To «αντίο» τού Αρη στον Μισέλ

Το ποστάρισμα της ΠΑΕ Αρης για τον θάνατο του άλλοτε τεχνικού της ομάδας Ανρί Μισέλ

[googlead][/googlead]

Εξι μήνες μετά τα 70α του γενέθλια ο άλλοτε τεχνικός τού Άρη Ανρί Μισέλ άφησε την τελευταία του πνοή (24/4) στη γενέτειρά του, στο Αΐς εν Προβένς, ύστερα από μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

Ο Γάλλος είχε καθοδηγήσει τους Θεσσαλονικείς σε 10 αγώνες (έξι κυπέλλου και τέσσερις πρωταθλήματος) στην αρχή την περιόδου 2001-02 και η ΠΑΕ ανέφερε στο «αντίο» της:

«Ένας τζέντλεμαν και ένας από τους κορυφαίους προπονητές, που έχουν καθίσει στον πάγκο της ομάδας μας. Καλό ταξίδι, κόουτς...»

Ως ποδοσφαιριστής ο αμυντικός μέσος Μισέλ συνέδεσε το όνομά του με τη Ναντ στη «χρυσή» εποχή του συλλόγου τη δεκαετία του '70 κατακτώντας τρία πρωταθλήματα Γαλλίας και ένα κύπελλο. Παράλληλα, μέτρησε 58 συμμετοχές και 4 γκολ με την εθνική Γαλλίας από το 1967 έως και το 1980.

Το 1982 ανέλαβε ως προπονητής την ολυμπιακή ομάδα της Γαλλίας και το 1984 έλαβε το χρίσμα του προπονητή της Εθνικής ανδρών οδηγώντας τον Μισέλ Πλατινί και την παρέα του στην 3η θέση του Μουντιάλ 1986.

Σε συλλογικό επίπεδο εργάστηκε σε Παρί Σεν Ζερμέν, Αλ Νασρ, Αρη, Ράτζα Καζαμπλάνκα, Αλ Αραμπί, Ζάμαλεκ, Μαμέλοντι Σαντάουνς, ενώ καθοδήγησε και τις εθνικές Καμερούν, Μαρόκου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Τυνησίας, Ακτής Ελεφαντοστού, Ισημερινής Γουινέας και Κένυας.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep