«Η μπάλα τώρα στη διοίκηση»

Οι αρχηγοί του Παναιγιαλείου μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Δόξας Δράμας. Οι αρχηγοί του Παναιγιαλείου μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Δόξας Δράμας.

Σκαρτσίλας, Ρέλλας, και Γκούμας μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Δόξας Δράμας και πέταξαν την μπάλα στην περιοχή της... διοίκησης του Παναιγιαλείου.

Οι τρεις αρχηγοί του Παναιγιαλείου θέλησαν να τοποθετηθούν για όσα έχουν συμβεί στην ομάδα και να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, τόσο για την ανακοίνωση που εξέδωσαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, όσο και για τις επόμενες κινήσεις τους. 

Ξεκαθάρισαν πως η αποχή από τον αγώνα με τη Δόξα Δράμας αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή και με την παρέμβαση του προπονητή Πέτρου Δημητρίου, ενώ μίλησαν για τη δέσμευση του Γιώργου Γκάμαρη για νίκη και πληρωμή ενός μισθού. Δεν παρέλειψαν να χαρακτηρίσουν δε, άστοχη και άκαιρη την ανακοίνωση - απάντηση της ΠΑΕ προς τους ίδιους.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν μετά το τέλος της αναμέτρησης της Κυριακής και τη νίκη του Παναιγιαλείου επί της ομάδας της Δράμας με 1-0:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΛΛΑΣ: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου για την κατάθεση ψυχής που έγινε από όλους μέσα στο γήπεδο. Είχαμε ένα πλάνο, το ακολουθήσαμε πιστά και πήραμε τη νίκη που ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Για το αγωνιστικό δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, γιατί υπάρχουν κάποια θέματα που είναι πιο καίρια για την ομάδα και θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτά.

Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια οι παίκτες και οι προπονητές. Προσπαθούμε, παλεύουμε, αλλά χρειάζεται να δούμε και κάποια θέματα στο οικονομικό κομμάτι που έχουμε μείνει πίσω. Οι καιροί είναι δύσκολοι, το γνωρίζω, αλλά οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν είναι από το Αίγιο και υπάρχουν ανάγκες. Κάποιοι έχουν παιδιά, άλλοι είναι έτοιμοι να παντρευτούν και υπάρχουν μεγάλες ανθρώπινες ανάγκες και γι' αυτό το λόγο πρέπει η ομάδα να βρει μια ροή στο οικονομικό, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.

Υπήρχε μια σκέψη όλη την εβδομάδα από όλους τους ποδοσφαιριστές ακόμη και να μην κατέβουμε να αγωνιστούμε. Βάλαμε πίσω τους εαυτούς μας και μπροστά το καλό της ομάδας και μαζί με τους προπονητές αποφασίσαμε πως θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε επειδή έπρεπε η ομάδα να κατέβει και δεν της αξίζει να μην παρουσιαστεί σε αγώνα.

Πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος και τώρα το μπαλάκι είναι στην πλευρά της διοίκησης. Πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις, ώστε να πάρουμε κάποια χρήματα. Για την Δευτέρα 23 Απριλίου είχαν πει ότι θα γίνει μια εξόφληση και πρέπει να γίνει μια πληρωμή όλων των ποδοσφαιριστών και όχι απλά ενός μισθού, αλλά σε αυτά που έχει συμφωνήσει κάθε παίκτης».

Βγάλατε μια ανακοίνωση, είπατε κάποια πράγματα για όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα...

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΑΡΤΣΙΛΑΣ: «Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι η ανακοίνωση ήταν μέσω του ΠΣΑΠ και αφορά όλους τους ποδοσφαιριστές που ήταν σύμφωνοι με αυτή. Η απάντηση της διοίκησης ήταν άκαιρη και καθόλου σαφής. Πέρασε ένα γύρος ολόκληρος και στο προηγούμενο παιχνίδι που είχαμε δώσει με τη Δόξα στη Δράμα, πάλι είχαμε καθίσει στη συνέντευξη Τύπου και είχαμε μιλήσει για τα μεγάλα προβλήματα που είχε η ομάδα.

Τότε είχαμε κάνει αποχή με την παλιά διοίκηση και φαντάσματα του παρελθόντος δεν υπάρχουν και πρέπει να πούμε πως κάναμε σε δικούς μας ανθρώπους αποχή. Οπότε η ανακοίνωση που βγήκε δεν μίλησε ούτε για αποχή, ούτε για το ότι σκεφτόμαστε να μην κατέβουμε στο παιχνίδι.  Μιλήσαμε για πράγματα που είναι απαραίτητα σε όλους μας. Για εμάς έχει μεγάλη σημασία και αξία που μπορεί να μην μετράνε για όλους το ίδιο.

Η ανακοίνωση ήταν από όλους τους ποδοσφαιριστές και μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι. Μάλιστα είπαμε πως όποιος πιστεύει πως κάποιος από εμάς δεν συμφωνεί να πουν το όνομά του επειδή στα αποδυτήρια μου είπαν πως θέλουν να πάρουν θέση και εκείνοι για το αν βγήκε από όλους, ή όχι. Γι' αυτό το λόγο δεν βάλαμε τις υπογραφές μας επειδή από κάτω λέει «ποδοσφαιριστές Παναιγιαλείου». Ελπίζω να σας κάλυψα».

Ήρθε μια πληροφορία την Παρασκευή (20/4) πως δεν θα κατέβει η ομάδα να αγωνιστεί. Τελικά τι συνέβη;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΑΡΤΣΙΛΑΣ: «Είναι προς τιμή του προπονητή που συνέβαλε στα μέγιστα για να κατέβουμε σε αυτό το παιχνίδι. Υπήρξε αυτή η άτυπη συμφωνία μεταξύ μας πως κατεβαίνουμε στο παιχνίδι, το κερδίζουμε, πληρωνόμαστε και όλα καλά».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΛΛΑΣ: «Είμαι δέκα χρόνια στην ομάδα και πρώτη φορά έρχομαι στη συνέντευξη Τύπου επειδή δεν είναι στο στυλ μου να κάνω δηλώσεις. Είμαι εδώ μαζί με τους άλλους δύο αρχηγούς επειδή περάσαμε λίγο δύσκολα, αλλά βάλαμε πλάτη όλοι. Η θέση μου και το όνομά μου είναι λίγο περίεργα, πολλές φορές γίνομαι στόχος.

Στην προηγούμενη διοίκηση κάναμε αποχή, τώρα βγάλαμε μια ανακοίνωση. Δεν γίνεται κάτι επειδή έχω πρόβλημα με τη διοίκηση. Όταν κάναμε αποχή με την προηγούμενη διοίκηση ήρθα αντιμέτωπος με οικογενειακό μου πρόσωπο, ήρθα σε ρήξη. Δεν είχα πρόβλημα να βγω απέναντι για το συμφέρον των ποδοσφαιριστών και το δικό μου και δεν μπορεί να μιλάει κανείς για φαντάσματα από το παρελθόν».

Τι περιμένετε από τη διοίκηση;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΑΡΤΣΙΛΑΣ: «Η απάντηση στην ανακοίνωση έλεγε πως στις 23 Απριλίου είχαμε πει πως θα τους εξοφλήσουμε και δεν μπορούσαν να περιμένουν πέντε μέρες; Δεν θέλω να το πάω τόσο μακριά, στην εξόφλησή μας. Ας δώσει έναν ολόκληρο μισθό της σύμβασης, επειδή όταν ήρθαμε εδώ κάναμε μια συμφωνία με την ομάδα για καταβολή όλης της αμοιβής σε δέκα ισόποσες δόσεις. Ρίξαμε το κασέ μας οι περισσότεροι και τα βάλαμε όλα μαζί. Το αποτέλεσμα είναι να είμαστε εννέα μήνες εδώ και να έχουμε πάρει πολύ πιο κάτω από το 50%. Εμείς κάναμε αυτά τα χαρτιά και αυτή τη συμφωνία για να βοηθήσουμε την ΠΑΕ.

Η υπομονή έχει τελειώσει από όλους και είμαστε αρχηγοί όχι μόνο για φωτογραφίες και για το γήπεδο. Όταν έρχονται παιδιά 19 χρόνων και μου λένε πως είναι τρεις μήνες εδώ και βάζουν μόνο χρήματα από την τσέπη τους τι πρέπει να τους πω; Σε πολλά παιδιά χρειάστηκε να δώσουμε χρήματα από την τσέπη μας οι ποδοσφαιριστές για να φύγουν για τις διακοπές του Πάσχα.

Πού πρέπει να απευθυνθώ για να προστατέψω την ομάδα και τα παιδιά; Στην ανακοίνωση δεν είπαμε πως είμαστε εμείς οι παικταράδες και τα κάναμε όλα τέλεια. Πρώτα κάναμε την αυτοκριτική μας εμείς και είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι σε όσα μας αναλογούν. Αλλά θα πρέπει να δουν και οι άλλοι τις ευθύνες τους».

Υπάρχει απάντηση από την διοίκηση για κάτι συγκεκριμένο;

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΑΡΤΣΙΛΑΣ: «Μίλησα με τον κύριο Γκάμαρη στο τηλέφωνο και μου είπε «κερδίστε και θα πάρετε ένα μισθό». Δεν πρέπει αυτό να το παίρνουμε με κακή οπτική επειδή ο παράγοντας πρέπει να παίρνει για να δίνει κιόλας. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Ο παράγοντας αυτή τη στιγμή πήρε, ας πάρουν και οι ποδοσφαιριστές».

Last modified onΔευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 01:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep