Ηρακλής πολυμετοχικότητας

Το μήνυμα που έστειλε η συγκέντρωση του Ηρακλή ήταν ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής επενδυτή.

Συγκέντρωση επιχειρηματιών και επιφανών Ηρακλειδέων προγραμματίστηκε το βράδυ της Δευτέρας (18/06) σε ξενοδοχείο της πόλης. Και το μήνυμα που εστάλη ήταν ότι ο Γηραιός πρέπει να στραφεί στη λύση της πολυμετοχικότητας, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υφίσταται αξιόπιστος επενδυτής και οι «κυανόλευκοι» δεν έχουν την πολυτέλεια να τον περιμένουν.

Ο διοργανωτής της συγκέντρωσης, Θόδωρος Καράογλου σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Fair Play 96,1» αναφέρθηκε στα τέσσερα ανοικτά μέτωπα και σημείωσε:

Για το Μακεδονικό:

«Πρέπει να ξέρουμε το εξής. Μπορεί η Κρήτη να είναι στο άλλο άκρο της Ελλάδας, το 1912 στην έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων οι Κρητικοί μπήκαν μπροστά και άνοιγαν δρόμους. Απέδειξαν ακόμα μία φορά την αξία τους με τις αντιδράσεις εναντίον της κ. Κουντουρά για το Μακεδονικό».

Για την προσέλευση στη συγκέντρωση:

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την προσέλευση. Προσωπικά είχα πάρει γύρω στα 70-80 τηλέφωνα και βρίσκονταν τελικά 40-50 άτομα στην κορύφωση της εκδήλωσης. Άλλα στελέχη έλειπαν δικαιολογημένα και άλλα αδικαιολόγητα. Έγινε, πάντως, για δύο ώρες μία εποικοδομητική συζήτηση. Είπαμε ότι έχουμε μπροστά μας τέσσερα μέτωπα. Το πρώτο μέτωπο είναι η ύπαρξη κάποιας ρευστότητας. Θα πρέπει να υπάρχουν χρήματα για να δίνονται και κάποιες προκαταβολές. Μιλάω για ένα ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ. Πρέπει να παίρνουν κάποιες προκαταβολές οι παίκτες που υπογράφουν προσύμφωνα. Για να γίνει αυτό κάνω έκκληση στον κόσμο για την αγορά εισιτηρίων διαρκείας».

Για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ:

«Το δεύτερο μέτωπο είναι η σύσταση της νέας ΠΑΕ. Χρειάζεται βάσει νόμου ένα μετοχικό κεφάλαιο 320.000 ευρώ. Πρέπει μέχρι δέκα μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος οι ΠΑΕ να έχουν πάρει άδεια. Άρα, χρειάζεται μέχρι τις 25 Αυγούστου να έχει συσταθεί η νέα ΠΑΕ. Θα ανοίξει ένας τραπεζικός λογαριασμός, όπου ο κόσμος θα μπορεί να αγοράζει μετοχές, που η κάθε μία θα κοστίζει 30 ευρώ».

Για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στη συγκέντρωση:

«Πάμε και στο τρίτο ζήτημα. Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, θα κατεβούν οι παλαίμαχοι στην Αθήνα για να συναντηθούν εκ νέου με τον κ. Βασιλειάδη. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ποιες είναι οι οφειλές από το παρελθόν. Αν πρόκειται για χρέη στο Δημόσιο, μπορεί να γίνει μία ρύθμιση σε 120 δόσεις. Οι υποσχέσεις που πήρε η διοίκηση στην πρώτη επαφή με τον κ. Βασιλειάδη ήταν καταρχήν θετικές. Το τέταρτο ζήτημα είναι αυτό της εκκαθάρισης. Θέλει κουράγιο, τόλμη και ηρωισμό. Ξέρω το όνομά του, αλλά δεν πρόκειται να το αποκαλύψω. Πέρσι ήταν τα πράγματα πολύ χειρότερα. Γινόταν συζητήσεις με ερασιτεχνικές ομάδες για συγχώνευση. Τελικά κάποιοι… τρελοί δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική και η ομάδα έδειξε ότι είναι πολύ μεγάλη για την κατηγορία. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι μία ένεση ρευστότητας. Ας πάει ο κόσμος να αγοράσει το διαρκείας του και αν μπορεί και δεύτερο ή τρίτο».

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του Ηρακλή στην Α’ Εθνική:

«Σε αυτή τη φάση δίνω τη μάχη μου στο Κοινοβούλιο, όπου έχουμε τη χειρότερη Κυβέρνηση μετά τη Μεταπολίτευση, η οποία πρέπει να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν. Επομένως, δεν έχω όλο το χρόνο να ασχοληθώ με τον Ηρακλή. Αλλά την αγαπάω αυτή την ομάδα και δε με νοιάζει να είμαι και στην κερκίδα. Όταν αποφασίσω να τελειώσω την πολιτική μου καριέρα, θα κάνω αυτό που λέει η καρδιά μου. Και η καρδιά μου… λέει Ηρακλής».

Διάθεση παραμονής από τρεις

Τη Δευτέρα (18/06) ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές των οποίων ο Ηρακλής επιθυμεί την παραμονή. Και στο πρώτο γκρυπ βρίσκονταν οι Χρήστος Ρόβας, Μηνάς Πτηνόπουλος, Μιχάλης Γιαννίτσης. Υπάρχει επιθυμία και από τις δύο πλευρές να συνεργαστούν και την επόμενη σεζόν, αλλά ουσιαστικές εξελίξεις θα δρομολογηθούν όταν ξεκαθαρίσει το θέμα της χρηματοδότησης της νέας ΠΑΕ.

Last modified onΚυριακή, 12 Αύγουστος 2018 18:24

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep