«Υπάρχει πλάνο στον Θεσπρωτό»

ΠΗΓΗ: theball.gr ΠΗΓΗ: theball.gr

Για το πλάνο του Θεσπρωτού που τον έπεισε μίλησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Θετικά ήταν τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα από το φιλικό του Θεσπρωτού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αργεντινός τεχνικός προανήγγειλε δύο μεταγραφές και αναφέρθηκε στο πρότζεκτ της διοίκησης που τον έπεισε να αναλάβει το «πλατανόφυλλο».

«Η πρώτη εντύπωση είναι ότι έγινε μια προσπάθεια πάνω σε αυτό που σκοπεύω να βάλω εγώ στην ομάδα, μια επιθετικότητα, ένα πρέσιγκ πιο μπροστά. Κάναμε δυο ενδεκάδες για να βγάζουμε ενέργεια 45 λεπτά. Πιστεύω θα φτάσουμε σε ένα σημείο καλό και με τις προσθήκες δυο που θα ανακοινωθούν από Δευτέρα-Τρίτη και θα είμαστε πιο πλήρεις. Καλά ήταν σήμερα, παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητα, χρήσιμα τα φιλικά παιχνίδια ειδικά όταν παίζεις με μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας που ήταν τόσα χρόνια στην Α’ Εθνική», ανέφερε αρχικά.

Για το πώς αποφάσισε να πάει στην Ηγουμενίτσα: «Το κίνητρο είναι το σχέδιο που υπάρχει στην ομάδα, γνωριζόμαστε με τους νέους ιδιοκτήτες της ομάδας, ακούγοντας το πρότζεκτ που υπάρχει το δέχτηκα γιατί είναι στο χώρο μου, τα αποδυτήρια, η καθημερινότητα είναι η ζωή μου. Όταν υπάρχει ένα σχέδιο ολοκληρωμένο γιατί έφυγε ο συνεργάτης μας από την Ολλανδία που έχει όλο το σχέδιο, τη φιλοσοφία της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας, δεν κάνουμε κάτι προσωρινό, κοιτάμε πιο μπροστά. Ζητάμε από τον κόσμο να στηρίξει τη προσπάθεια αυτή, θα γίνει αθλητικό κέντρο να έχουμε ανέσεις και να φτάσουμε σε ένα σημείο που θέλουμε όλοι. Το σημαντικό για μένα είναι ότι μόλις ήρθα στην Ηγουμενίτσα το περιβάλλον, η αύρα ήταν θετική, το μετράω πολύ αυτό. Όταν πάω σε ένα μέρος και δεν μου αρέσει, θέλω να φύγω αμέσως».

Για τον στόχο του Θεσπρωτού: «Να αλλάξουμε τρόπο σκέψης πάνω στο ποδόσφαιρο, θέλουμε να κάνουμε ένα διαφορετικό βήμα από το συνηθισμένο ελληνικό ποδόσφαιρο τουλάχιστον στις κατηγορίες αυτές. Συμφωνούν και οι ιδιοκτήτες ότι το επιθετικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που κυριαρχεί τώρα σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, βλέπουμε ότι πολλές φορές υποφέρουμε με αυτό το κομμάτι που είναι πιο δύσκολο. Να καταστρέφεις ένα παιχνίδι είναι το πιο εύκολο, να δημιουργείς σε ένα παιχνίδι είναι το δύσκολο. Είμαστε υπέρ του επιθετικού ποδοσφαίρου μέχρι εκεί που μπορούμε, χτίζουμε σιγά-σιγά και είναι και από την Ολλανδία που σημαίνει εδώ και πολλά χρόνια επιθετικό ποδόσφαιρο».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep