«Θέλω το 100% των μετοχών»

Ο Τομ Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην επένδυση που θέλει να κάνει στον Ηρακλή, στη συνεργασία με τον Άρη που δεν προχώρησε και στον Ιβάν Σαββίδη.

Το 100% των μετοχών του Ηρακλή θέλει να πάρει στην κατοχή του ο Τομ Παπαδόπουλος. Ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 και αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον για τον Γηραιό, τον Παύλο Μυροφορίδη, αλλά και τους Καρίμ Σορούρ, Ιβάν Σαββίδη.

Όπως είπε ο Παπαδόπουλος «εμείς θέλουμε το 100% των μετοχών. Ακόμη και μία μετοχή να λείπει δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε για τον Ηρακλή», ενώ σημείωσε: «Θα χρειαστούν 2-3 εβδομάδες να ξεκαθαρίσει σε ποια θέση βρίσκεται η ΠΑΕ, πόσα χρωστάει. Αυτή τη στιγμή βοηθήσαμε απλά σαν καλή θέληση. Εξαρτάται από την επιτροπή αν θέλει τον Αιγύπτιο ή εμάς». Αναλυτικά:

Για τα πλάνα του για τον Ηρακλή:

«Είμαι εγώ και ο συνέταιρός μου, ο Νικ Σάκιεβιτς, ο οποίος, όπως κι εγώ, είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Το πλάνο μας είναι να πάρουμε κατά 100% τον Ηρακλή και να τον κάνουμε όπως του αξίζει. Αν προχωρήσουμε, πρέπει να έχουμε το 100% των μετοχών του Ηρακλή για να κάνουμε αυτά που θέλουμε, αλλιώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Φέτος φαίνεται ότι με τον Παύλο Μυροφορίδη και την επιτροπή που υπάρχει μπορεί να τρέξει η ομάδα.

Φέτος θα βοηθήσουμε οικονομικά την ομάδα και του χρόνου στη Super League θα ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό πλάνο. Πρόθεσή μας είναι να αγοράσουμε τώρα τον Ηρακλή, να του προσφέρουμε οικονομική βοήθεια και ελπίζουμε να έχει μια καλή χρονιά. Θα χρειαστεί, βεβαίως, να συνδράμει και ο κόσμος».

Για το ύψος των χρημάτων που σκοπεύει να βάλει φέτος:

«Έχει καμιά δεκαριά μέρες που μπήκαμε σε συνομιλίες με τους ανθρώπους του Ηρακλή. Πήραμε κάποια στοιχεία σχετικά με τα έσοδα και τα έξοδα. Υπολογίζουμε πως η διαφορά που είναι τα χρήματα που θα βάλουμε εμείς είναι περίπου 320 χιλιάδες, ίσως και παραπάνω. Με τα χρήματα αυτά συν τα έσοδα ο Ηρακλής θα είναι μια ομάδα που θα είναι όλα πληρωμένα».

Aν χρειαστεί να βάλουν κάποια επιπλέον χρήματα φέτος:

«Το συζητήσαμε με τους ανθρώπους του Ηρακλή και τους είπαμε ότι υπάρχει ένα όριο. Κι αυτό, διότι φέτος θα ασχοληθούμε ως ένα σημείο με την ομάδα. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ανθρώπων που είναι στον Ηρακλή τώρα και φιλάθλων. Τους είπαμε όμως, ότι τα χρήματα που μπορούμε να βάλουμε φτάνουν μέχρις ενός ορίου. Το όριο είναι τέτοιο ώστε η ομάδα να είναι καθαρή και να μην χρωστάει. Αλλά αυτό δεν γίνεται από εμάς μόνο. Χρειάζεται βοήθεια από παντού».

Για το ύψος των χρημάτων που σκοπεύει να επενδύσει στον Ηρακλή:

«Έχουμε τα άτομα που θα τρέξουν την ομάδα για του χρόνου. Αναλόγως με τα έσοδα θα υπολογίζουμε και τα έξοδα. Όταν κάνεις μια ομάδα δεν πρέπει να σκέφτεσαι μόνο πόσα θα βάλεις. Αν βάλεις τέσσερα, πρέπει να βρεις τρόπο να πάρεις πίσω τουλάχιστον 4,5. Αλλιώς κάποια στιγμή θα βαρεθείς και θα φύγεις. Δεν πρέπει να χάνεις διαρκώς».

Αν βλέπει τον Ηρακλή ως μπίζνες:

«Δεν το κάνω για μπίζνες. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, σε ό,τι αφορά εμένα. Από εκεί και πέρα, όταν μπαίνουν και άλλα άτομα μέσα, σίγουρα δεν μπαίνεις για να χάνεις. Το ποδόσφαιρο είναι χόμπι για μένα. Στα 63 μου δεν θα πάω για να γίνω πλούσιος από το ποδόσφαιρο».

Για το ενδιαφέρον του Καρίμ Σορούρ:

«Ξέρω για τον κ. Σορούρ και ενδιαφέρεται περισσότερο διάστημα από εμάς. Εμείς μπήκαμε αργά στις συνομιλίες. Από τη δική μας πλευρά, επειδή υπάρχουν τρέχοντα έξοδα, κάναμε την κίνηση και καλύπτουμε τα τρέχοντα έξοδα. Ειδοποιήσαμε χθες την επιτροπή πως καταβλήθηκαν κάποια χρήματα, ένα μεγάλο ποσό, για τα τρέχοντα έξοδα. Δείξαμε ότι δεν μένουμε μόνο στα λόγια και ότι είμαστε σίγουροι γι’ αυτό που κάνουμε.

Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί 2-3 εβδομάδες να ξεκαθαρίσει σε ποια θέση βρίσκεται η ΠΑΕ, πόσα χρωστάει. Όταν ξεκαθαρίσουν αυτά θα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το 100% των μετοχών. Αυτή τη στιγμή βοηθήσαμε απλά σαν καλή θέληση. Εξαρτάται από την επιτροπή αν θέλει τον Αιγύπτιο ή εμάς».

Για τους ανθρώπους του Ηρακλή με τους οποίους μιλά:

«Μιλάμε με πολλά άτομα. Ο κ. Μυροφορίδης ήταν ο πρώτος που μας μίλησε και μας είπε την ιδέα. Είδαμε ότι ο Ηρακλής μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Μια ευρωπαϊκού στυλ ομάδα, ακαδημίες, κατασκηνώσεις».

Για τους στόχους του με τον Ηρακλή:

«Για να μπορέσεις να κάνεις μια καλή ομάδα πρέπει να βγεις στην Ευρώπη. Είναι ο μόνος τρόπος για να ανταποκριθείς στα έξοδά σου. Ούτε στα χαμηλά μας απασχολεί να είναι ο Ηρακλής, ούτε στα μέσα της κατάταξης, αλλά τουλάχιστον στην πεντάδα. Πρέπει να βρούμε τρόπο για να βγούμε στην Ευρώπη».

Για τους λόγους που δεν προχώρησε το ενδιαφέρον για τον Άρη:

«Μιλούσαμε επί δέκα μήνες με τον Άρη. Δεν τα βρήκαμε οικονομικά με τον κ. Καρυπίδη. Πιστεύω ότι δεν θέλει να πουλήσει την ομάδα. Κάναμε μια προσφορά, την οποία εγώ θεωρώ πως ήταν καλή, δεν προχώρησε. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε με τον Άρη μπορούμε να το κάνουμε με τον Ηρακλή. Έτσι κι αλλιώς, αυτό που ήθελα ήταν να βοηθήσω μια ομάδα της Θεσσαλονίκης. Από τη Θεσσαλονίκη είμαι, κοντά στο τουρκικό προξενείο έμενα, στο Καυτανζόγλειο έπαιζα μπάλα. Για μένα είναι πιο κοντά ο Ηρακλής από τον Άρη».

Για το αν συνεχίζει να βοηθά οικονομικά τον Άρη:

«Υποσχέθηκα να βοηθήσω τον Ερασιτέχνη. Σε ό,τι αφορά την ΠΑΕ, από τη στιγμή που είμαι με τον Ηρακλή δεν μπορώ να βοηθήσω την ΠΑΕ».

Για τον κόσμο του Ηρακλή:

«Ο κόσμος του Ηρακλή θα χρειαστεί να βοηθήσει, όχι μόνο από τις επιτροπές και τα συμβούλια, αλλά και οικονομικά την ομάδα, να πάει στο γήπεδο. Εμείς θα φέρουμε αυτά που υποσχεθήκαμε. Εντάξει, φέτος λογικά ο Ηρακλής θα ανεβεί, όμως, τώρα θα φανεί αν ο κόσμος αγαπάει την ομάδα. Αν βοηθήσει ο κόσμος θα κάνουμε μια καλή ομάδα που πρέπει να είναι».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και το πλάνο του για τον Ηρακλή:

«Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης να έβαλε 100 εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εμείς αν χρειαστεί δεν μπορούμε να ρίξουμε 300. Ο Σάκιεβιτς μάζεψε 1 δις ευρώ, όχι δικά του λεφτά. Έχουμε τρόπους να μαζέψουμε χρήματα αν χρειαστεί. Είναι πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανε αυτό ο Σάκιεβιτς. Είναι από τους ιδρυτές του MLS. Μπορούμε να φέρουμε παιδιά για κατασκηνώσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Γιατί να πηγαίνουν στην Ολλανδία και να μην έρχονται εδώ;

Δεν είναι ανάγκη να βάλουμε τα δικά μας χρήματα και ελπίζω να μην περιμένει αυτό ο κόσμος από εμάς. Εμείς θέλουμε να κάνουμε την ομάδα να μπορεί να πληρώνει τα έξοδά της και όχι να βάζει πέντε και να βγάζει τέσσερα. Πρέπει να υπάρχει κέρδος. Να δημιουργήσουμε ακαδημίες, να βγάλουμε παίκτες. Να υπάρχει συνεργασία με κάποια ομάδα του εξωτερικού. Να μπορούμε να προωθήσουμε κάποιον παίκτη. Μπορούμε πολλά να κάνουμε. Τον Σάκιεβιτς τον υπολογίζουν, τον εκτιμούν. Αυτός είναι που έχει τη δύναμη.

Δεν έχουμε τα χρήματα του Σαββίδη. Μακάρι να μπορούσαμε, αλλά δεν γίνεται. Επίσης, ένα άλλο στοιχείο είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει άσχημο όνομα. Όπου μιλάμε για συνεργασίες βρίσκουμε τοίχο. Γιατί κανείς δεν θέλει να εμπλακεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρότι ο Σάκιεβιτς είναι ένας γίγαντας βρίσκουμε τοίχο όταν μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τον Απόλλωνα Πόντου:

«Δεν υπήρξε τίποτα με τον Απόλλωνα. Ποτέ δεν ήταν στο πλάνο μας αν και είμαι παντρεμένος με Πόντια γυναίκα. Δεν ξέρω πώς εμφανίστηκε αυτό, όμως, ποτέ δεν είχαμε βλέψεις για την Καλαμαριά».

Αν έχει επικοινωνήσει με τον Καρίμ Σορούρ:

«Δεν μιλήσαμε ακόμη, και δεν ξέρω αν θα μιλήσουμε ποτέ. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, εμείς κάναμε την δική μας πρώτη κίνηση, δώσαμε τα χρήματα που πρέπει για να τρέξει η ομάδα. Δεν ξέρω τι έκανε αυτός. Ελπίζω να μην έκανε κι αυτός κάτι ανάλογο, διότι εμείς θέλουμε το 100% των μετοχών. Ακόμη και μία μετοχή να λείπει δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε για τον Ηρακλή».

Last modified onΤετάρτη, 29 Αύγουστος 2018 16:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep