«Πολύ μεγάλη φανέλα...»

O Μανουέλ Ρόκα ζήτησε να μην ξεχνά κανείς τους παίκτες που ήταν στον Ηρακλή.

Ο Ηρακλής απέδειξε ότι μπορεί να είναι μέσα στις καλύτερες ομάδες σύμφωνα με τον Μανουέλ Ρόκα. Ο Ισπανός προπονητής μετά τη νίκη (2-0) απέναντι στον Βόλο έστειλε μήνυμα ότι «θέλουμε να είμαστε στο γήπεδο σαν τη φανέλα μας» και απάντησε στα μεταγραφικά σενάρια. Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά και ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνουν. Θεωρώ ότι ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς εναντίον της πρώτης ομάδας της Football League. Ήταν ένα ματς που πέρα από το τακτικό κομμάτι που έπαιξε ρόλο και στην ποιότητα, έπαιξε ρόλο και η ψυχολογία. Ξέρουμε πολύ καλά πώς είναι ένα ντέρμπι απέναντι στην πρώτη ομάδα. Είναι σημαντικό να αποδείξεις ότι η καλύτερη ομάδα πρέπει να κερδίσει. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε μέσα στις καλύτερες ομάδες. Ήταν θαυμάσιο για εμάς, επειδή την ομάδα ζωντάνεψαν οι παίκτες. Αυτοί πρέπει να παίρνουν αυτοπεποίθηση. Ήταν το ψυχολογικό κομμάτι πολύ σημαντικό για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ πιο ψηλά στη βαθμολογία».

Η νίκη θα είναι πιο σημαντική αν έρθει και ανάλογο αποτέλεσμα με τον Πλατανιά;

«Πάμε ένα ένα παιχνίδι. Θέλουμε να είμαστε στο γήπεδο σαν τη φανέλα μας. Είναι η πιο βαριά στη Football League. Εκεί δεν έχει ιστορία. Στην Α' Εθνική έγραψε ιστορία. Κατά λάθος είναι Β' Εθνική. Θέλουμε να είμαστε στο ίδιο επίπεδο, παίκτες και προπονητές, όπως η φανέλα. Προσπαθούμε να δώσουμε σε κάθε ματς το παραπάνω για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είναι πολύ μεγάλη η φανέλα και πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Να παλέψουμε για να γίνει ο κόσμος υπερήφανος από εμάς. Αυτό με ενδιαφέρει».

Είστε ικανοποιημένος από τα αποκτήματα; Θα γίνουν άλλες προσθήκες;

«Είχα πει ότι πολλοί γράφουν πως έρχονται παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες του κορμού. Του κορμού που ήταν. Όχι συνέχεια ότι έρχονται παίκτες. Αυτοί που ήταν και για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να παίξουν, απέδειξαν ότι είναι παίκτες που παλεύουν για τη φανέλα. Να μη μιλάμε συνέχεια γι' αυτούς που έρχονται. Είμαι ικανοποιημένος από αυτούς που ήρθαν και αμέσως πήραν θέση και δούλεψαν. Να μην ξεχνάτε τους παίκτες που ήταν. Ήταν πολλοί πριν που δεν τους επιβραβεύσαμε. Ο κορμός είναι πολύ σημαντικός. Ήρθαν τρεις, τέσσερις να βοηθήσουν, αλλά ο κορμός με ενδιαφέρει».

Ο Βασίλης Βιτλής είπε:

«Σήμερα γνωρίζουμε ότι έχουμε να δώσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον πρωτοπόρο. Δεν βρίσκεται τυχαία εκεί, έχει μία πολύ καλοδουλεμένη ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες. Προηγηθήκαμε σε ένα κομβικό σημείο και αυτό που είχαμε να κάνουμε ήταν να διαχειριστούμε σωστά το ματς. Γνωρίζαμε ότι ο Βόλος θα τα παίξει όλα για όλα, θα ανοιχτεί και θα πιέσει. Είχαμε στόχο να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ και να «κλειδώσουμε» τη νίκη όπως και έγινε. Πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια».

Ο τρόπος παιχνιδιού με τρεις αμυντικούς σε βοηθάει;

«Είναι ένα σύστημα που δουλεύουμε αρκετές εβδομάδες. Εφόσον μας βγαίνει, μας ταιριάζει αρκετά».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΣάββατο, 26 Ιανουάριος 2019 19:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep