Αντάλλαξαν κατηγορίες!

Επεισοδιακή εκδίκαση της προσφυγής του Λάζαρου Βελισσάρη κατά του Αιγινιακού με εκατέρωθεν κατηγορίες.

Ένας ποδοσφαιριστής που υπέγραψε συμβόλαιο το οποίο δεν επικυρώθηκε ποτέ, ο ισχυρισμός της ΠΑΕ ότι έδωσε εντολή ανάκλησης όταν ενημερώθηκε ότι οι γονείς του μοίρασαν 10.000 ευρώ σε τρία πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο προπονητής (!) και μία υπεύθυνη δήλωση εξόφλησης με την παραδοχή ότι χρήματα δεν δόθηκαν... Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η εκδίκαση της προσφυγής του Λάζαρου Βελισσάρη σε βάρος του Αιγινιακού με εκατέρωθεν κατηγορίες.

Το FL News έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση της ΕΠΟ και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ο νεαρός Λάζαρος Βελισσάρης έφυγε από τον Αιγινιακό χωρίς να παίξει λεπτό. Ωστόσο, ο δικηγόρος του Λάκης Σημαιοφορίδης έκανε λόγο για εμπαιγμό και εξαπάτηση και ανέφερε:

«Στις 21/08/18 υπέγραψε συμβόλαιο με μηνιαίες αποδοχές 571 ευρώ. Ως τις αρχές Νοεμβρίου, όμως δεν χρησιμοποιούνταν. Σε ερώτημα που έθεσε προς τον τότε προπονητή, Απόστολο Χαραλαμπίδη έλαβε την απάντηση ότι: «Δεν μου το επιτρέπει το ΔΣ της ομάδας να σε πάρω στην αποστολή», ενώ σε αντίστοιχη ερώτηση προς την ΠΑΕ, του μεταφέρθηκε ότι «είναι καθαρά θέμα προπονητή». Πρόκειται για εμπαιγμό. Στις 20/11/18 εν τέλει οι υπεύθυνοι τον ενημέρωσαν ότι το συμβόλαιό του δεν έχει κατατεθεί και κατά συνέπεια δεν έχει εκδοθεί δελτίο.

Σε μία συνάντηση με τους διοικούντες ο Βελισσάρης έλαβε απάντηση ότι «ο Χαραλαμπίδης μας είπε να μη σου βγάλουμε δελτίο». Υπεγράφη, δηλαδή σύμβαση, αλλά δεν τηρήθηκε. Εδώ έχουμε εμπαιγμό και εξαπάτηση. Και υπέγραψε και δεν πήρε ευρώ και υπέστη αγωνιστική ζημιά».

«Μοίρασαν οι γονείς του 10.000 ευρώ»

Την ΠΑΕ Αιγινιακός εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής, Γιώργος Μπέζας. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι η ομάδα της βόρειας Πιερίας έδωσε εντολή να ανακληθεί το δελτίο όταν ενημερώθηκε ότι «κάποιοι έπαιξαν χρήματα στην πλάτη της ΠΑΕ»! Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε:

«Όντως ο Βελισσάρης υπέγραψε στις 21 Αυγούστου συμβόλαιο με προπονητή του Χαραλαμπίδη και παρότι του λέγαμε ότι είχαμε πληθώρα λύσεων και δεν χρειαζόμασταν άλλον. Μας απάντησε ότι: «Επειδή τα έξοδα είναι είναι πολλά, ο συγκεκριμένος δεν χρειάζεται χρήματα». Έτσι, στις 3/9/18 υπέγραψε ότι έλαβε όλα τα χρήματα για όλο το συμβόλαιο και με γνήσιο υπογραφής (προσκόμισε τη βεβαίωση).

Στις 5-10 Οκτωβρίου πληροφορηθήκαμε ότι στην πλάτη της ομάδας παίχτηκαν χρήματα. Κάποιοι πήραν χρήματα για να τον φέρουν στην ομάδα. Ήταν τρία άτομα. Όταν το πληροφορηθήκαμε ο πρόεδρος έσωσε εντολή να μην επικυρωθεί το συμβόλαιο και η λίγκα απάντησε στο αίτημα στις 16/10. Η ομάδα ενημέρωσε τον προπονητή γι' αυτό και ο Χαραλαμπίδης ανέφερε ότι ο ποδοσφαιριστής «δεν θέλει να φύγει και θέλει να μείνει να προπονείται μαζί μου, γιατί τον ξέρω από τον Αστέρα Τρίπολης. Δεν τον ενδιαφέρει που δεν επικυρώθηκε το συμβόλαιο. Όταν έφυγε ο προπονητής μάθαμε ότι δεν είχε ενημερώσει τον ποδοσφαιριστή. Εγώ τον έπιασα και του είπα ότι δεν έχει συμβόλαιο».

Έδρα: «Τα χρήματα πότε τα δώσατε;».

Μπέζας: «Δεν είπα ότι δώσαμε χρήματα. Υπέγραψε ένα χαρτί ότι τα έλαβε, γιατί αυτή ήταν η συμφωνία. Οι γονείς του μοίρασαν κάπου 10.000 ευρώ. Δεν ήταν, λοιπόν, σωστό ηθικά να τον κρατήσουμε, γιατί κάποιοι πήραν λεφτά στην πλάτη της ομάδας».

Ακολούθησε αντίδραση από τον Σημαιοφορίδη, ο οποίος ζήτησε από τον Μπέζα να πει ονόματα και ο δεύτερος απάντησε: «Η μητέρα του τα έδωσε. Μου το μετέφερε και στο τηλέφωνο προ δύο εβδομάδων. Έδωσε 10.000 ευρώ σε μάνατζερ. Πήρε ο Χαραλαμπίδης 1.500 ευρώ και τα γύρισε πίσω. Μου μετέφερε ακόμα κάποιον κύριο Σταματόπουλο και κάποιον κύριο Σαμολαδά».

Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή τόνισε προς την έδρα ότι έχει κριθεί με αποφάσεις της Επιτροπής (π.χ. Παρασκευόπουλος κατά ΑΟ Χανιά) ότι η αδειοδότηση προβλέπει καταβολές μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών και ότι ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε καλοπροαίρετα την υπεύθυνη δήλωση. Και ανέφερε:

«Στον ποδοσφαιριστή έλεγαν ότι έχουν καταθέσει το συμβόλαιο. Ρωτούσε και του έλεγαν ότι όλα ήταν εντάξει. Η εξαπάτηση είναι προφανής. Να ψάξουν τους λόγους στην ΠΑΕ, γιατί ο Αιγινιακός εμπλέκεται σε διάφορα πράγματα. Ο Βελισσάρης έκανε προπονήσεις, πήγαινε Θεσσαλονίκη - Αιγίνιο χωρίς λεφτά και εξαπατήθηκε από την ΠΑΕ και τον προπονητή, ο οποίος τελικά εκδιώχθηκε. Είχε την πεποίθηση ότι είχε συμβόλαιο».

«Τον «κοίμισε» η υπεύθυνη δήλωση»

Η μητέρα του ποδοσφαιριστή που είχε κληθεί μάρτυρας επιβεβαίωσε όσα υποστήριξε ο Σημαιοφορίδης και σε ερώτηση, γιατί ο γιος της υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση εξόφλησης, απάντησε: «Το έκανε με καλή πίστη. Αυτό τον «κοίμισε» ακόμα περισσότερο». Όσο για το αν ο γιος της ήξερε ότι είχε κατατεθεί το συμβόλαιο, είπε: «Δεν το έψαξε. Το θεώρησε δεδομένο. Δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής».

Ο Μπέζας ρώτησε τη μητέρα του ποδοσφαιριστή αν έδωσε χρήματα και εκείνη απάντησε: «Σε κάποιον που παρουσιάστηκε ως μάνατζερ. Κακό είναι;», ενώ όταν ρωτήθηκε από το στέλεχος του Αιγινιακού αν ο προπονητής επέστρεψε τα λεφτά, είπε: «Δεν τον γνωρίζω. Τι να μας επιστρέψει;». Ο Σημαιοφορίδης από την πλευρά του ζήτησε όσα ειπώθηκαν να καταγραφούν στα πρακτικά, ώστε να τα κοινοποιήσει στα πρόσωπα που αναφέρθηκε ότι πήραν χρήματα και εκείνοι να κινηθούν νομικά.

@ Σχετικό ρεπορτάζ της υπόθεσης και στην εφημερίδα «Live Sport» της 19ης Φεβρουαρίου.

Last modified onΤρίτη, 19 Φεβρουάριος 2019 18:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep