Αποκλεισμός στα... γκολ

Ο Βόλος έχασε 3-1 από την ΑΕΚ και αποκλείστηκε ελέω Λαμίας που έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα του Απόλλωνα Λάρισας.

Στη διαφορά τερμάτων κρίθηκε η υπόθεση - πρόκριση στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Βόλος υποδέχτηκε την ΑΕΚ με όπλο το +4 στη διαφορά τερμάτων και του αρκούσε μία ισοπαλία ή καλύτερος συντελεστής από τη Λαμία (-1) για να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «16». Ωστόσο, η ήττα (3-1) από την ανώτερη - στο δεύτερο ημίχρονο - Ένωση και η... παρωδία στη Φιλιππούπολη (0-7 η Λαμία τον Απόλλωνα Λάρισας και ενώ στο 63' το σκορ ήταν 0-1), απέκλεισαν την ομάδα της Μαγνησίας και χάρισαν το εισιτήριο σε αυτή της Φθιώτιδας!

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και έδειξε ότι θα «καθάριζε» εύκολα την υπόθεση - νίκη όταν στο 4' και από σουτ του Μπότου στο δοκάρι ο Μοράν με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, ο Βόλος βρήκε την απάντηση και δύο λεπτά μετά με κεφαλιά του Πίσπα έφερε το ματς στα ίσα.

Οι γηπεδούχοι που είχαν στη σύνθεσή τους οκτώ ποδοσφαιριστές που δεν είναι βασικοί στο πρωτάθλημα, πήραν κουράγιο από το γκολ της ισοφάρισης και δεν επέτρεψαν στην Ένωση να πάρει εν νέου τα ηνία. Μάλιστα, οι Θεσσαλοί πίεσαν ψηλά, δημιούργησαν προϋποθέσεις για να σκοράρουν και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Οι «κυανέρυθροι» υποχρέωσαν τους παίκτες της ΑΕΚ να γυρνούν τη μπάλα πίσω στον Τσιντώτα, ενώ έχασαν πολλές μονομαχίες.

Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 1-1, αποτέλεσμα που έδινε - ανεξαρτήτως του τι θα έκανε η Λαμία στη Φιλιππούπολη - την πρώτη θέση στην ΑΕΚ και τη 2η στον πρωτοπόρο της Football League.

Ο Βόλος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Ένωση άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 59' ο Λιβάια έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1 και στο 71' ο ίδιος διαμόρφωσε το 1-3. Την ίδια στιγμή η Λαμία, η οποία προφανώς ενημέρωθηκε ότι η πρόκριση θα κρινόταν στη διαφορά τερμάτων, άρχισε να σκοράρει κατά ρυπάς (από το 64' έως το 90' είχε μετατρέψει το 0-1 σε 0-7!). Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα στη σύντομη ιστορία του Βόλου.

Η LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 6' Πίσπας - 4' Μοράν, 59',71' Λιβάια
Δοκάρι: 4' Μπότος, 83' Γιαννιώτας

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Μπουργάνης, Καρρίκι (62' Πίτου Γκαρσία), Ρούσσος, Δημόπουλος (46' Γκαλίτσιος), Ν' Γκουέμ, Δόρης, Ηλιόπουλος, Λούκας Γκαρσία (46' Κορέλας), Δεμηρτζόγλου, Φράγκος, Πίσπας.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Γιαννούτσος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μοράν (75' Μπάμπης), Μπότος (55' Κλωναρίδης), Γιαννιώτας, Αλμπάνης (55' Μπογέ), Λιβάια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημόπουλος (Αν. Αττικής), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)

Last modified onΠέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 16:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep