θεωρώ ότι θα είναι υψηλά στη βαθμολογία. Οι άλλες ομάδες που έχουμε παίξει δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Υπάρχουν πολλές ανακατατάξεις κάθε αγωνιστική στο βαθμολογικό πίνακα. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για φαβορί. Για εμένα προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν φαβορί».

Για τη στήριξη από τον κόσμο: «Είμαστε παιδιά της Κρήτης, είναι λίγοι οι ξένοι οι ποδοσφαιριστές και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Εμείς προσπαθούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο για να έρθει ο κόσμος. Μας δίνει μεγάλη ώθηση το να έρχεται όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια που πρέπει να στηριχτεί από τον κόσμο».

Last modified onΤρίτη, 13 Νοέμβριος 2012 18:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep